634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Lig ik dan… In m’n bed…

Intens gelukkig en intens verdrietig lig ik onder mijn heerlijk zachte dekbed. Precies waar ik wil zijn. In het huis van mijn dromen en dromend van alle plekken waar ik ook wil zijn. Hoe moet dat nou? Houdt het dan nooit op?

Ik kan niet eens op twee plekken tegelijk zijn. Eigenlijk geloof ik niet zo in “onmogelijk,” maar mezelf in tweeën splitsen zie ik echt niet zo snel gebeuren.

Wil ik niet gewoon te veel?

Wordt het niet gewoon tijd om tevreden te zijn met wat ik heb? Leuke cliënten die het allemaal fantastisch en dapper aangaan. Een meer dan geweldig huis vlakbij het strand. De beste ouders die er zijn en meer boeken dan ik kan dragen. Geloof me, ik heb het vaak genoeg geprobeerd.

Om nog maar te zwijgen over het eten in de koelkast. Het sportschool abonnement in mijn portomonnee en de fiets voor mijn deur.

Wordt het niet tijd dat ik gewoon tevreden ben met wat ik heb? Dat ik verre reizen en intense liefdes vergeet? Niet langer verlang naar vluchten door de wolken en over robuuste bergen?

Of wordt het tijd dat ik mezelf afvraag hoe ik nou echt wil leven? En daarin geen compromissen meer sluit?

Als vrouwen hebben we geleerd dat we het niet allemaal kunnen hebben

Als je (financieel) veilig wilt zijn blijf je bij de man van wie je niet zo veel houdt. Als je carriére wilt maken kan je nooit een goede moeder zijn. Je neemt óf een voorgerecht óf een desert.

Fuck die shit. Ik wil het allemaal. Drie gangen én een chocolaatje bij de koffie. En dat is wat ik me besef terwijl ik daar in het donker lig. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb, maar nooit tevreden.

Dankbaar maar nooit tevreden. Misschien de belangrijkste les die ik ooit heb geleerd. Je kunt alles hebben wat je wilt. Alles waar je naar verlangt. En dat begint bij het jezelf gunnen.

Zeg ‘ns eerlijk. Ben je tevreden of zielsgelukkig met je (seks)leven? En hoeveel van jouw kostbare jaren moeten er nog voorbij gaan voordat je jezelf verandering gunt? Voordat je je realiseert dat je MEER mag verlangen terwijl je dankbaar bent voor wat je hebt?

Dankbaar maar nooit tevreden. Er is zo veel te ervaren. Zo veel te beleven.

Je hoeft niet te kiezen en je kiest altijd. Ergens niet voor gaan is ook een keus. Een keus om alles te laten zoals het is. En als dat je zielsgelukkig maakt… Is de keus om niet kiezen snel gemaakt.

X Jamie

Klaar om pijn tijdens het vrijen voor eens en altijd te overwinnen? Lees HIER alles over Path to Pleasure en vraag een gratis kennismaking aan.