634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Waarom het oefenen met pelottes niets oplevert

Er zijn weinig dingen zo controversieel als het gebruik van dilators of pelottes in vaginisme herstel land. Wat overigens nog niet echt een land te noemen is. Eerder een nietszeggend dorpje waar iedereen inclusief je arts verdwaalt. En dat maakt het vinden van jouw weg naar herstel er natuurlijk niet makkelijker op. Niets zo frustrerend als vol goede moed op weg gaan om vervolgens forever in dat dorp te moeten blijven hangen.

En als er iets is waarvan ik keer op keer zie dat vrouwen erin blijven hangen… Erop vastlopen… Dan zijn het wel die verdomde dilators. Of pelottes. Noem het zoals het noemen wilt. Je weet wel. Dat setje “dildo’s” van klein naar groot waarmee je.. Ja wat eigenlijk? Je vagina moet openen? Je vaginisme moet oplossen?

De welles/nietes discussie

Als je jouw herstel in de spirituele hoek zoekt wordt het gebruik van dilators sterk afgeraden. Jouw lichaam moet zich uit zichzelf openen door de verbinding ermee te versterken. Door diepe emotionele blokkades op te lossen.

Zoek je het meer in de medische hoek? Dan worden de dilators gezien als de heilige graal. DE oplossing. Als je er maar hard en lang genoeg mee oefent. Als je maar je best blijft doen. En als het niet werkt ben je reddeloos verloren. Sorry mevrouw. Helaas.

Mijn eigen plek vinden in dit dorpje als coach en ervaringsdeskundige was nogal een uitdaging. Ik ben die spirituele zweefteef die heilig gelooft in het gebruik van dilators. Maar wel op een andere manier.

Er hoeft helemaal niets opgerekt of geopend te worden

Ik geloof inderdaad dat jouw lichaam zichzelf kan openen, maar ook dat de dilators daar ontzettend bij kunnen helpen.Ze kunnen erbij helpen door de switch te maken van forceren naar voelen. Veel vrouwen oefenen vanuit hun hoofd. Vanuit het idee dat het Nu.Echt.Moet.Lukken.

Kom op. Je kan het! Nog even doorzetten!

En als je op deze manier in je hoofd zit… Voel je helemaal niets. Dan voel je niet waar jouw grens ligt. Dan kan je geen veiligheid voor jezelf creëren door naar deze grens te luisteren. Je rent er gewoon aan voorbij. En jij je maar afvragen hoe het kan dat je steeds verdwaalt.

De belangrijkste voorwaarde voor vaginismeherstel

Het creëren van veiligheid door o.a. naar de grenzen van jouw lichaam te luisteren is de belangrijkste voorwaarde voor vaginismeherstel.

Ik blijf het zeggen tot ik een ons weeg. Wat nooit gaat gebeuren dus reken maar dat ik dit voor altijd zal blijven herhalen. Vaginisme is een beschermingsmechanisme. Het laat niet los door er tegen te vechten.

Het vecht keihard terug en dat win je niet. Het laat los wanneer het voelt dat het niet meer nodig is. Wanneer het voelt dat jij veilig bent. Veilig thuis in je eigen lichaam waar je naar luistert. Waar je niet langer aan voorbij dendert.

Benieuwd welke twee stappen je naast het gebruik van dilators nog meer mag zetten om vaginisme voor eens en altijd achter je te laten?

Kom dan naar mijn gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure” en ontdek hoe ook jij een pijnvrij seksleven voor jezelf kunt creëren.

Deelname is gratis en anoniem. Klik HIER om je aan te melden en dan “zie” ik je daar!