634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Durf jij te praten over seks en vaginisme?

De meesten niet namelijk dus als je hier “nee” op moet antwoorden… Ben je wederom niet alleen.

We hebben seks als maatschappij massaal in de shaduw gezet. Als het grote, boze monster waar we grapjes over maken en die wel  regelmatig geknuffeld moet worden. Anders ben je raar. 

Maar wie wil er nou een monster knuffelen? 

Misschien moeten we eerst eens goed naar dat beest kijken. Misschien moeten we ‘m eens bij de horens pakken en dan niet om ‘m te temmen, maar om ‘m gewoon eens goed van dichtbij te bekijken.

Want seks als activiteit is doodnormaal (wist je vast al), maar wat je daarmee doet… Is helemaal aan jou.

Je seksualiteit vloeit voort uit je persoonlijkheid en die is net zo uniek als jij zelf bent. Het heeft geen zin om wat seks betreft een maatstaf aan te houden voor wat “normaal” is. En het heeft al helemaal geen zin om die treurig naast je eigen (treurige) seksleven te leggen. 

Je seksualiteit is van jou. Seks is van jou. Net als je hongergevoelens en de maaltijden die je eet. Met of zonder kruiden. Alleen of met een ander. Spicy of liever niet zo spicy. Bij het woord spicy denk ik zelf altijd aan die keer dat in Thailand het zweet uit mijn neusvleugels kwam. Lekker…

Je lichaam is uniek en je seksualiteit is uniek. Je mag hier in de eerste plaats zelf de tent uit van genieten en dat vervolgens met een partner delen waar je op seksueel vlak mee klikt. 

Iets wat NIET altijd van nature gebeurt. De eerste keer seks met een nieuw persoon is vaak vet ongemakkelijk omdat je het lichaam en de seksualiteit van de ander nog moet leren kennen.

Daarom is het zo belangrijk om het erover te hebben. Je kunt niet met een speciale microscoop in de ander kijken  om te zien welke seksuele handelingen de boel omhoog of omlaag brengen. 

Je bent ook geen robot dus de kans is groot dat je ook niet iedere dag hetzelfde wilt. Dat je niet iedere dag hetzelfde lekker vindt en mocht je het je nog afvragen… Dat is normaal. 

Seks is niet zo mechanisch als de wereld ons heeft laten geloven. Het is lichamelijk, emotioneel en cultureel. 

De wereld heeft je misschien laten geloven dat je van vaginisme moet herstellen zodat je van seks kan genieten, maar niets is minder waar. Je mag het met je (potentiële) lover over seks en jullie unieke seksualiteit hebben zodat je samen een vervullend seksleven kunt creëren. 

Want zonder seksueel genot ook geen penetratieseks. Je hebt het ook gewoon hartstikke nodig voor je vaginismeherstel.

En mocht je het je nog afvragen… Penetratieseks is ook niet normaal. Het is een seksuele handeling als iedere andere. Het wel of niet anaal willen is net zo persoonlijk als het wel of niet vaginaal willen of kunnen.

Maar ja… Dat hebben we niet geleerd dankzij het patriarchaat (wat enkel gericht is op het seksuele genot en welzijn van mannen) en kapitalisme (wat seks ziet als manier om je voort te planten en de economie draaiende te houden).

Wil je die twee echt laten bepalen hoe JOUW unieke, prachtige seksualiteit zou moeten werken? En hoe jouw (potentieel) fantastische, eigen seksleven ​eruit zou moeten zien? 

Ik hoop met heel mijn hart dat het antwoord hierop “nee” is. Dat je het lekker voor jezelf gaat uitzoeken en bepalen. Dat je vergeet wat “normaal” zou moeten zijn en in plaats daarvan gaat doen wat werkt voor jou.

Dat creëert een level van veiligheid en comfort bij jezelf en bij partner. En dat… Is de absolute basis voor vaginismeherstel. 

Benieuwd wat je nog meer voor nodig hebt voor het creëren van een pijnvrij seksleven? Dan is de gratis online masterclass van Pijn naar Pleasure jouw place to be!

Tijdens deze masterclass vertel ik je niet alleen wat vaginisme is en wat de drie basisstappen naar herstel zijn, maar ervaar je ook dat je niet alleen bent (er zijn iedere maand 30-60 vrouwen bij deze masterclass) EN normaliseren we praten over seks. 

We normaliseren praten over vaginisme. Want wat wordt weggestopt kun je niet helen. Wat je onder het tapijt schuift kun je niet helen en dat beest van een grote roze olifant… Wordt er met de jaren ook niet kleiner op.


Klik HIER​ om je gratis aan te melden en begin jouw reis naar een pijnvrij seksleven. Deelname is zoals altijd gratis en anoniem. Let’s heal together 💖 

Liefs, 

Jamie