634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Hij wilde maar één ding…

Wat begon met een onschuldige vraag eindigde in een dagboeksessie van drie uur (zonder “lief dagboek” inleiding – kun je nagaan!) Ook heb ik misschien met mijn hoofd tegen de muur gebonkt..

Want het zal toch niet echt waar zijn?

Willen mannen echt maar één ding?

Ken je dat gevoel dat je iemand met frisse tegenzin om hulp vraagt omdat je eigenlijk vindt dat je het zelf moet kunnen? Van de week besloot ik mijn grote meidenbroek aan te trekken. Ik hoorde de stem van één van mijn allereerste coaches luid en duidelijk in mijn oor tetteren: “er is niets mis met om hulp vragen!”

Oké fine… Zonder er al te veel van te verwachten plaatste ik een oproep op facebook. Of één van mijn “vrienden” mij alsjeblieeeeft kon helpen met de audio van mijn nieuwe podcast aflevering (huh podcast?! Yes! De Soulful Sexuality podcast is dé podcast voor vrouwen die last hebben van pijn tijdens het vrijen. Je vindt ‘m op spotify en alle andere bekende podcast apps)  

Het duurde niet lang voordat ik een reactie kreeg van een vage bekende die wel even kon helpen. Waar ik al drie uur mijn hoofd over aan het breken was had hij binnen tien minuutjes gefixt. Maar daar stopt het verhaal natuurlijk niet.

Zullen we binnenkort dan maar wat drinken? 😉

Even onschuldig als vervelend. Want ik had het gevoel dat ik “aardig” moest zijn – hij had me net ontzettend uit de nesten geholpen! In dat drankje had ik alleen absoluut geen zin…

Had ik zijn hulp niet aan moeten nemen? Ergens voelde ik de bui namelijk al hangen en nu kon ik geen kant op. Dacht ik… Tot ik mijn dagboek indook en al schrijvend tot een interessante conclusie kwam. Want waarom vond ik het zo vervelend dat hij dit vroeg? En waarom had ik het gevoel dat ik geen “nee” kon zeggen?

Er is niets mis met deze mannen

Er is iets mis met het gevoel dat je geen “nee” kunt zeggen. Zelfs als je met je verstand heel goed weet dat je dit wél kunt… Het voelt vervelend. Onmogelijk bijna.

Als er iets is wat ik van veel cliënten terughoor dan is het wel dat ze ergens diep vanbinnen een groot gebrek aan vertrouwen voelen. Een gebrek aan vertrouwen in mannen. Inclusief de lieverd die ze naast zich hebben liggen. Want uiteindelijk wilt hij maar één ding. En dat gaat niet. Dat doet pijn.

Je snapt dat je je met deze overtuiging niet echt op je gemak voelt in de slaapkamer. In je seksualiteit. Want zelfs als je wel met hem wilt zoenen, knuffelen.. andere hele leuke dingen doen… Je gaat het uit de weg uit angst voor het “onvermijdelijke” moment van penetratie. Want dat kun je hem niet meer weigeren als jullie eenmaal bezig zijn. Aldus je gedachten.

Al deze mannen willen inderdaad maar één ding…

Dat geldt zowel voor de man die mij uit de nesten hielp als voor jouw (potentiële) lover en al die anderen. Al deze mannen willen maar één ding. Liefde. Net als jij en ik.

De gedachte dat mannen altijd uit zijn op seks is afkomstig uit de “reinheidscultuur” en erin gehamerd door de kerk. Hello Patriarchy! Nice to see you again… Het is de wereld in geholpen om ervoor te zorgen dat we mannen zouden vrezen en dus gehoorzamen.

De man die mij op date vroeg is geen viezerik. Het is een lieverd die mij net uit de nesten had geholpen. Een lieverd op zoek naar liefde. Dus… zou het kunnen dat jouw lover die knuffels net zo graag wilt als jij? Zou het kunnen dat jullie nu niet knuffelen omdat hij de communicatie skills heeft van de gemiddelde man en jij maar helemaal niets zegt omdat je je zo schuldig voelt dat je hem “geen seks kan geven?”

Mannen verlangen ook naar liefde. Mannen verlangen net als jij en ik naar toenadering, tederheid, een diepe connectie en intimiteit.

Mannen zijn geen op seks beluste animals, maar dat is wel één van de vele onbewuste blokkades die pijn tijdens het vrijen kunnen veroorzaken. Als je hem niet volledig vertrouwt kun je je niet openstellen en kun je je niet overgeven. Benieuwd wat je hieraan kunt doen? Lees dan gauw verder!

Van Pijn naar Pleasure – De Gratis Online Masterclass

Want op zondag 13 juni om 11u is het weer tijd voor de gratis online masterclass waarin je ontdekt wat er voor nodig is om jezelf voor eens en altijd te verlossen van pijn tijdens het vrijen. Hint: het heeft veel te maken met die onbewuste blokkades 🙂

Wil jij weer voluit genieten van seks? Je nooit meer afvragen of het deze keer wél gaat lukken? Er zijn nog een paar plekken beschikbaar! Klik HIER om je aan te melden.