634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Genieten van seks in drie avontuurlijke stappen

Hoe ga ik ooit kunnen genieten van seks? Het was een vraag die ik mezelf niet eens meer afvroeg. In plaats daarvan probeerde ik te accepteren dat het niet voor mij was weggelegd. Dat het voor mij altijd pijnlijk zou blijven en ik daarmee moest leren leven...

Is seks voor jou ongemakkelijk of ronduit pijnlijk? Dan ben je zeker niet de enige. Je bent ook niet kapot, raar of reddeloos verloren. Het is echt mogelijk om weer te genieten van seks. Het levende voorbeeld zit achter de laptop deze woorden te typen.

Genieten van seks lukt niet als je niet in je lichaam aanwezig bent

Zo. Als je wilt kun je nu stoppen met lezen want nu weet je alles. Maar lees vooral verder als je dit beter wilt begrijpen en wilt weten wat je hieraan kunt doen!

Je lichaam is meer dan je hoofd. Shocking right? Wel als je je bedenkt dat we 95% van onze kostbare tijd in ons hoofd doorbrengen. En dat zorgt voor nogal wat problemen! De oplossing voor dit alles is simpel. We zullen weer naar beneden moeten zakken. Terug dat lichaam in. Net zo lang tot we bij de plek aankomen where the magic happens. Zonder de boel te overhaasten of onszelf naar die plek te forceren natuurlijk!

De mind – keel – hart – yoni connectie

Dat alles met elkaar in verband staat hoef ik je vast niet meer te vertellen. Dit geldt ook voor het wonder dat jouw lichaam is. In plaats van dit te respecteren proberen we onszelf onze yoni in te forceren wanneer het ons uitkomt. Net zoals we op TV hebben gezien. Die vrouwen zijn immers altijd kletsnat en klaar om te gaan. En ze genieten er nog van ook. Right?

Zoals voor de meeste films geldt had dit niet verder van de realiteit af kunnen staan. Het verhaal over hoe porno gericht is op mannelijke seksualiteit is iets voor een andere keer. Als je meer wilt weten over de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke seksualiteit en het feit dat je NIET raar bent kan ik je “Kom als jezelf” van Emily Nagoski niet genoeg aanbevelen. Echt, als het had gekund had ik je verplicht het te lezen.

Bij het begin beginnen: aanwezigheid in de mind

Is er iemand die dit nog moet leren? We proberen toch juist wat minder tijd in ons hoofd door te brengen? Zeker. Toch is dit de plek waar we gaan beginnen. Het gaat er namelijk niet om dat je hier vastzit, maar om wat er precies in je hoofd omgaat. Wat precies de gedachten zijn die invloed hebben op je lichaam. De gedachten die ervoor zorgen dat je lichaam op een bepaalde manier reageert. Dat je stem stokt in je keel, je hart zich sluit en je yoni hartstikke op slot gaat.

Mocht je twijfelen over de invloed van je gedachten op je lichaam dan heb ik hier een simpel trucje voor je: Maak een bakje van je hand, doe dit over je mond, sluit je ogen en doe even alsof je op de meest sappige, zure citroen ever kauwt. Niet spieken! Goed doorkauwen. Lekker is anders, maar okee… Uitgekauwd? Wat is er nu in je mond gebeurd? Als het goed is heb je speeksel aangemaakt en als dat niet het geval is heb je gesjoemeld met de oefening. Dit is het meest duidelijke voorbeeld van hoe ons lichaam reageert op ons brein.

Er was geen citroen, enkel de gedachte aan een citroen. En dat was genoeg om de aanmaak van speeksel in gang te zetten. Zo reageert je lichaam ook op gedachtes over jouw seksualiteit. Komen die voort uit schaamte? Uit het idee dat iets vies of raar is? Voel je je eigenlijk helemaal niet zo comfortabel in je lichaam? Bij jezelf? Dan sluit je lichaam zich af op het moment dat het zich het kwetsbaarst voelt. Wanneer jij met je billen bloot gaat dus.

Je gedachten over jouw seksualiteit

Tijd om deze aan de leugendetector te leggen. Want wat maak jij jezelf allemaal wijs? Houden nette meisjes niet van seks? Is het raar dat je minstens twintig minuten voorspel nodig hebt? Is het natuurlijke en essentiële vocht een vies zooitje? Moet je hard kreunen of juist doodstil blijven liggen? Zijn je rollen, putjes, haren en al het andere dat van nature bij jou hoort lelijk? Is het gek dat je wilt dat je keel dichtgeknepen wordt?

Dit zijn slechts voorbeelden van de vele leugens die we onszelf wijsmaken. Ons lichaam reageert hier vrolijk op door zich af te sluiten. Letterlijk. Want als je ervan overtuigd bent dat de ander je vies, raar en lelijk vindt ga je je natuurlijk niet aan hem of haar blootgeven. Je zou wel gek zijn en je lichaam begrijpt dit als geen ander.

