634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

De bullshit van naar je gevoel luisteren

Op één januari 2019 besloot ik tegen mijn gevoel in te gaan. Mijn gevoel dat al jaren zei dat ik zo min mogelijk moest eten en dat ik iedere dag moest sporten. Ik besloot niet meer te luisteren, maar te stoppen met sporten en iedere dag iets te eten wat op mijn “verboden lijst” stond. Die lijst was lang en ik hoop met heel mijn hart dat je hier niets van begrijpt.

Op één januari 2020 deed ik het nog een keer. Toen mijn gevoel zei dat niemand op mijn hulp zat te wachten. Dat ik de slechtste coach ooit zou zijn. Het bleef even stil, maar op één januari 2023 was het weer zo ver. Mijn gevoel smeekte me bijna om contact op te nemen met een – inmiddels – ex lover.

En ik had al mijn verzamelde kracht nodig om hier tegenin te gaan. Om naar dat stemmetje te luisteren wat sinds één januari 2019 steeds iets sterker werd. Het stemmetje wat zei dat dit het niet kon zijn.

Jouw liefdevolle stem

Dit stemmetje hebben we allemaal. Het is een fluistering die van heel diep en heel ver lijkt te komen, maar in hele duidelijke taal zegt dat je beter verdient dan dit. Ook als je dat nu nog niet gelooft. Het nu nog niet helemaal vertrouwt. Ergens weet je dat het waar is. En dat is het moment om niet naar je “gevoel” te luisteren.

Het gevoel dat gevoed wordt door een angstige stem in je hoofd. Een stem die paniekerig zegt dat je

Harder moet werken.
Beter je best moet doen.
Procuctiever moet zijn.

Moet veranderen zodat je hem niet kwijt raakt.
Dat appje moet sturen.

Sorry moet zeggen terwijl je niets verkeerd hebt gedaan.
Je zou moeten schamen.
Ja moet zeggen terwijl je dat niet wilt.

Gek, kapot of niet normaal bent.

Ik vermoed dat je er zelf nog wel een paar toe kunt voegen.

De bullshit van naar je gevoel luisteren

Wanneer je niet met jezelf verbonden bent lijkt het onmogelijk om “naar je gevoel” te luisteren. Want je gevoel schreeuwt dat je naar de angstige stem moet luisteren. Je gevoel gaat alle kanten op omdat het nog steeds denkt dat dit is wat je veilig houdt. En in zekere zin doet het dat ook. Voor jouw systeem (onderbewustzijn en zenuwstelsel) is dat wat bekend is veilig.

Ook als dit je niet gelukkig maakt. Geluk is iets waar je zelf voor moet kiezen. Waar je in de meeste gevallen voor moet vechten met alles wat je in je hebt.

Je vindt het moeilijk om naar je gevoel te luisteren omdat je er niet mee verbonden bent. Je bent te gehecht aan die angstige stem in je hoofd, maar ergens in de verte hoor je die andere stem. En dat is verwarrend. Dat maakt dat je alles en iedereen om advies vraagt. Je vriendinnen die net zo disconnected zijn als jij. Je moeder die haar eigen angsten en projecties heeft. Je coach, psycholoog of therapeut die (hate to break it to you) niet in jouw hoofd kan kijken en nooit weet wat het beste is voor jou. Dat weet je alleen zelf.

De verbinding met je lichaam

Je zal tegen je gevoel in moeten gaan. Naar die liefdevolle stem moeten luisteren. Eén van mijn favoriete vragen om mezelf hierbij te helpen is “Doe ik dit vanuit liefde of vanuit angst?”Net zo lang tot dat liefdevolle stemmetje sterker en sterker wordt. Tot jij ineens sterker en sterker wordt. Tot je gelooft dat wat het zegt wel eens waar zou kunnen zijn. Dat er inderdaad niets mis met je is en je al het geluk, alle rust en alle liefde van de wereld verdient.

Dit stemmetje is de reden dat ik zo gepassioneerd ben over de verbinding met je lichaam. Dat is waar het woont. Waar het vandaan komt. En ik geloof dat deze verbinding een leger aan vrouwen creëert dat zichzelf eindelijk vertrouwt. En als dat geen wereldwijde aardverschuiving creëert weet ik het ook niet meer.

Dit is de reden dat vaginisme herstel voor zo veel vrouwen zo veel verder gaat dan fijne penetratieseks. Het was voor mij bijna een leuk extraatje wat ik erbij cadeau heb gekregen. Ik kan mezelf nu vertrouwen. Voor mezelf opkomen en écht doen wat het beste is voor mij. Daar kan geen potje seks tegenop.

Wat overigens niet betekent dat ik dat niet belangrijk vind hé. Waarom kiezen? Je verdient alles. Fijne seks en een fijn leven.

Daarom geef ik één keer per maand mijn gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure.” In deze masterclass ontdek je wat vaginisme is en wat de drie stappen naar een fijn seksleven zijn.

En zo veel meer dan dat. Klik HIER om je gratis aan te melden en dan “zie” ik je daar!