634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Hoe weet je zeker of het ware liefde is?

Hoe fijn zou het zijn om hier gewoon een checklist voor te hebben? Gek genoeg vind je op Google honderden artikelen met dit soort lijstjes. Lijstjes met acht signalen dat hij je soulmate is. Tien subtiele signalen dat jullie voor elkaar gemaakt zijn. Ik heb me meer dan eens schuldig gemaakt aan het hoopvol uitpluizen van deze lijstjes. Gretig las ik ze door waarna ik opgelucht adem haalde. Ik had ware liefde gevonden!

Dat ik ondertussen regelmatig de badkamervloer van dichtbij bekeek deed niets af aan mijn overtuiging. Het gevoel was zo sterk. Dit moest hem zijn.

Ik heb meer dan eens gedacht dat ik de liefde van mijn leven had gevonden. Soms na vijf seconden en soms nadat hij mijn hart in honderdduizend stukjes had gebroken. Wat natuurlijk alleen mogelijk was omdat ik dat toestond. Omdat ik dat liet gebeuren.

Hoe zie je het verschil tussen een crush en ware liefde?

Heel simpel. Door je ogen open te houden. Door die roze bril met regelmaat af te zetten en te kijken hoe het er nou echt aan toe gaat.

Na er lange tijd geen behoefte aan gehad te hebben doop ik mijn grote teen sinds kort weer voorzichtig in het datewater. Nou ja, wie hou ik voor de gek? Ik tinder er vrolijk op los. No shame. Het duurde niet lang voordat het onvermijdelijke gebeurde. Een heel leuk persoon kruiste mijn schermpje, we raakten aan de praat en het is zo waar nog steeds gezellig. En ik doe precies wat ik vroeger ook deed.

Hij is ZO leuk. Ik ben benieuwd of zijn moeder lief is. Waar zouden we kunnen wonen? Hoe gaat zijn aanzoek eruit zien?.. In gedachten zie ik de tranen in zijn ogen terwijl de kerklokken luiden en ik in mijn witte jurk zijn kant op loop… En dat is echt heel schattig, maar ook het moment om mezelf weer even naar beneden te halen. Uit de wolken en op de grond. Even checken en daarna weer opstijgen. Niets aan de hand. We doen dit allemaal en er is echt niets mis mee. Tenzij je permanent in de wolken verkeerd. Tenzij je zo high van de liefde bent dat je niet meer ziet dat de situatie je stiekem doodongelukkig maakt. Dat je niet meer ziet dat je ontzettend veel van jezelf inlevert om hem bij je te houden. Om zijn aandacht niet te verliezen.

Het kan er in je hoofd en in de wolken nog zo mooi uitzien, maar hoe zit het met de realiteit? Hoe ziet dat eruit als je daar echt even eerlijk naar kijkt?

De pijnlijke realiteit

Een plek waarin ik mezelf met enige regelmaat heb terug gevonden. Soms was de landing zo pijnlijk dat ik mijn hoofd weer vrolijk in de wolken stak. “Hij is gewoon bang voor onze sterke connectie!” “Hij durft gewoon niet…” En ik wacht hier wel… De rest van mijn leven… Ongelukkig… Want dat is wat je doet voor ware liefde. Toch?

Er zijn weinig dingen die ik zeker weet over de liefde. Misschien moet ik bij Google en z’n ingenieuze lijstjes in de leer. Het enige dat ik met zekerheid durf te zeggen is dat de liefde mooi is. Dat het niet bedoeld is om je leven moeilijker te maken. Zo ondraaglijk dat er krampachtig aan vasthouden het enige is dat je nog kunt doen.

Waarom doen we dat?

Waarom houden we vast terwijl we ergens diep vanbinnen heus wel zien dat het ons geen goed doet? Dat hij ons niet liefheeft op de manier die we verdienen? Op de manier waar we naar verlangen…

Dat heeft alles te maken met ons menselijke verlangen naar de liefde. Het verlangen dat ervoor zorgt dat we ons verliezen in een fantasie. In een fantasie over hoe het in de toekomst zal zijn. Wanneer je niet verbonden bent met je eigenliefde, hart en vrouwelijke energie is deze fantasie het enige dat jou van liefde voorziet.

Je hebt een muur om je hart gebouwd waar je met geen sloophamer doorheen komt. En als je hart op slot zit kan er ook geen ware verbinding met een ander ontstaan. Een ander kan niet echt dichtbij komen. Je voelt “het” niet, knapt af op een moedervlek op iemands oor en houdt stug vast aan het idee dat die persoon die jou nu bar weinig aandacht geeft ooit tot bezinning gaat komen.

Het is een handige overlevingsstrategie om je eigen pijn uit de weg te gaan. Zolang jij uitreikt naar een ander blijf je bij jezelf en jouw pijn uit de buurt. Hoef je daar ook niet mee te dealen. Totdat je er echt niet meer omheen kunt natuurlijk. Dat is het moment waarop jij jezelf kunt helen. Het moment waarop je dwars door de pijn heen gaat en jouw gebroken hart de liefde geeft die het nodig heeft. Dat kan niemand anders voor je doen. Het is jouw hart, jouw pijn en jouw leven. Hoe lang wil je daar nog voor weglopen?