De oplossing? Verander je gedachten. Het zijn geen feiten. Eeuwenlang was de mens ervan overtuigd dat de aarde plat was. De aarde was niet plat. Surprise. Hoe overtuigend jij jezelf ook wijsmaakt dat je ik weet niet wat allemaal bent maakt het niet tot DE waarheid. Het zijn slechts gedachten die op een onbewaakt moment veranderd zijn in overtuigingen. En deze gedachten kun je ombuigen. Maak jezelf eens wat anders wijs. Gewoon voor de lol.

Hoe dat klinkt? Ik ben mooi. Voorspel duurt zolang als ik het nodig heb en we genieten er beiden van. Vocht, haar, putjes en rollen zijn normaal. Seksueel genot is mijn geboorterecht. Mijn verlangens zijn mooi. Voelt dat al beter? Dan kunnen we de reis vervolgen. Op naar onze keel!

Aanwezigheid in je keel

Oftewel: zeggen wat je wilt, denkt en voelt. Jij hebt evenveel recht op genot als ieder ander. Doet het pijn? Zeg het. Wil je eens iets anders proberen? Geef het aan. Als dit ongemakkelijk voelt kom dat waarschijnlijk omdat dit nieuw voor je is. Niet omdat je daadwerkelijk iets raars doet. Is niet praten over het meest kwetsbare, intieme dat je samen kunt doen niet pas echt raar?

Je verlangens, wensen en gedachtes voor je houden zorgt voor een verkrampte kaak. En een verkrampte kaak leidt tot een verkrampte yoni. En als er iets is wat voorkomt dat je echt kunt genieten van seks is dat het wel. Dat hoef ik je vast niet te vertellen. Wist je dat de autonomie van je keel er hetzelfde uitziet als van je yoni? Ik was mindblown toen ik hierachter kwam. Eindelijk snapte ik waarom het voor mezelf houden van alles wat er in me omging zorgde voor de pijnlijkste seks van mijn leven. Een verkrampte keel is een verkrampte yoni. Kijk maar:

Van je keel naar je hart

Het verband tussen je keel en yoni is wonderbaarlijk, maar laten we niet vergeten wat hier tussen zit. Het belangrijkste oorgaan dat we bij ons dragen. Het orgaan dat het leven mogelijk maakt dat we met onze seksualiteit kunnen creëren. Ons hart. Een hart dat voor ieder ander gesloten blijft als jij je niet veilig bij jezelf voelt. Of de ander nu een one-night-stand is of je echtgenoot sinds jaar en dag maakt niet uit.

Als jij voor je gevoelens van veiligheid, liefde of waardering van die ander afhankelijk bent zul je je nooit veilig bij jezelf voelen. En een onveilige omgeving zorgt voor een gesloten hart. Onveiligheid leidt tot pijn, verlies en andere nare dingen. Het hart neemt zichzelf daartegen in bescherming door hartstikke op slot te blijven. Want kwetsbaarheid is eng en wat is er kwetsbaarder dan seks?

Om weer echt te kunnen genieten van seks is het essentieel dat je een gevoel van veiligheid bij jezelf creëert. Dat je weet dat jij er voor jezelf zult zijn. Altijd. Dat jij jezelf liefhebt wat er ook gebeurt. Stop met het rondstrooien van nare verwensingen aan je eigen adres alsof het confetti is. Het is geen feest en dat gaat het op deze manier ook niet worden. Jij bent mooi, fantastisch, waardevol en mag er zijn. Dat ik dit tegen jou zeg gaat alleen geen verschil maken. Je zult het zelf moeten doen. Je zult het zelf moeten voelen, geloven en ervaren.

At last: een open yoni!

Spread the word! Spread the love! Spread the legs! Letterlijk. Het is nogal een reis die afgelegd moet worden voordat je echt kunt genieten van seks. Een hele reis van boven naar beneden. Leg ‘m eens wat vaker af. Alleen of met je partner. Ik kan geen mooier landschap bedenken. Geen avontuurlijkere route. Het zal lang niet altijd makkelijk zijn of vanzelf gaan, maar de eindbestemming is het meer dan waard. Daar hoef ik je denk ik niet meer van te overtuigen!

♡♡♡

Wil jij samen met mij gaan voor een liefdevol leven vanuit jouw innerlijke eros? Wil je de verbinding met jouw vrouwelijke energie weer voelen? Misschien is 1:1 coaching iets voor jou! Klik HIER voor meer informatie.

♡♡♡

Ben jij benieuwd of je een mannelijk of vrouwelijke energetische kern hebt? Dit zegt ontzettend veel over de manier waarop jij in het leven en de liefde staat. Klik HIER om erachter te komen met behulp van mijn gratis, simpele en juicy oefening!

♡♡♡

Heb je iets aan dit artikel gehad? Deel het dan met een vriendin, zus of collega die het ook zou kunnen gebruiken!