634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Wat je hem ontneemt als penetratie niet lukt

Heb jij een man voor wie seks en penetratie belangrijk is? Zegt hij wel tegen je dat hij “oké is” met de huidige situatie, maar kun je het eigenaardige schuldgevoel dat je soms bekruipt niet ontkennen? Heb je ergens toch het gevoel dat je een “halve vrouw” bent omdat je hem dit niet kan geven? Wil je de teleurstelling van mislukte penetratie voorkomen en ga je intimiteit daarom maar helemaal uit de weg?

Dan is de kans groot dat je een gefrustreerde partner hebt, maar niet omdat je hem seks ontneemt. Hij wilt waarschijnlijk iets heel anders van je.

Niet iedereen voelt liefde en verbinding op dezelfde manier

Voel jij de liefde van je partner wanneer hij tegen je zegt dat hij je lief en leuk vindt? Zijn dit de momenten waarop je voelt dat hij er voor je is? De momenten waarop je je emotioneel veilig en gezien voelt?

Dan is verbale emotionele intimiteit de manier waarop JIJ liefde voelt. En je voelt ‘m al aankomen… Dit geldt niet voor iedereen. Er zijn ook mensen die dit zelfde fijne, warme gevoel ervaren door seksuele intimiteit. En misschien geldt dat ook wel voor je partner.

Dat hij seks mist of meer seks wilt betekent niet automatisch dat hij een “typische man” (whatever that means) of oncontroleerbare dekhengst is. Het idee dat “mannen maar één ding willen” en jij je vervolgens schuldig voelt omdat je hem dit niet kan geven is wat frustratie binnen de relatie veroorzaakt. Het is het gevolg van een gebrek aan communicatie. NIET het gebrek aan seks. Wat als hij geen dekhengst is en jij geen “halve vrouw,” maar jullie gewoon andere manieren hebben waarop jullie liefde geven en ervaren?

Hoe je dit oplost

Stel je eens voor dat hij nooit tegen je zou zeggen dat hij je lief vindt. De leegte die dat met zich meebrengt is dezelfde leegte die hij zou kunnen voelen door het gebrek aan fysieke intimiteit.

Dit is niet het moment om je nog schuldiger te voelen. Dit is het moment om met compassie naar jezelf en de ander te kijken. Jullie zijn twee verschillende mensen die proberen elkaar lief te hebben, maar een compleet andere taal spreken. Om vooruit te komen in de relatie is het belangrijk dat jullie elkaars taal leren. Dat hij door eventuele verbaal emotionele blokkades heen werkt om jou vaker te kunnen vertellen dat hij van je houdt.

Jij mag door seksuele blokkades heen werken die ervoor zorgen dat je intimiteit nu helemaal uit de weg gaat. En als je dat niet wilt is het misschien goed om je af te vragen of jullie bij elkaar passen. Of jullie elkaar wel gelukkig maken.

Door je seksuele blokkades heen werken

Dit is absoluut niet hetzelfde als ervoor zorgen dat je vaginisme overwint, maar deze twee gaan vaak wel hand-in-hand.

Als je intimiteit nu helemaal uit de weg gaat is de kans groot dat dit (mede) veroorzaakt wordt door de angsten, blokkades en schaamte die er ook voor zorgen dat penetratie niet lukt.

Klinkt meer intimiteit in je relatie, je zelverzekerder voelen in je seksualiteit (waardoor JIJ voor de verandering eens het intitiatief neemt 🔥) EN je vaginisme overwinnen je als muziek in de oren en bijna te mooi om waar te zijn?

Dan is Path to Pleasure voor jou. Klik HIER om alles over dit unieke programma te lezen en een gratis kennismaking aan te vragen. Ik kan niet wachten om je te ontmoeten! X