634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

28 signalen dat je EINDELIJK van jezelf begint te houden

Want dat werd de hoogste tijd niet waar? Vandaag mag ik 28 kaarsjes uitblazen. Die passen natuurlijk nooit op de taart en daarom doe ik een hele andere wens. En die zou ik eigenlijk niet mogen verklappen, maar ik ga ervan uit dat deze hoe dan ook uit gaat komen so here we go. Ik hoop dat ik de komende jaren nog veel meer signalen van dit lijstje mag afstrepen. En jullie met mij. Iedere vrouw met ons. Dat lijkt me niet te veel gevraagd toch?

Er was een tijd dat ouder worden me verschrikkelijk leek. Niet ouder als in bejaard met alle mankementen van dien, maar ouder als in eind twintig. Bijna dertig. En dan ook nog eens zonder man, kind, vrijstaand koophuis en al die andere dingen die iedere vrouw zou moeten willen. Die iedere vrouw zou moeten willen bereiken voor haar dertigste.

Natuurlijk is er helemaal niets mis met dit willen. Ik wil het ook. Ooit. Als het moment daar is. Het moment waarvan ik niet weet of en wanneer het gaat komen. Daar heb ik geen controle over en dat hoeft gelukkig ook niet meer. Er hangt niets meer van af. Bovendien heb ik inmiddels geleerd dat het leven niet voorbij is na je vijfentwintigste. Stel je voor.

Het leven is voor mij eigenlijk alleen maar leuker geworden. Zal wel iets te maken hebben met ouder worden en meer schijt krijgen. Met het niet meer wegstoppen van cellulitis tot tranen en alles daartussenin. Meer focus op mijn eigen wensen, dromen en verlangens in plaats van de eisen die de maatschappij voor mij in petto had. En op mijn eigen persoonlijke ontwikkeling die helemaal niets met mijn diploma of carrière te maken heeft.

Het heeft allemaal te maken met hoe veel je van jezelf houdt. Dat is het doel van ieder zelfhulpboek, coachingsprogramma en spirituele workshop. Nog meer van jezelf houden en staan voor wie jij bent. Nog meer liefde creëren voor jezelf, de wereld en het leven.

28 signalen dat jij de eigenliefde op het spoor bent

♡ Je draagt kleding die jij mooi vindt zonder je af te vragen of “het wel kan.”
♡ Je geeft gehoor aan je eigen behoeftes.
♡ De innerlijke corrupte leider/perfectionist/criticus zit steeds vaker op de achterbank.
♡ Je gelooft in jezelf en weet dat een misstap niets zegt over jouw waarde als mens.
♡ Als je “nee” bedoelt is je antwoord “nee” in plaats van “misschien… we zullen zien…”
♡ Je zorgt goed voor je lichaam.
♡ Je rust uit wanneer je moe bent.
♡ De liefde van de mensen in je inner circle is belangrijker dan het aantal likes op je foto.
♡ Je doet dingen die je leuk vindt.
♡ Je koopt iets voor jezelf zonder schuldgevoel.
♡ Het gezellig maken van je huis of kamer voor jou alleen voelt niet meer als verspilde moeite.
♡ Je bent niet bang om sorry te zeggen.
♡ Je bent niet bang om aan te geven dat aan ander je heeft gekwetst.
♡ Je begrijpt dat een afwijzing niet persoonlijk is, maar slechts een weergave van de realiteit van de ander.
♡ Je haalt minder voldoening uit destructieve patronen, maar bent mild naar jezelf wanneer ze zich toch voordoen.
♡ Het wordt steeds makkelijker om naar je intuïtie te luisteren en je eigen pad te volgen.
♡ Je vraagt je minder vaak af wat er mis met je is en of je gek aan het worden bent.
♡ Je komt voor jezelf op en uit je mening. Ook ongevraagd.
♡ Kleine tegenslagen zetten je wereld niet langer op z’n kop.
♡ Je lacht vaker.
♡ Je huilt vaker.
♡ Je weet dat al jouw emoties deel uitmaken van de fantastische persoon die jij bent en dat ze allemaal hartstikke heilig zijn.
♡ Als je jezelf met anderen vergelijkt zie je twee verschillende, mooie mensen die beiden hun best doen.
♡ Je zingt, danst, schrijft, schildert of kookt vaker.
♡ Je bent nieuwsgierig naar de toekomst.
♡ Relaties zijn een toevoeging en geen opvulling meer.
♡ Je vergeeft jezelf als dit nodig is.
♡ Je voelt dat jij ertoe doet en dat jij de wereld iets moois te bieden hebt.

Hoe veel kan jij al afstrepen van deze lijst? Zijn er nog andere signalen die je kunt bedenken? En welke punten zou je binnenkort willen afvinken? Let me know, vind ik leuk! Ga ik even taart eten. Iets waar je nooit, maar dan ook nooit een excuus voor nodig hebt dus eet vandaag vooral een stukje mee!

Fijn weekend lieve allemaal ♡