634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Twee woorden die je seksleven grondig verpesten

Sta jij wel eens stil bij wat je allemaal moet op een dag? Misschien maak je zelfs een “to-do” lijst en geef je jezelf grondig op je kop als deze niet afkomt.Of mag je pas uitrusten als dat ding af is. Alsof dat ooit gaat gebeuren…

Dat is opzich al problematisch genoeg, maar wordt nog een tikkie vervelender als je dit meeneemt naar de slaapkamer. Naar de seks met je lover. Want er zijn twee woorden die met name vrouwen ontzettend vaak tegen zichzelf zeggen. Twee woorden die je leven beheersen. En als je pech hebt dus ook je seksleven.

“Zou moeten”

Hou voor de grap maar eens een dag bij hoe vaak je dit tegen jezelf zegt. Ik vermoed dat je vijf A4-tjes nodig hebt om alle turf streepjes kwijt te kunnen.

Ik zou dit al af moeten hebben.

Ik zou hier niet WEER mee moeten struggelen.

Ik zou dit niet moeten voelen.

Ik zou dit niet moeten doen.

Ik zou zo niet moeten denken…

Hallo controlfreak. Trek je keurslijf eens uit! Of doe op z’n minst die riem wat losser zodat je weer kan ademhalen. Doe dat eigenlijk sowieso maar even want ik vermoed dat de kans groot is dat je de “zou moetens” ook tijdens de seks tegen komt.

Ik zou penetratie moeten kunnen hebben.

Ik zou sexy, sensueler en verleidelijker moeten zijn.

Ik zou er niet zo lang over moeten doen om opgewonden te worden.

Ik zou er niet zo lang over moeten doen om een orgasme te krijgen.

Ik zou vaker seks moeten hebben of willen…

Jezelf op deze manier afkeuren of proberen te veranderen heeft nog nooit tot een vervullend leven geleid. Een vervullend seksleven. Verandering van de situatie. Ze trekken je regelrecht uit het moment. Staan je speelsheid, nieuwsgierigheid en creativiteit in de weg. Allemaal dingen die wél voor een fijn (seks)leven zorgen.

Of er een tegengif bestaat tegen deze gedachten? Een manier om ze voor eens en altijd het zwijgen op te leggen? Ik ben blij dat je het vraagt! Het begint en verandert allemaal met één magisch woord. Acceptatie. Jezelf omarmen precies zoals je nu bent. In dit moment. Wat verschilt met hoe je een uur geleden was. Of een week, maand en jaar geleden.

De kans is groot dat je met name het accepteren van je vaginisme eng vindt omdat je denkt dat acceptatie betekent dat het Voor. Altijd. Zo. Blijft.Ja. Daar krijg ik ook de kriebels van. Het lijkt me verschrikkelijk als alles altijd hetzelfde blijft en groei onmogelijk is.

Gelukkig is verandering één van de weinige zekerheden die we hebben in het leven. Niets blijft altijd hetzelfde en acceptatie is niet hetzelfde als je “ergens bij neerleggen.” Het is oké zijn met hoe het nu is zodat je weer kan genieten.  Zodat je van daaruit stap voor stap de verandering kunt creëren waar je naar verlangt.

Vaginisme accepteren EN direct weten wat je eraan kunt doen? Jup – het één sluit het ander niet uit 🙂

Kom dan naar mijn gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure.”

In deze masterclass ontdek je wat vaginisme veroorzaakt en wat de drie stappen zijn om hier vanaf te komen. Get ready voor een uur bomvol tips en inspiratie van someone who’s been there!

Anoniem, gratis en voor niets. Makkelijker wordt het niet. Klik HIER om jezelf van een plekje te verzekeren en dan “zie” ik je daar!