634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Je hart openen… Gebruik jij deze sleutel al?

Kun jij je hart openen? De meesten van ons hebben hier nogal wat moeite mee en dat is zo zonde! Het is de meest krachtige tool die je tot je beschikking hebt. Er ligt een schat aan waarde verborgen in dat hart van jou. Wel zo handig dus als je er bij kunt.

Vaak maken we ons druk om de vraag of we ons hart wel voor anderen open kunnen stellen. Of we wel echt beschikbaar zijn voor de liefde die we zo graag willen voelen…

Maar een eventuele toekomstige partner is niet het enige slachtoffer van al die gesloten harten. Al die harten die hun liefde achter slot en grendel verborgen houden. Allemaal onder het mom van “veiligheid.”

Je berooft jezelf en de wereld van jouw liefde

Dat gesloten hart is de reden dat jij je leeg voelt. Onvervuld. Het is de reden dat je wacht tot hier verandering in zal komen. Tot een grote liefde hier verandering in zal brengen. Tot een verre reis je hart weer zal doen laten opleven. Of misschien is een verhuizing de oplossing? Een nieuw begin op een plek waar niemand je kent?

Het zijn tools die ik allemaal heb uitgeprobeerd. Naast wat minder onschuldige middelen in de hoop om iets te voelen. Wat dan ook. Ik hoef je denk ik niet te vertellen dat ik die vervulling en liefde ook nooit op de bodem van een fles wijn of zak chips heb aangetroffen. Daar wachtte slechts een verstoorde relatie met eten. Een verkruimeld gevoel van eigenwaarde.

Je lichaam is de toegangspoort

Het is de plek waarin je hart zich bevindt. Het is ook de plek waar in de ogen van veel vrouwen van alles mis mee is. Er moet van alles aan gebeuren en het zit eigenlijk alleen maar in de weg. Als ik twee, vijf, of tien kilo verlies dan… Als ik nou eens wat minder moe zou zijn en harder zou kunnen werken dan… Dan ziet hij mij eindelijk staan. Dan zullen anderen eindelijk inzien dat ik het wel kan. En dan zal ik eindelijk liefde en waardering voelen…

Hoe kan het dat we allemaal voor deze leugens zijn gevallen? Wanneer zijn we stuk voor stuk gaan geloven dat het uithongeren, beschuldigen, negeren en verafschuwen van de plek waarin ons hart zich bevindt tot meer liefde zal leiden?

Je lichaam is je grootste bondgenoot. Helaas is dat niet wat ons is geleerd. We leven in een maatschappij die ons geprogrammeerd heeft te geloven dat ons lichaam het grootste obstakel vormt. Dat het ons weghoudt van alles waar we naar verlangen. Terwijl het in werkelijkheid ons allergrootste kompas is. Het heeft het vermogen ons door dit leven te leiden.

Als we toch eens zouden stoppen haar te veroordelen en zouden beginnen met luisteren. Als we toch eens aanwezig genoeg zouden zijn om haar subtiele signalen op te merken. Om daadwerkelijk gehoor te geven aan de zachte stem van onze intuïtie en het knagende gevoel dat iets niet klopt. Of juist wel. Het vrouwelijk lichaam is niet hier om gekeurd te worden. Om beoordeeld te worden op van alles en nog wat. Ook niet door jou. Het is hier zodat jij kunt genieten van het leven dat ze mogelijk maakt. Zodat jij het leven kunt leiden dat voor jou bedoeld is. In hoeverre doe je dat nu?

Waarom wil je je hart openen?

Altijd goed om vast te stellen waarom je iets wilt. Wat is je intentie achter hetgeen je gaat doen? Wil je de liefde in je leven verwelkomen? Liefde in de vorm van een nieuwe partner of nooit vergeten ex? Ik snap het. Echt. Jarenlang ben ik ervan overtuigd geweest dat dit was waar liefde vandaan kwam. Een relatie met een specifiek persoon die vaak helemaal niet zo in mij geïnteresseerd was, maar dat is een verhaal voor een andere keer.

