634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Zo wijs is mijn vaginisme

Afgelopen week waren er een aantal laatste sessies met vrouwen in Path to Pleasure. Naast dat ik daar altijd ontzettend emo van word is er ook één vraag die in bijna iedere laatste sessie gesteld wordt.

“Wat als het terug komt?” “Wat als de seks toch een keer pijn doet?” Daar kan ik één simpel antwoord op geven.

Vaginisme komt niet terug

Tenzij je weer als een malle doorgaat met seksen terwijl het pijn doet, maar ik ga ervan uit dat je dat (zeker na Path to Pleasure) niet meer doet.

Maar dat vaginisme niet meer terug komt betekent niet dat penetratie daarna nooit meer pijn doet. Dat het altijd makkelijk gaat. Path to Pleasure verandert je niet in een robot, maar in een diep voelende vrouw in verbinding met haar seksualiteit.

Dat betekent dat je heel goed voelt wat jij nodig hebt voor fijne penetratie. Dat je voelt wanneer je daar klaar voor bent en wanneer (nog) niet.

Wat vaginisme na je herstel voor je kan betekenen

Als ik penetratie seks ga proberen te hebben terwijl er iets voor mij niet klopt kan ik erop rekenen dat het alsnog pijn doet. Niet omdat mijn “vaginisme terug is,” maar omdat ik nog steeds een ontzettend intelligent mechanisme in mij heb dat voorkomt dat ik te snel ga. Tijdens de seks of met een persoon. Het zorgt ervoor dat ik naar m’n grenzen luister en daar niet stiekem aan voorbij probeer te denderen.

En dat is echt alleen maar fijn.

Dit is wat vaginisme voor je kan betekenen na je herstel. Nadat je het “interne alarm” hebt stilgelegd wat nu afgaat op het moment van penetratie waardoor jij automatisch aanspant en het pijn doet.  

Dit is wat het voor je kan betekenen nadat je de verbinding met je lichaam en seksualiteit hersteld hebt.

Benieuwd hoe je dat voor elkaar krijg? Klik dan HIER om je in te schrijven voor de volgende editie van mijn gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure.” Deelname is gratis, anoniem en wellicht het begin van jouw pijnvrije seksleven. Zie ik je daar?