634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Wat is jouw vaginisme verhaal?

Met een pasteis de nata in mijn ene hand en een grote beker koffie in de andere liep ik door de smalle straatjes van Lissabon.

Wat overigens best een klus is. Ik vergeet altijd dat geen enkel land zo plat is als Nederland en het hele op-en-af komt altijd als een soort verrassing als ik in het buitenland ben.

Waar ik wel op ingesteld was? De gekleurde huisjes! Mijn favoriet in ieder mediteraans land. Zo ook in Portugal. En dat deed me gelijk ergens aan denken.

Ga jij voor perfect of een tikkie doorleefd?

Er waren huisjes die vers uit de verf kwamen. Huisjes die er ZO nieuw uit zagen dat ze gister gebouwd hadden kunnen zijn. Glimmend stonden ze op straat. Geen vuiltje te bekennen. Bijna perfect.

En dan waren er huisjes waarvan de kleur een beetje vervaagd was. Er zaten barsten in de muren terwijl de klimop hier vrolijk tegenaan groeide.

En terwijl ik daar zo liep realiseerde ik me ineens dat ik alleen de tweede categorie op de foto zette. Dat ik mijn klim naar boven of beneden enkel onderbrak om te kijken naar de huisjes die geraakt waren door de zon, wind en regen. Alles behalve perfect, maar vol leven. Hier zat soul in. Zij hadden wat meegemaakt!

Jouw vaginisme verhaal

Hoe vaak wil je doen alsof je hier geen last van hebt? Tegenover vrienden… Een potentiële partner…

Hoe veel schaamte heb je al gevoeld voor datgene wat jou zo ontzettend krachtig maakt?

Dealen met vaginisme in een wereld waar seks nog voor de eerste date de normaalste zaak van de wereld is gaat je niet in de koude kleren zitten. Je denkt misschien dat het iets is waar je mee moet leren leven. Dat je gewoon niet voor seks gemaakt bent. Dit is niet hoe jouw verhaal hoeft te gaan.

Tijd voor een plot twist. Een nieuw begin.

Mijn eigen verhaal en het verhaal van de tientallen vrouwen die ik inmiddels heb mogen begeleiden begint NA de schaamte. Na het doorbreken van de stilte. Dat is het moment waarop je je realiseert hoe prachtig je bent. Hoe vol leven je bent door ALLES wat je hebt meegemaakt.

Net als die huisjes in Lissabon. Die vergelijking had je vast al door 🙂

Alles aan jou wat “normaal” is volgens de sociaal-maatschappelijke norm levert geen verhaal op. Geen kracht en geen schoonheid van binnenuit. Dat wordt enkel gecreëerd door de dingen die niet gladjes verlopen. Ben jij er klaar voor om jouw vaginisme verhaal te herschrijven? Om een eind te maken aan alles wat je jezelf tot nu toe hierover verteld hebt en opnieuw te beginnen? Klik HIER voor alle informatie over Path to Pleasure.