634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Stop met het “helen” van je vaginsime

Mijn grootste teleurstelling

Afgelopen week werd ik weer eens met mezelf geconfronteerd op liefdesfront. Where else right? Nergens word je zo getriggerd in oude wonden en patronen als in je intieme relaties. Ik denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel.

Maar Jamie… Ben je geen vaginisme coach en daarmee automatisch ook coach op het gebied van liefde en relaties? Ja. Zeker. Maar boven alles ben ik mens en dat betekent dat ik wonden en patronen heb. Net als jij. Dat betekent dat ik met mijn shit moet dealen. Net als jij.

En dat brengt me bij mijn grote teleurstelling en allerbelangrijkste les van mijn vakantie: Er komt geen eind aan dat hele helingsproces. En om hier niet linea recta van in een diep donker dal te donderen heb ik met mezelf afgesproken dat ik niet langer aan het helen ben. Ik ben mezelf aan het leren kennen. Een steeds diepere laag van mijn complete zelf inclusief triggers, patronen en hoe ik daar beter mee om kan gaan. It’s nice to meet you girl!

Je hoeft niet gefixt te worden

Alle patronen die ons nu in de weg zitten hebben ons ooit gediend. Ook je vaginsime. Misschien lukt penetratie niet als gevolg van een disconnectie van je lichaam. Een disconnectie die je ooit nodig had om te overleven.

Misschien is je ooit verteld dat je van seks ziek, zwanger of sletterig wordt. Ga er dan maar eens van liggen genieten. Dat lukt niet. Je lijf neemt je in bescherming.

Misschien weet je niet wat jouw vaginisme heeft veroorzaakt. Gelukkig hoeft dat ook niet. Het enige wat je nodig hebt is nieuwsgierigheid naar jezelf en jouw lichaam. Een eigenschap die tot ver na het “helen” van je vaginisme van pas zal komen want dat “helen” … Daar komt dus geen eind aan 🙂

En hoe moeilijk het ook kan zijn als je er middenin zit… Zo fantastisch is het als je eruit komt. Als je terugkijkt op de weg die je al hebt afgelegd en denkt HOLY SHIT. Kijk eens hoe ver ik al ben! Kijk eens wat ik allemaal achter me heb gelaten! Ik had nooit gedacht dat ik hier ooit zou komen, maar kijk me gaan!

Dat gevoel. Je weer herinneren hoe krachtig je in werkelijkheid bent. Is dat niet waar we het allemaal voor doen?

Gratis online masterclass: Van Pijn naar Pleasure

De tijd van veroordeling en schaamte is voorbij. Het is tijd om nieuwsgierig te worden naar je vaginisme. Naar wat er precies gebeurt op het moment dat jouw lichaam NEE zegt tegen penetratie en hoe je dat kan voorkomen.

Deelname is gratis en anoniem. Er is plek voor vijfentwintig vrouwen en dat betekent dat we met zesentwintig vrouwen (myself included) zijn die precies weten hoe jij je nu voelt. Als dat al geen magie is weet ik het ook niet meer. En dan ontdek je ook nog eens hoe je vaginisme voor eens en altijd kunt oplossen. Need I see more? Klik HIER om jouw plek te reserveren.

“Zie” je daar! X