634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Voor Path to Pleasure kon ik zo goed als niets inbrengen in mijn vagina. Eerdere behandelingen waren stopgezet omdat dit niet hielp en ik dacht echt dat het nooit meer beter zou worden.

Ik was voor dit programma al bij twee verschillende bekkenbodemfysio’s geweest. Eén probeerde de dilators naar binnen te “proppen” en dat werkte juist averechts. Bij een ander kreeg ik te horen dat ik het niet graag genoeg wilde en dat dit de reden was dat het niet werkte. Pas toen ik aan Path to Pleasure begon kreeg ik het gevoel dat er écht naar mij geluisterd werd. Mijn angsten en gevoelens werden besproken waardoor ik het anders kon gaan zien. Mijn lichaam en geest gingen weer samenwerken. Het heeft ook veel gedaan met mijn zelfvertrouwen en zelfbeeld. Mijn lichaam is niet defect, maar had even de juiste hulp nodig!

Nu na Path to Pleasure lukt het om penetratie seks te hebben en mijn vriend en ik zijn samen een hele nieuwe wereld aan het ontdekken. Jamie maakt laagdrempelig contact en laat je op je gemak voelen. Het is een kwetsbaar onderwerp, maar ze weet precies wat je doormaakt en dat zorgt voor een vertrouwd gevoel. Ik vond het in het begin lastig om hierover te praten, maar ze stelt de juiste vragen zodat je verder komt. Mocht ik iemand kennen die tegen hetzelfde probleem aanloopt zal ik Jamie zeker aanbevelen!