634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Naar je intuïtie luisteren is niet moeilijk

Voor iedereen die zich afvraagt wat deze afbeelding en naar je intuïtie luisteren met elkaar te maken hebben… Niet zo veel. Ik word er in deze gekke tijd gewoon heel gelukkig van om naar foto’s van verre oorden te kijken. Laatst las ik dat ze ergens in Azië een vliegtuigrestaurant hebben geopend voor iedereen die de vliegervaring mist. Mijn eerste reactie was sign me up! Maar het draait vooral om het vliegtuigeten… Is er echt iemand die dat mist? Goed ik dwaal af. We gaan naar je intuïtie luisteren!

Want je leven wordt zo veel makkelijker als naar je intuïtie luisteren een tweede natuur wordt. Hoe veel tijd en energie zou jou dat besparen? Hoe veel tijd ben jij gemiddeld kwijt aan het twijfelen tussen twee (of meer) keuzes? Aan eindeloos gepieker en slapeloze nachten…

Persoonlijk heb ik er heel lang een dagtaak (nachttaak?) aan gehad. Het ging om grote vragen als “Is het oké om tijdens een globale pandemie terug naar Spanje te verhuizen?” Of “Wat voel ik nou precies voor hem? “Moet ik hier nou voor gaan of niet?” Maar ook om de doodsimpele vraag of het oké is om een artikel te beginnen met een intro dat er helemaal niets mee te maken heeft. Om geen enkele andere reden dan dat het goed voelt. Dat het me gewoon ontzettend veel plezier geeft.

Ja, ja en nog eens JA.

Dit is juist wat de band met je intuïtie versterkt. Dit is wat naar je intuïtie luisteren zo veel makkelijker gaat maken. Daar kom ik zo op terug. Laten we het eerst over de levens veranderende beslissingen van ons bestaan hebben.

Dit maakt naar je intuïtie luisteren een stuk makkelijker

Naar je intuïtie luisteren is niet moeilijk. Echt niet. We hebben allemaal een kompas in ons, bij ons en om ons heen. Een kompas in de vorm van ons lichaam. Het is de plek waarin je hart zich bevindt. Jouw hart dat jou vertelt waar je naar verlangt. Wat jouw unieke toekomstdromen zijn. Het is ook de plek waar je intuïtie vandaan komt. Je onderbuikgevoel.

We hebben geleerd dat ons lichaam de boosdoener is. Dat ons lichaam het bereiken van alles waar we naar verlangen in de weg staat. Als we afvallen vinden we liefde. Zo lang we er jong uit blijven zien tellen we mee. Als we maar gewoon door die vermoeidheid heen werken krijgen we waardering… In werkelijkheid is je lichaam je allergrootste bondgenoot. Het heeft het vermogen om je moeiteloos door dit leven te leiden. Weer naar je intuïtie luisteren begint met weer naar je lichaam luisteren. Het begint met haar waarderen voor wat ze allemaal voor je doet in plaats van haar afkeuren om hoe ze eruit ziet. Om wat ze allemaal niet kan.

Als iemand die haar halve leven geworsteld heeft met een negatief lichaamsbeeld, eetbuien en andere ellende die daarbij komt kijken weet ik echt hoe moeilijk dat is. Inmiddels weet ik ook dat de wereld een stuk mooier wordt als je de door de maatschappij opgezette bril afzet. Als je die vertrapt en nooit meer terugkijkt. Bekijk je lichaam door je eigen ogen en zie wat ze allemaal voor je heeft gedaan. Wat ze altijd voor je zal blijven doen. Dat is de enige manier om de verbinding met haar en je intuïtie te herstellen.

Naar je intuïtie luisteren is niet moeilijk. Daadwerkelijk doen wat het je influistert wel.

Want laten we eerlijk zijn… Soms slaat het helemaal nergens op. Je intuïtie komt niet voort uit je rationele brein en heeft daar echt helemaal niets mee te maken. Je rationele brein is er om de logische stappen te ondernemen die volgen wanneer jij hebt besloten om naar je intuïtie te luisteren. Het is er niet om met je intuïtie in discussie te gaan.

