634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Je lichaam is geen seks machine

Dit is precies de reden dat je lichaam niet op commando werkt. Hoe hard je ook schreeuwt dat het moet ontspannen… Relaxen… Gewoon ff normaal moet doen… Het lukt niet. Penetratie seks lukt niet. Je lichaam luistert niet wat echt alleen maar logisch is. Het is geen seks machine. Je lichaam heeft geen aan- en uitknop. Tenzij je met een hamer tekeer gaat maar dat heeft weer andere nadelen.

Seks is ook helemaal niet puur lichamelijk of biologisch. Wat meneer de Boer van Biologie ook beweerde. Het beweegt erin en eruit en eehh ja met sperma maak je baby’s. Iemand nog vragen? Het zou bijna beter zijn geweest als je helemáál geen voorlichting had gehad. Alles beter dan dit technische verhaal.

Niet zo gek ook dat je je afvraagt waarom dit voor jou niet werkt. Erin en eruit was het toch? Nou… Niet helemaal. Meneer de Boer heeft iets belangrijks achtergehouden.

Seksueel genot is complex

Seks is niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel, cultureel en relationeel. Dat maakt dat seksueel genot en het kunnen ontvangen van zo iets kwetsbaars als penetratie iets complexer is dan “erin en eruit.”

Omdat we dit niet leren zijn seksuele issues in welke vorm dan ook ongelofelijk normaal. Bijna iedereen krijgt er wel een keer mee te maken. Maar omdat je geleerd hebt dat je als een ware seks machine op commando zou moeten werken… Schaam je je dood als jou dat niet lukt. Met een beetje pech voel je je ook nog eens een “halve vrouw” omdat je hem dit niet kan geven.

Rete zonde want uiteindelijk zorgt dat ervoor dat je er onnodig lang mee rond blijft lopen. Dat komt niet door je vaginisme zelf, maar door de schaamte. Het taboe. Het gebrek aan juiste informatie want sommige gynaecologen hebben ook wel iets van meneer de Boer weg.

Het voelen van schaamte is begrijpelijk

Vaginisme is geen levenslange gevangenisstraf waar je maar mee moet leren leven en iedereen die daar anders over denkt is in 1980 blijven hangen.

Na er zelf tien jaar vol schaamte mee rond te hebben gelopen kan ik je dat echt beloven. Penetratie is nu niet alleen mogelijk, maar zelfs lekker. Iets wat ik echt nooit voor mogelijk had gehouden.

Ik hoop dat deze mail je helpt inzien dat het zo logisch is dat je misschien schaamte of wanhoop voelt, maar dat dit veroorzaakt wordt doordat je gewoon nooit hebt geleerd hoe jouw lichaam werkt. Hoe seks werkt.

En daar gaan we verandering in brengen! Tijdens de gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure” ontdek je wat vaginisme is en wat de drie stappen zijn om hier voor eens en altijd vanaf te komen.

Deze masterclass wordt iedere maand door dertig tot zestig vrouwen uit Nederland en België gevolgd. Je kan elkaar niet zien (deelname is anoniem), maar alleen dat idee al is magisch. Je bent niet alleen en het hoeft niet voor altijd zo te blijven. Klik HIER om je gratis aan te melden en dan “zie” ik je daar!