634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Hoe denkt hij echt over jouw vaginisme?

Voel je je schuldig over jouw vaginisme? Ben je bang dat geen man je wilt omdat je hem geen seks kunt geven? Neem je genoegen met een mweh relatie omdat je dankbaar bent dat er überhaupt iemand is die jou ziet staan? Als je een beetje op mij lijkt wel. Ik kan mij de schuldgevoelens nog goed herinneren. Die gingen zo ver dat ik aan mijn toenmalige vriend een open relatie voorstelde terwijl ik hier absoluut niet achter stond. Over jezelf in de steek laten gesproken. Had ik toen maar geweten wat ik nu weet…

Schaamte en schuldgevoelens zijn helaas niet meer dan normaal. We zijn opgegroeid in een maatschappij die ons geleerd heeft dat mannen seks “nodig hebben.” Dat mannen een hoger libido hebben dan vrouwen en absoluut niet zonder kunnen. En natuurlijk zijn er genoeg manieren waarop je intiem kunt zijn zonder penetratie, maar het voelt toch altijd…. net niet. Net niet helemaal. Net niet genoeg en net niet zoals je het graag zou willen. En hij waarschijnlijk ook.

Inmiddels weten we dat het totale onzin is dat mannen een hoger libido hebben dan vrouwen. Mannen raken hooguit makkelijker opgewonden omdat ze over het algemeen visueel zijn ingesteld en niet sensueel zoals de meeste vrouwen. Dat kom er kort gezegd op neer dat mannen hartstikke horney raken van het zien van een mooie vrouw terwijl de meeste vrouwen voor opwinding iets meer nodig hebben. De juiste setting. Een fijne sfeer en een hoofd dat vrij is van stress en andere gedachtenspinsels. Waar seks voor veel mannen een manier is om te ontspannen is het voor veel vrouwen noodzakelijk dat ze ontspannen zijn voordat ze klaar zijn voor seks.

Het feit dat hij sneller of “gemakkelijker” opgewonden raakt betekent niet automatisch dat hij een hoger libido heeft dat jij. Dat hij seks harder “nodig heeft” dan jij. Dat is patriarchale onzin van de bovenste plank.

Waarom het geen beladen onderwerp hoeft te zijn

Is het makkelijk om erover te praten? Nee. Is dit een reden om het uit de weg te gaan? Natuurlijk niet. Helemaal als jij je het allerbelangrijkste realiseert dat ik je nu zou kunnen meegeven. En dat is de dat de man die jou waard is er geen probleem van maakt. De man die met jou samen wilt zijn wil dat niet enkel en alleen vanwege penetratie. Echt niet.

Als je vrijgezel bent is vaginisme jouw belangrijkste troef (wat een vreselijk woord), want iedere man die er vandoor gaat omdat penetratie met jou niet mogelijk is… Is niet de man voor jou. Daar was het uiteindelijk toch wel mee stuk gelopen. Dan kun je dat maar beter zo snel mogelijk weten niet waar?

En ik weet dat ik makkelijk praten heb vanachter mijn laptop terwijl ik dit in mijn eigen vaginisme jaren alles behalve zo voelde. Daarom wil ik je een inkijkje geven in het hoofd van de man die jou verdient. De man die niet met zijn piemel tussen zijn benen wegrent zodra hij hoort dat penetratie er niet in zit. Want is het voor hem makkelijk? Nee. Makkelijk is het bijna nooit, maar weten wat er in hem omgaat maakt de stap voor jou hopelijk kleiner om erover te beginnen. Om je liefdesleven niet op stil te zetten totdat je vaginisme hebt overwonnen so… Here we go!

Hoe denkt hij over jouw vaginisme?

Waarschijnlijk is het een beladen onderwerp. Misschien zit je in een relatie en hebben jij en je partner seks zonder penetratie, maar ook zonder het er ooit over te hebben. Als je vrijgezel bent en op date gaat moet je er niet aan denken om te moeten “opbiechten” dat seks met jou er niet helemaal in zit… Misschien is dit zelfs reden om het daten helemaal uit de weg te gaan en je liefdesleven on hold te zetten. Hoe zonde is dat? In de wijze woorden van mijn oma: Je leeft maar één keer en voor je het weet is het voorbij. Hoe ouder ik word hoe meer ik me realiseer dat dit echt waar is.

Hij voelt zich schuldig

Ja… Je bent niet de enige die overloopt van schuldgevoelens. Het is zijn apparaat dat jou pijn doet en als hij één van de goeie is dan wilt hij jou geen pijn doen. Al helemaal niet voor zijn eigen plezier. Hij wil dat jij geniet. Net als hij.

Indien jij team kiezen op elkaar en doorbijten bent… Dan is dit het moment om daarmee op te houden. Je wilt niet weten hoe schuldig hij zich voelt als hij erachter komt dat hij je een maand, week of jarenlang pijn heeft gedaan.

Dit is ook de reden dat de kans bestaat dat hij niet staat te springen om penetratie te proberen zodra jij actief met jouw herstel aan de slag gaat. Dat heeft niets te maken met dat hij het niet wilt. Dat hij jou niet wilt. Het heeft alles te maken met het feit dat hij jou geen pijn wil doen. Communicatie is key. Altijd, maar nu al helemaal.

Hij wil jou niet in verlegenheid brengen

En daarom begint hij er ook maar niet over. Daarom zegt hij dat hij het helemaal prima vindt om seks zonder penetratie te hebben en begrijp me niet verkeerd: dat is fantastisch. Dat is lief en dat is niets minder dan wat hij zou moeten zeggen. Is het ook 100% eerlijk? Er is maar één manier om daar achter te komen.

Natuurlijk wil hij je het liefst met huid en haar verslinden, maar nooit ten koste van jou. Daarom is het ook zo belangrijk dat je herstelt van vaginisme voor jezelf. En niet om je (toekomstige) partner een plezier te doen. Hij zal in eerste instantie namelijk nooit eerlijk toegeven dat hij het stiekem fantastisch zou vinden als penetratie wel zou lukken en als hij je dat wel regelmatig inwrijft moet je wegwezen. Snap je? 

Je herstelt in de eerste plaats voor jezelf. Nooit voor een ander. Je herstelt omdat jij het wilt en als je dat niet wilt is het ook oké. Dan ga je een fantastische man tegenkomen die jou helemaal geweldig vindt zoals je bent. Die jou niet ineens nog fantastischer vindt zodra penetratie wél lukt, maar dat eerder ziet als een nieuwe manier om nog meer van elkaar te genieten. Als bonus en niet als vereiste.

Hoe ik dit allemaal weet? Niet omdat ik met mijn derde oog recht in het brein van de gemiddelde man kan kijken (helaas), maar omdat mijn ex nog steeds een van mijn beste vrienden is. Daar kan jij nu mooi van profiteren! 🙂

Ben je er na het lezen van dit artikel achter gekomen dat het tijd wordt om die pijn tijdens het vrijen voor eens en altijd op te lossen? Voor niemand anders dan you, yourself and you? Kom dan naar de GRATIS live online masterclass “Van Pijn naar Pleasure, Inner Power & Play” Je ontdekt wat pijn tijdens het vrijen nou precies veroorzaakt, hoe je er vanaf komt EN wat de drie veel voorkomende valkuilen zijn die pijn in stand houden zodat jij snel weer kunt genieten van de liefde, intimiteit, relaties & all the good stuff! Klik HIER om je gratis en voor niets aan te melden!