Ware liefde…

Ware liefde verruimd jou en je leven. Het maakt je niet kleiner. Ware liefde accepteert jou om wie je bent. Waardeert je gekke karaktertrekjes en houdt van je imperfecties. Ware liefde is aanwezig in het hier en nu. Niet in het verleden en niet misschien in de toekomst.

Het zit in veel meer dan enkel de (fantasie)relatie met een ander. Het zit in jou en in het leven. In God, het Universum of hoe je het ook noemen wilt. Je focus van de ander afhalen en je weer met jezelf en leven verbinden zorgt ervoor dat je openbreekt. Je wordt van alle kanten voorzien van liefde en dat is maar goed ook. Niemand gaat het trekken om jouw enige bron van liefde te zijn. Dat is een last die geen mens kan dragen. Geen mens kan jou die perfecte, onvoorwaardelijke liefde geven waar je zo naar verlangt. Je creëert een relatie met een ander persoon en personen hebben imperfecties. Mensen zijn onhandig, maken fouten en zeggen de verkeerde dingen.

Dit betekent niet dat de liefde tussen jullie niet mooi is. Het betekent wel dat je met elkaar zult moeten communiceren. En als je altijd gewend bent geweest om jezelf te verstoppen en klein te houden kan dit je letterlijk het gevoel geven dat je van een klif geduwd wordt. Jezelf wegcijferen is een hardnekkige gewoonte geworden die je bewust zult moeten doorbreken. Je zult door moeten zetten als het onmogelijk voelt. Dat het onmogelijk voelt betekent niet dat het onmogelijk is. Je kunt je patronen veranderen en jezelf op die manier openbreken. Dit is hoe je de muur om je hart afbreekt en ervoor zorgt dat er een verbinding met een ander kan ontstaan.

De persoon die voor jou gemaakt is

Natuurlijk is het doodeng om te zeggen wat je echt denkt, wilt en voelt. Maar weet je? De man die bij jou hoort wilt dit weten. Hij wilt alles van jou zien. Jou begrijpen en je knuffelen als je iets geks doet. Als hij erop afknapt is hij niet de man voor jou. Hoe mooi het in je hoofd, vroeger of in het begin ook was.

Er is iemand die bij jou hoort. Iemand die niets liever wilt dan dat jij je fantastische zelf bent. Deze persoon zal je straal voorbij lopen zolang jij al je energie steekt in iemand die niet ziet hoe fantastisch jij bent. Je zal ‘m niet eens opmerken omdat je te druk bezig bent met jezelf aanpassen. Met de verkeerde persoon ervan te overtuigen dat jullie samen iets moois zouden kunnen hebben.

Investeer niet alles wat je hebt in de persoon die jij het leukst vindt. Investeer in de persoon die ook in jou investeert. Die jou ziet en waardeert om wie jij bent. Die allang weet dat wat jullie hebben bijzonder is.

De liefde is niet bedoeld om jezelf weg te cijferen. Om je van jezelf te verwijderen. Het is bedoeld om je dichterbij te brengen. Dichterbij jezelf, de ander en het leven.

Let’s meet!

Voel je dat het zo niet langer kan? Wordt het tijd om nu echt verandering te brengen in je moeizame liefdesleven? Heb je genoeg energie besteed aan iemand die niet in jou investeert? En vraag je je af of coaching iets voor jou kan betekenen? Laten we daar samen naar kijken in een gratis en vrijblijvende twenty minute try out sessie!

Kleine waarschuwing vooraf:

Dit is niet voor iedereen. Het is niet voor jou als je coaching ziet als een kostenpost in plaats van een investering in jezelf en jouw leven.

Het is ook niet voor jou als je niet bereid bent om diep te gaan. Coaching maakt meer los dan een zelfhulpboek. Hoeveel je er daar al van gelezen hebt en hoeveel dat nou echt heeft opgeleverd is een vraag voor een andere keer. Met coaching bereik je snel en blijvend resultaat. Dat vraagt van jou dat je eerlijk naar jezelf kunt kijken en bereid bent om er nu echt voor te gaan.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Arrow-down-.png

Doe je wat je altijd doet, dan krijg je wat je altijd kreeg.

Ben jij er klaar voor om samen met mij een duurzame verandering te creëren? Meld je dan aan voor deze gratis sessie. Ik kan niet wachten om je te ontmoeten en jouw verhaal te horen!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Arrow-down-.png

[su_spoiler title=”Yes, ik ben klaar voor verandering! – Klik hier om je aan te melden” style=”fancy”][contact-form-7 id=”2361″ title=”Aanmeldingsformulier”][/su_spoiler]

Nadat je je gegevens verstuurd hebt neem ik op werkdagen binnen 24u contact met je op.

Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.