En relaties zijn natuurlijk ook ontzettend mooi, maar kun je je blik even losmaken en om je heen kijken? Kun je stoppen met waar je mee bezig bent en echt eens goed in de spiegel kijken? De wereld heeft jouw liefde nu nodig. Jij hebt jouw liefde nodig. Beiden hebben het nodig dat jij je hart opent. Dat je toegang krijgt tot al die liefde die zich in jou bevindt en waar je niets mee doet. Liefde kan niet gevoeld worden met een gesloten hart. Het kan niet ervaren en doorgegeven worden. Aan jezelf, de wereld en uiteindelijk ook aan een partner. Geluksvogel. Hij is niet de bron van jouw liefde. Dat ben je zelf. En alleen als je dat inziet zal je het kunnen delen met iedereen die klaar is om het te ontvangen.

De sleutel tot een vrouwenhart

Al je moed bij elkaar rapen en daadwerkelijk je hart openen zorgt voor zo ontzettend veel moois. Zowel voor jou als alles en iedereen om je heen. Dus hoe krijg je dat voor elkaar? Je lichaam is de toegangspoort. Dat weten we inmiddels, maar welke sleutel moeten we hierin steken? Het is niet wat je denkt. Viezerik. Al heeft het er wel heel veel mee te maken. Wat kan ik zeggen… Dirty minds think alike!

Het grootste goed van een vrouw is haar vermogen plezier in haar lichaam te voelen. Altijd en op ieder moment.

Op alle manieren die je maar kunt bedenken. Groot en klein. Subtiel en… Niet zo subtiel. Onze lichamen zijn ontzettend gevoelig voor aanrakingen en bewegingen. Het hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Wanneer heb je voor het laatst met je vingertoppen de donshaartjes op je onderarm gestreeld? Wanneer heb je voor het laatst door de kamer gedanst? Niet omdat het er goed uitziet, maar omdat het goed voelt?

De geschiedenis heeft ons geleerd we niet zelf van ons lichaam zouden mogen genieten. Dat ons lichaam er is om mannen te plezieren. Dit idee sluimert rond in ons onderbewustzijn en dat voorkomt dat wij ons lichaam zien als de fantastisch mooie toegangspoort die het in werkelijkheid is. Je hebt niets en niemand anders nodig om plezier in je lichaam te voelen. Om het vuurtje in je hart weer te laten branden. Om het van vreugde te laten openbarsten.

Mooie mensen en fijne gebeurtenissen zijn slechts leuke bijkomstigheden. Het enige wat je echt nodig hebt zit in je. Je draagt het bij je. Iedere dag. Kriebel jezelf. Geniet van de geur van een kaars. De smaak van verse koffie. Reserveer tijd voor selfpleasure. Begraaf je vingertoppen in de binnenkant van je dijbeen terwijl je onderweg bent naar je date… Zo kan ik nog wel even doorgaan. En dat ga ik ook doen, maar niet hier.

Volgende week geef ik live de gratis online masterclass Fully Feminine. In deze masterclass gaan we veel dieper in op alles wat je net hebt gelezen. Je kunt je HIER aanmelden.

In deze masterclass ontdek je de tools die je nodig hebt om toegang te krijgen tot jouw vrouwelijke energie. Tot jouw hart en innerlijke eros zodat je voor plezier, liefde en geluk nooit meer afhankelijk bent van een persoon of situatie.

Omdat je echt niets of niemand nodig hebt om jouw FUCK YES leven te leiden. Het leven dat voor jou bedoeld is. Het leven dat niet bedoeld is om te streven naar dat “perfecte lichaam” of te wachten op die ene grote liefde… Hoe lang wil jij je leven nog wachtend en wensend doorbrengen? Hoe lang wil jij je nog afsluiten? Hoe lang kun jij dit nog volhouden?

Vervul jezelf. Zorg nu voor je eigen geluk. De rest zal vanzelf volgen en op zijn plek vallen. Dat is hoe ons magisch mooie Universum in elkaar steekt!

Zie ik je daar? Klik HIER om je aan te melden.