634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Waarom hebben andere vrouwen geen pijn bij penetratie?

Ik ga even godsgruwelijk eerlijk met je zijn…

De laatste tijd had ik ineens geen inspiratie meer voor mijn Instagram posts.

Niet omdat ik niets meer te vertellen heb over vaginisme herstel en het creëren van een pijnvrij seksleven… Er speelde iets anders.

Het klikte niet meer. Iets klopte niet. De flow was eruit.

En meestal betekent dat maar één ding.

Ik heb net even iets te lang in mijn comfortzone gezeten. Dus daar ga ik uit stappen en dat vind ik super spannend! Hoe ik dat ga doen ontdek je vanzelf op mijn Instagram pagina but it’s going to get juicy!

Wat jij aan dit hele verhaal hebt? Dat ga ik je vertellen want ik gebruik deze blogs natuurlijk niet (alleen) als persoonlijk dagboek!

Waarom genieten andere vrouwen wel van penetratie?

Deze vraag heb je jezelf vast wel eens gesteld! Goed nieuws. Ze bezitten niet over een magische vagina. Hebben geen toverspreuk over zichzelf uitgesproken en zijn ook niet geboren met “meer geluk” dan jij.

Wat ze wel zijn? Anders. En niet zoals je al die tijd gedacht hebt (er is niets mis met je!) want we zijn allemaal anders. Lekker cliché op de zondagochtend, maar zo ontzettend belangrijk voor het leren begrijpen van je seksualiteit. Voor het leren begrijpen van je vaginisme.

Want er zijn echt maar heel weinig vrouwen die op dit moment genot ervaren van penetratie. Niet omdat het voor hen nou eenmaal “niet werkt” maar omdat we nooit geleerd hebben hoe het voor ons wel werkt. Spoiler alert: net een tikkie anders dan voor mannen.

En als dat bij jou tot vaginisme heeft geleid behoor je tot de absolute geluksvogels omdat dit er (meestal) toe leidt dat je er iets aan gaat doen. Zo voorkom je dat je bij de grote groep vrouwen gaat horen die seks hun hele leven lang “mwah” vinden. Laten we het maar weer een keer doen… Het is zo lang geleden… Hij ook weer blij… Ja die groep dus. Persoonlijk ben ik blij dat dit mij bespaard is gebleven.

De drie must haves voor fijne penetratie

Wat je nodig hebt voor fijne penetratie? Let’s find out!

Aanwezigheid in je lichaam. Seks is van je lichaam en niet van je hoofd. Gedachten als “oohh shit gaat dit pijn doen?” “Heeft hij het naar zijn zin?” “Doe ik het wel goed en ik moet echt niet vergeten de was zo uit de droger te halen…” kunnen je genot flink in de weg staan.

Ontspannen bekkenbodemspieren. Zonder ontspannen bekkenbodemspieren gaat penetratie niet lukken. Dat heb je vast al eens ervaren. In feite is dat wat een erectie voor een man is en omdat we dat altijd geleerd hebben vinden we dat ineens wel normaal. Stel je voor dat hij zijn slappe penis in jouw vagina probeert te proppen. Het idee alleen al is bijna lachwekkend ZO (ab)normaal vinden we dit. Zijn erectie is de ontspanning van jouw bekkenbodem. Iets om te onthouden!

Opwinding. Dit creëert ruimte in jouw vagina voor penetratie. Je vagina kan door opwinding tot twee keer zo groot worden (mits de verkramping van je bekkenbodemspieren dit niet in de weg staat natuurlijk).

En denk je nu… Ja lekker verhaal Jamie, maar hoe dan? Hoe zorg ik voor aanwezigheid in mijn lichaam en ontspannen bekkenbodemspieren? Dat ga ik je vertellen!

In drie stappen naar een pijnvrij seksleven

Maar eerst nog even dit… Want ik ga je vragen uit je comfortzone te stappen. Dat doe ik zelf minstens iedere maand wel een keer (zowel ooit voor het overwinnen van mijn vaginisme als laatst voor mijn instagram pagina) dus ik weet hoe lastig het is.

Ik weet ook dat ik er echt nog NOOIT spijt van heb gehad. Ik zou niet willen weten hoe mijn leven eruit had gezien als ik nooit voorzichtig mijn grote teen in het koude water buiten mijn comfortzone had gestoken.

En daarom wil ik dat je je nog één keer goed realiseert dat er NIETS maar dan ook helemaal niets mis met je is als het jou iets meer moeite kost om een pijnvrij seksleven te creëren. We worden ook niet allemaal geboren met een talenknobbel of groene vingers en zijn ook niet allemaal van nature sterrenchefs. Sommigen hebben iets meer lessen of een receptenboek nodig en dat is OKEE.

De vraag is hoe lang jij jezelf nog tegen blijft houden door jezelf te vertellen dat er iets mis met je is. Als je er klaar voor bent om het anders te doen zijn we nu BIJNA toe aan de drie stappen voor een pijnvrij seksleven.

Gratis Online Masterclass – Van Pijn naar Pleasure –

Want je kunt je voorstellen hoe lang dit artikel was geworden als ik die info hier ook nog in had moeten proppen.

Daarom ga ik je hier alles over vertellen in de gratis online masterclass. Binnen één uur ontdek je hoe je pijn tijdens het vrijen voor eens en altijd achter je laat.

Deelname is gratis en anoniem. Makkelijker kan ik het niet voor je maken om uit je comfortzone te stappen. Aan jou de keus of je blijft zitten 🙂

Klik HIER om je aan te melden.

See you there! X