634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Je hebt helemaal geen last van pijn tijdens het vrijen

Je staat er waarschijnlijk niet echt bij stil. Bij je instagram bio. Je weet wel… Dat stukje waarin je vertelt wie je bent en wat je doet. Ik ook niet, maar was stiekem toch best trots op wat ik erin had gezet..

“Soulful Sexuality coach voor vrouwen die last hebben van pijn tijdens het vrijen…”

Klinkt best lekker al zeg ik het zelf. Vooral dat stukje “soulful” vind ik belangrijk. Als je me al wat langer volgt weet je dat ik er af en toe dingen uitgooi als “seksuele energie” en “de verbinding met jezelf en je vrouwelijkheid…” Als je enkel op zoek bent naar platte tips om je bekkenbodemspieren te ontspannen ben je bij mij aan het verkeerde adres zeg maar.

Goed terug naar die intro… Het is gelul. Niets van waar. Shit. Gaat mijn mooie instagram bio! Want je hebt helemaal geen last van pijn tijdens het vrijen.

Je hebt last van pijn tijdens penetratie

En dat is echt iets heel anders. Ik vind het echt heel kut dat de porno industrie ons geleerd heeft dat seks penetratie is en penetratie seks. Dat seks zonder penetratie geen “echte seks” is en dat je je moet schamen als dit niet lukt. Hoe durf je. Right?

Die shit gaat diep. We zijn er van doordrenkt als van het feit dat we denken dat we daar beneden zo kaal als een kokosnoot te moeten zijn en binnen drie minuten kleddernat. Anders zijn we niet “normaal.”  

De laatste keer dat ik het checkte was schaamhaar juist hartstikke normaal en voorspel van minstens dertig minuten ook. Hetzelfde geldt voor seks waarbij het niet om penetratie draait. Waarbij penetratie niet de allesomvattende “main act” is. Eén van de weinig zinnige dingen die we in onze seksuele voorlichting hebben meegekregen is dat je nooit iets moet doen wat je niet wilt. Dat geldt ook voor penetratie. Het is een fijne bijkomstigheid – of dat kan het zijn. Niet meer en niet minder.

Jouw geboorterecht op seksueel genot gaat niet pas gelden als je in staat bent tot penetratie

Penetratie is optioneel en pleasure niet. Seks zonder penetratie is nog steeds seks en nog steeds intiem. Laat niemand, helemaal niemand, je ooit iets anders vertellen.

Ga staan voor wat jij (niet) fijn vindt en neem geen genoegen meer met minder. Dan ga ik even nadenken over een nieuwe intro voor mijn instagram. “Pijn bij penetratie” klinkt net niet helemaal lekker hé? Suggesties zijn welkom!

En wil je nou weten hoe je óók van penetratie kunt genieten? Want ja.. Het kan echt heel fijn zijn. Fijn, intiem en verbindend. Mits het geen pijn doet natuurlijk. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Daar heb ik natuurlijk genoeg over te zeggen! Ik kijk graag met je mee naar jouw persoonlijke situatie in een gratis persoonlijk advies gesprek. Hierin kijken we samen naar waar jij nou precies tegenaan loopt en wat jouw snelste weg naar pleasure is. Seksueel genot is je geboorterecht, maar je moet m wel zelf claimen. Als het lang genoeg heeft geduurd en je niet nog jaaaren zo door wil gaan klik dan HIER om gratis kans te maken op dertig minuten die je seksleven voorgoed zullen veranderen.