634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Voordat ik aan Path to Pleasure begon was mijn relatie van vier jaar net voorbij. Eén van de oorzaken van onze relatiebreuk was mijn “probleem” met penetratieseks en zodoende ging ik met meer mensen het gesprek hierover aan. Via iemand die ook bekend was met pijn tijdens het vrijen kwam ik uiteindelijk bij Jamie terecht, maar hiervoor had ik ook al een hele weg afgelegd…

Toen ik 15 was kreeg ik mijn eerste vriendje en op mijn 16e probeerde ik voor het eerst penetratieseks te hebben. Dit lukte niet en toen heb ik best snel hulp gezocht. Na een eerste gesprek met de huisarts kwam ik bij een fysiotherapeut en seksuoloog terecht. Na drie afspraken wisselde ik van fysio en daar ben ik vier jaar lang elke twee weken geweest. Ik moest veel oefenen met “ontspannen” en kreeg ook dilators mee naar huis, maar hier deed ik vrij weinig mee. Het voelde echt als een gebed zonder einde.

Pas toen ik bij Jamie terecht kwam leerde ik dat vaginisme eigenlijk een ‘beschermingsmechanisme’ is.  Jamie legde dit uit tijdens het kennismakingsgesprek en ik voelde gewoon dat dit klopte waardoor ik ontzettend gemotiveerd raakte om het “probleem” nu écht op te lossen. De vrolijkheid die Jamie uitstraalde tijdens de sessies maakte ook veel goed en ik had echt het gevoel dat ik hier iets goeds uit kon halen, maar kon ergens ook bijna niet geloven dat iemand mij hier zo goed bij zou kunnen helpen na al die jaren bij de bekkenfysiotherapeut.  

Maar… Het is gelukt! Nu na Path to Pleasure kan ik pijnvrij penetratieseks hebben. Na jarenlang stressen over dit onderwerp kan ik het eindelijk loslaten. Er is echt een last van mijn schouders gevallen! Jamie is een vrolijk en optimistisch persoon. Dit in combinatie met al haar kennis over vaginisme zorgt ervoor dat je echt zin krijgt om ermee aan de slag te gaan. Ik hoop echt dat iedereen die met hetzelfde probleem zit dat gaat doen!