Want dat kost ontzettend veel energie. Ik wil niet weten hoe veel dagen, nachten, maanden en jaren ik verspild heb aan het discussiëren met mijn intuïtie. “Dit kun je niet doen!” “Ben je gek geworden!” Aldus mijn brein toen ik besloot mijn goed betaalde baan in Nederland op te zeggen om in Málaga voor een Irish Pub te gaan proppen. Toen ik besloot in Vietnam te blijven, mijn relatie te verbreken en het al gekochte vliegticket naar Amsterdam door de plee te spoelen.’

Zo zijn er ontzettend veel momenten geweest waarop ik met bibberende knieën en een trillend stemmetje heb gedaan wat mijn intuïtie van me vroeg. Het heeft de mooiste ervaringen en levenslessen opgeleverd waar ik eeuwig dankbaar voor ben.

En ik hoor je denken… Wat als je het nou echt niet weet?

Wat als je nou echt niet weet welke beslissing je moet nemen? Als het niet alleen eng is om je intuïtie te volgen, maar het ook gewoon niet duidelijk is wat het nou precies van je wil… Wat doe je dan?

Helemaal niets.

En dat is iets wat de meesten van ons niet willen horen. We zijn er zo aan gewend geraakt om alles direct tot onze beschikking te hebben. Wil je iemand spreken? Stuur een appje. Wil je iets weten? Google weet alles.

Je intuïtie gaat net iets anders te werk. Het is geen 24uurs service van het Universum. Het is een onuitputtelijke bron van wijsheid. Behandel het met het respect dat het verdient. Helemaal als je de band met je intuïtie sinds kort aan het versterken bent. Het is een relatie waar je in zult moeten investeren. Je loopt op straat ook niet naar een wildvreemde toe voor advies. Je vraagt advies aan iemand die je kent. Iemand met wie je een relatie hebt opgebouwd. Iemand die je vertrouwd. Advies aan jezelf vragen is het allerbeste advies dat ik je kan geven, maar werk wel eerst aan de relatie. Die met jezelf dus.

Werk aan de relatie en blijf zitten waar je zit zolang je echt niet weet wat je moet doen. De juiste beslissing zal vanzelf duidelijk worden. Het enige dat jij hoeft te doen is goed luisteren. Je brein het zwijgen opleggen om aandachtig op te gaan in het grote niets. Het grote niets waar alle antwoorden vandaan komen.

Dit simpele besluit heeft mijn leven veranderd

Een tijdje geleden heb ik een besluit genomen. Een besluit dat mijn leven drastisch heeft veranderd en ervoor heeft gezorgd dat ik bakken extra energie heb. Ik heb het revolutionaire besluit genomen om mezelf te vertrouwen

Crazy right?

Ik heb besloten dat wat ik doe de juiste beslissing is. Altijd. No matter what.

Dag twijfels. Dag eeuwig energievretende gedachtespinsels over de vraag of dit de juiste keus was. Want ik neem geen verkeerde beslissingen meer. Misschien vind je dat arrogant. Dat mag. Zelf vind ik het ontzettend bevrijdend. Het geeft zo veel rust om niet meer eindeloos over mijn beslissingen na te denken. Iets wat achteraf ook nog eens ontzettend zinloos is. Het was een les of een mooie ervaring, maar nooit verkeerd.

Overigens ben ik nou ook weer niet zo arrogant dat ik nooit mijn excuus aanbied. Ik zeg en doe genoeg onhandige dingen. Het gaat hier om de beslissingen die van invloed zijn op mijn leven. Op mijn bestaan, mijn geluk en mijn bedrijf.. En daar twijfel ik niet meer aan. Mijn intuïtie weet waar ze mee bezig is. Hoe gek mijn brein het soms (meestal) ook vindt.

