Er zijn natuurlijk veel meer dan twee must haves voor fijne (penetratie)seks, maar in dit artikel gaan we het even niet over de basics hebben. Ik ga je niet vertellen dat je opgewonden moet zijn en de tijd mag nemen. Dit wordt je hopelijk vanzelf duidelijk.
Bijvoorbeeld tijdens het oefenen met de dilators/pelottes. De kleinste krijg je er misschien zonder opwinding in, maar met de grotere lukt dat niet meer. Wederom een teken dat je lichaam fantastisch functioneert! Iemand zonder vaginisme kan ook niet tijdens het afwassen even de grootste dilator naar binnen schuiven.
Tenzij deze persoon opgewonden wordt van borden afsoppen. Who knows.
Goed. Voordat dit verhaal extreem uit de hand gaat lopen… Let’s talk about de twee niet zo basic must haves voor fijne (penetratie)seks.
Veiligheid en vertrouwen
Twee begrippen die ontzettend met elkaar verbonden zijn en de basis vormen voor een fijne seksuele ervaring. Als dit ontbreekt wens ik je een een prettige wedstrijd… En toch is dat wat ik vaak zie gebeuren.
Wat bij mij zelf vroeger ook gebeurde. Omdat het wederom iets is dat we niet op school geleerd hebben. Waarschijnlijk heb je het ook niet van je ouders geleerd en in de gemiddelde pornofilm wordt hier ook geen aandacht aan besteedt. Hoe kun je het dan weten?
Veiligheid en vertrouwen is iets wat je in de eerste plaats bij jezelf mag voelen. Je creëert dit door te leren over je eigen lichaam. Door te leren hoe een vulva precies werkt. En vervolgens door je grenzen, verlangens en behoeftes aan te geven tijdens de seks. Niets voelt zo onveilig voor jouw systeem als over je grenzen heen gaan. Iets wat vaak gebeurt wanneer je vaginisme hebt. Iets wat er zelfs toe zou kunnen leiden dat je vaginisme ontwikkelt (dit is wat er gebeurt wanneer je doorgaat terwijl het pijn doet).
Het veranderen van jouw vaginisme
Daarmee ligt veiligheid en vertrouwen niet alleen aan de basis van een fijn seksleven, maar ook aan de verandering van jouw vaginisme. Vaginisme is een beschermingsmechanisme. Het laat niet los door ertegen te vechten. Het laat los wanneer het voelt dat het niet meer nodig is. Wanneer het voelt dat jij veilig bent.
Vraag jezelf dus niet langer af waarom jouw lichaam niet meewerkt. Waarom jij kapot, gebroken of raar bent (dat ben je niet). Vraag jezelf eens af hoe het zit met jouw gevoel van veiligheid en vertrouwen bij jezelf. Creëer jij voor jezelf een veilige omgeving waarin je je kan openstellen en overgeven aan zo iets kwetsbaars als seks? Of doe je het maar gewoon om hem tevreden te houden terwijl je jezelf ervan beschuldigt “niet normaal” te zijn?
Voelt inderdaad niet heel veilig…
Wil je nu meer weten over het creëren van veiligheid en vertrouwen? Over het veranderen van jouw vaginisme zodat ook jij pijnvrij van seks kunt genieten? You’re in for a treat!
Eén keer in de maand geef ik mijn gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure.” In deze masterclass vertel ik je precies wat vaginisme is en met welke drie stappen ook jij voor jezelf een fijn, pijnvrij seksleven creëert.
Klik HIER om je gratis aan te melden voor de eerstvolgende editie en dan “zie” ik je daar!