634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Voor Path to Pleasure hadden mijn partner en ik best een fijn seksleven, maar we gingen penetratie volledig uit de weg omdat dit voor mij onmogelijk was. We konden hier samen goed over praten en het was geen groot probleem in mijn relatie of seksleven. Desondanks merkte ik dat ik graag op een dieper level met mijn partner wilde connecten en ook eens samen penetratie seks wilde ervaren.

Ik had al meerdere trajecten gevolgd bij een bekkenfysio en psycholoog. Ik voelde me een beetje een hopeloos geval omdat niets leek te werken. In het begin twijfelde ik ook wel over Path to Pleasure omdat ik al zo veel geprobeerd had, maar het verschil tussen eerdere trajecten en Path to Pleasure is dat hier naar het geheel gekeken wordt en niet alleen naar het ontspannen van je bekkenbodem. Er wordt veel meer gefocust op je eigen seksualiteit en de verbinding met je lichaam. Hier bleek de key te zitten!

Dankzij dit programma is er zo veel veranderd. Ik kan niet alleen pijnvrij penetratie seks hebben, maar durf ook meer te voelen. Dit heeft invloed op zoveel aspecten in mijn leven. Ik ben zachter geworden voor mezelf en anderen. Mensen om me heen valt het ook op, ik heb al een paar keer gehoord dat ze zien dat ik de afgelopen maanden heel erg ben gegroeid en dat ik meer ben gaan stralen omdat ik dichterbij mezelf blijf. Het is bijna jammer dat dit programma alleen voor mensen met vaginisme is want ik zou het eigenlijk aan iedereen aanbevelen. Je leert zo veel over jezelf!

Jamie is een geweldige coach en ik denk dat niemand dit werk beter kan doen dan zij. Omdat ze ervaringsdeskundige is weet ze heel goed hoe het is. Hierdoor voelde ik mij enorm begrepen en gesteund. Verder is ze heel erg geduldig en oordeelt ze nooit. Hoe gek je situatie of vraag ook is, alles is bespreekbaar. Jamie is echt de persoon bij wie je moet zijn en ik gun iedereen die last heeft van pijn tijdens het vrijen dit programma samen met haar!