634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

In de honkemöller heb je niets te zoeken

Het ene reepje stof zag er nog mooier uit dan het andere. Strikjes, kant en zelfverzekerd ogende vrouwen keken me uitnodigend aan vanuit de etalage.

Zo wilde ik ook zijn! En dus trok ik vol goede moed mijn creditcard. Hoopvol spendeerde ik honderden euro’s aan “”sexy lingerie.” Zonder resultaat. De seks werd niet ineens pijnloos en ik veranderde ook niet spontaan in een zelfverzekerde tijgert.

Laatst herhaalde dit ritueel zich. Ik spendeerde een flink deel van mijn budget aan reepjes kant en er veranderde… Niets.

Je kunt je sensualiteit niet kopen

Misschien heb je mij al eens horen zeggen dat seks geen manier is om een verbinding met de ander te creëren. Het is een manier om jouw verbinding met de ander (en jezelf!) te vieren.

Hetzelfde geldt voor sexy lingerie en de verbinding met jouw innerlijke sensuele vrouw. Koop je de reepjes stof om die verbinding te vieren of om die te creëren? Want dat laatste gaat niet werken. Dat heb je misschien al eens ervaren.

Die verbinding is niet te koop, maar groeit zodra je aandacht aan haar besteedt. Die verbinding heeft ook helemaal niets te maken met hoe jij eruit ziet, maar alles met hoe je je voelt. Het is het verschil tussen subjectieve “schoonheid” en radiance. Het maatschappelijke schoonheidsideaal kun je kopen én het zal niets veranderen zonder radiance. Zonder die inner sparkle, passie en het vuur in je ogen wat veroorzaakt wordt door de verbinding met je seksualiteit.

De seksuele vrouw is een deel van jou

Bij sommige vrouwen is het een groot deel en bij anderen een kleiner deel. Bij de meeste vrouwen zit ze DIEP weggestopt.

Schaamte, het gevoel een “nette vrouw” te moeten zijn, onveiligheid en die verdomde penetratie die niet lukt maken dat je niet echt lekker in je seksuele kracht staat. Dat is ZO zonde en zo niet nodig.

Ze is een deel van jou. Je kunt je altijd met haar verbinden. En dat is dus iets heel anders dan haar forceren naar buiten te komen met behulp van lingerie. Lingerie is een manier om de verbinding met haar te vieren en NIET om ‘m te creëren.

De eerste stap naar verbinding

Vraag haar wat ze nodig heeft om naar buiten te komen. Om zich veilig en gezien te voelen. De kans is heel groot dat het antwoord niet luidt “naar de honkemöller gaan en alles kopen wat los en vast zit.”

Misschien mag je aan de slag met de schaamte die jij nog voelt rond vaginisme en/of je seksuele genot. Misschien is het tijd om de focus even helemaal van die penetratie af te halen en je te richten op wat er allemaal wel kan. Misschien mag je vaker en langer in bad. Misschien wil ze sensueel door de kamer dansen terwijl ze doet alsof ze bekeken wordt.

Wat heb jij nodig om de verbinding met haar te herstellen? En als dit iets is waar je de hulp van een ander bij nodig hebt… Is die verbinding dan waardevol genoeg voor je om die stap ook te zetten? Om jezelf dit ook te gunnen? Dat zijn de vragen die je mag beantwoorden. Dat zijn de stappen die je mag zetten.

Kun je daarna naar de honkemöller om wederom te ervaren dat er NIETS veranderd. Want de verbinding was er al 🙂

Overwin pijn tijdens het vrijen binnen drie maanden

Path to Pleasure (mijn kindje, alles en grote trots van een coachprogramma) heeft inmiddels al tientallen vrouwen geholpen naar een pijnvrij seksleven.

Wil je dit ook? Klik HIER om je aan te melden voor een gratis kennismaking. Dan kijken we samen of dit programma bij jou past. Je zit nergens aan vast, maar krijgt wél tips en inzicht in jouw situatie. Mooier dan dit kan ik het echt niet voor je maken!