634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Waar zit ik in vredesnaam naar te kijken?

Het was een perfecte vrijdagavond. Denk aan een combinatie van joggingsbroeken, repen chocola en de zoveelste aflevering van Desperate Housewives (een serie die op tv was toen je mobiel nog een antenne had.) Susan en Mike verschenen in beeld. Zij waren duidelijk iets HEEL anders aan het doen met hun vrijdagavond…

Ze rolden van elkaar af na iets wat hete seks geweest moest zijn. Het duurde niet lang voordat Susan verliefd opzij keek om Mike te vertellen hoe goed hij wel niet was geweest. Vol spanning wachtte ik af. Zou hij…?

Nope. Natuurlijk niet. “Jij ook” was het enige dat hij zei. Niets realistisch in de trant van “Ja, dankzij jouw geweldige aanwijzingen!” En ineens had ik ontzettend te doen met dertienjarige Jamie. Zij moet deze scene met hele andere ogen bekeken hebben. Zij kan niet anders dan het idee hebben gekregen dat seks iets is waar je gewoon goed in moet zijn. Zonder de ander te kennen. Zonder jezelf te kennen.  

Waar haal je je beeld over seks vandaan als voorlichting bestaat uit condooms en komkommers?

Niet alleen uit porno films, maar juist uit dit soort alledaagse series. Romantische scenes die het beeld schetsen dat “geweldige seks” je gewoon overkomt. Wat je vervolgens het idee geeft dat er iets mis met je is wanneer het er bij jou niet zo vurig aan toe gaat.

Terwijl dit helemaal niet is hoe seks werkt. Er is niets mis met je, maar je seksleven wordt ook niet spontaan fantastisch. Het creëren van een fijn seksleven gebeurt niet spontaan. Het vraagt iets van je. Het kost moeite, aandacht en nieuwsgierigheid. Om maar eens wat te noemen.

En het is helemaal aan jou of jij je kostbare tijd en energie in jouw seksleven wilt steken. Je hoeft niet om seks te geven. Er is niets mis met je als je oprecht niet verlangt naar betere seks. Meer seks. Of überhaupt seks. Maar als je dat wel doet… Verspil die kostbare tijd en energie dan niet met wachten tot er op magische wijze iets verandert. Tot penetratie vanzelf geen pijn meer doet. Het leven is geen film.

Het is veel beter, mooier en magischer dan dat.

Vraag HIER jouw gratis kennismaking aan voor Path to Pleasure. De unieke en bewezen methode voor een seksleven zonder pijn.