Follow what feels good

Of in het Nederlands: volg dat wat goed voelt. Klinkt een stuk minder soepel right? Anyway. Volgen wat goed voelt betekent meer dan alleen luisteren naar je intuïtie. Het betekent ook doen wat jou plezier geeft. Doen wat goed voelt in je lichaam. Doen wat jouw innerlijke vuurtje aansteekt.

Dit is de hele reden dat ik ben begonnen met het schrijven van een boek. Niet omdat ik hoop de nieuwe JK te worden (oké misschien een beetje. Zonder haar mening over vrouwen en menstruatie uiteraard.) Ik doe het omdat het me zo ontzettend veel plezier geeft. Een gelukzalig gevoel dat ik door mijn hele lichaam voel. Het geeft me energie en ik voel me een blij kind in een snoepwinkel. Zonder toezicht. Is dat niet waar het allemaal om draait?

Doen wat goed voelt versterkt de verbinding met je intuïtie

Wanneer jij plezier voelt in je lichaam en hier bewust bij stil staat versterk je de band met je lichaam en indirect dus ook met je intuïtie. Het versterkt de band met je vrouwelijke energie waar intuïtie, sensualiteit en creativiteit uit voortkomen. Jouw vrouwelijke energie leeft van niets zo op als van het voelen plezier in haar lichaam.

Reden genoeg om wat vaker te doen wat goed voelt. Dit is ook waar we het zwart/wit denken voor eens en altijd los gaan laten. Soms voelt het goed om een glas rode wijn te drinken en op andere momenten absoluut niet. Seks met de één is fijn en met de ander moet je er niet aan denken. Dit zegt niets over seks of wijn. Dat verandert niet. Dat blijft hetzelfde en is in de kern dus niet goed of slecht. Het is jouw innerlijke leiding dat je precies verteld wanneer het wel of niet goed voor je is. Wanneer het jouw vuurtje verder aanwakkert en wanneer het je verdoofd achterlaat.

Oppervlakkig plezier leidt tot verdoving. Tot een verward en mistig hoofd. Diepgaand plezier dat goed voelt in iedere cel van je lichaam leidt tot vervulling. Tot een onuitputtelijke bron van energie en liefde waar jij de hele dag uit kunt tappen. Ontdek wat goed voelt voor jou en nog veel belangrijker… Doe het! Gun het jezelf wat vaker. En probeer als het even kan uit de buurt te blijven van die verleidelijke verdoving. De lange termijn beloning is echt zo veel waardevoller dan het korte plezier dat je hieraan beleeft.

♡♡♡

Dit is best een lang verhaal geworden! Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Eigenlijk ben ik nog lang niet uitgetypt, maar ik heb zo’n vermoeden dat niemand zit te wachten op een artikel van drie meter. Daarom geef ik op 29 oktober en op 1 & 2 november de gratis online masterclass Fully Feminine waarin we nog veel dieper op al deze magische onderwerpen ingaan.

Klik HIER om je aan te melden.

Je ontdekt in deze masterclass hoe je altijd en overal het plezier in je lichaam kunt ervaren. Hoe je altijd en overal de opwinding voor het leven kunt voelen. Waar zou je dan allemaal toe in staat zijn? Dit is de staat van Zijn waar iedereen het over heeft als ze het hebben over de “law of attraction”

Vanuit deze staat leid jij je beste leven. Dat vind ik persoonlijk nog iets belangrijker dan het hele “manifesteren.”

Als je dat wilt is het bovendien van belang dat je al gelukkig bent. En hoe fijn is het om het geluk tot in je tenen te voelen? De rest volgt vanzelf. Het is het bereiken van deze staat van Zijn is wat voor veel mensen lastig is.

Daarom ga ik je stap voor stap laten zien hoe je dit doet. Wat overigens niet betekent dat je nooit meer verdriet of wat dan ook zult voelen. Dat soort beloftes doe ik niet. Het betekent wel dat je hier op een andere manier mee om leert gaan. Net als met tegenslagen en al die andere dingen die bij het leven horen.

Sounds good? Je kunt je HIER aanmelden