634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Verdien jij het om je goed te voelen?

En… Handel je hier ook naar?

Deze twee vragen stelde ik aan de fantastische vrouwen (en shout out naar de enkele mannen!) die mij volgen op instagram.

Kun je raden wat de meest gegeven antwoorden waren? Ik denk het wel.

Natuurlijk verdien je het om je goed te voelen! Zelfs als je het nog niet helemaal gelooft wéét je dit vaak wel. Er naar handelen… Dat is een tweede. Daar werd ik laatst zelf keihard mee geconfronteerd.

Mijn maand in Zuid-Afrika

Had vorige week zondag moeten beginnen. Ik zou een maand met mijn billen in de zon in Kaapstad gaan zitten. Zonder de powervrouwen uit mijn coachprogramma te moeten missen uiteraard – er is daar geen tijdsverschil dus ik zou gewoon doorwerken.

Een soort “workation”

Iedereen was op de hoogte van mijn aanstaande vertrek en alles was geregeld. Huis. Vliegticket…

Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen. Ik zit nog gewoon te verkleumen hier in Nederland! Waarom? Omdat ik niet meer wilde. En dat was genoeg.

Ik wil dit niet meer… 

Als je mij al langer volgt of mijn verhaal kent weet je misschien dat ik de afgelopen vijf jaar nooit langer dan één jaar op dezelfde plek heb gewoond. Mijn hele hebben en houwen past in één koffer en die zeulde ik sinds 2017 naar Spanje, Vietnam, weer terug naar Spanje en weer even naar Nederland.

Het was dus niet meer dan logisch dat ik hiermee door zou gaan. Dit is mijn comfortzone. Flierefluiten. Reizen. Nieuwe plekken ontdekken en nieuwe mensen leren kennen. Niemand verwachtte dat ik na een maand Kaapstad weer terug naar Nederland zou komen. Ik zelf eigenlijk ook niet. En dat was precies waar ik buikpijn van kreeg.

Ineens kwam het keihard bij me binnen. Ik wil dit niet meer. Ik heb behoefte aan stabiliteit. Wortels (niet de oranje variant – je snapt wat ik bedoel). Gronding. Community. Een echte diepe verbinding met de mensen in mijn leven. Met name die laatste voelde ik steeds belangrijker worden. En dat creëren is knap lastig als je nooit langer dan één jaar op dezelfde plek bent.

Je bent geen statisch object

Het leven verandert. Jij verandert. Kun je dat toestaan of vecht je ertegen? Daarmee hou je jezelf weg van ware vervulling. Net zo goed als dat gebeurt wanneer je een bepaalde carriére kiest om je ouders een plezier te doen. Of gaat trouwen omdat dat nou eenmaal “hoort.” Je leidt het leven van een ander en dat voelt leeg.

Je hoeft niet altijd hetzelfde te blijven. En als jij je EIGEN oude dromen, verlangens en doelen niet toestaat te veranderen leef je net zo goed het leven van een ander. Het leven van de oude jij.

Wat in je leven past eigenlijk niet meer? Wat doe je nog “omdat je het nou eenmaal zo doet?” Hier verandering in brengen vraagt een flinke stap buiten je comfortzone. Geloof het of niet maar ik zit hier nu ook een partij ongemakkelijk te zijn. De identiteit van de reizer/digital nomad loslatend. Het voelt ongemakkelijk EN zo ontzettend goed. Is het niet fantastisch hoe alles naast elkaar kan bestaan?

Past jouw vaginisme nog bij je?

Gekke vraag misschien, maar er was een tijd dat ik er absoluut niet klaar voor was om dit te overwinnen. Om dit achter me te laten. Toen pastte het bij me,

Het kan ook bij je passen als jij helemaal gelukkig bent zonder seks met penetratie. Als je niet begrijpt wat penetratie nou aan de verbinding tussen jou en je partner toe zou moeten voegen. Als dit voor jou geldt… Fantastisch! Als dat niet zo is.. Lees dan gauw verder.

Hoe zou het voor je zijn als vaginisme over drie maanden geen issue meer zou zijn?

Ben jij er klaar voor om vaginisme voor eens en altijd achter je te laten? Om je seksualiteit op een heel nieuw niveau te belichamen en ervaren? Dan is Path to Pleasure (mijn coachprogramma, grote liefde, kindje, alles) voor jou!

Klik HIER om een gratis en vrijblijvende kennismaking aan te vragen (we willen ten slotte niet drie maanden aan elkaar vast zitten als we elkaar helemaal niet leuk vinden!) en wie weet spreken we elkaar snel 🙂