634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Niet serieus genomen door de huisarts

De uitslag van het uitstrijkje was niet goed en dat betekende maar één ding. Er moest weer een eendenbek naar binnen. Misschien nog wel twee keer. Drie keer.

En daar maakte ik me bijna drukker om dan om die uitslag zelf.

Mijn huisarts gebruikte een kleinere eendenbek speciaal voor vrouwen die nog nooit seks hadden gehad, maar zelfs dat was pijnlijk. Wat zeg ik… het was zo goed als onmogelijk. Daar kun je je vast wel iets bij voorstellen.

“Seks kan ook heel fijn zijn” was alles wat mijn huisarts zei

Na het onderzoek vroeg mijn huisarts terloops of seks net zo onmogelijk was als het inbrengen van een eendenbek.

Ik barstte in tranen uit. Had het gevoel dat mijn grote geheim eindelijk was ontdekt. Dat mijn huisarts dwars door me heen keek. En tot mijn grote verbazing voelde ik naast schaamte ook een sprankje hoop. Mijn huisarts wist ervan! Nu zou het goedkomen. Dacht ik.

Niets bleek minder waar. Mijn huisarts keek me meelevend aan over het brilletje dat op haar neus balanseerde en zei dat seks ook heel fijn kan zijn. Daarmee was het gesprek afgelopen.

Er was geen volgende stap die ik kon zetten. Geen hint in de goede richting. Geen uitleg over wat er met me aan de hand was. Geen geruststellende woorden die erop wezen dat er niets mis met me was. Er was niets behalve de bevestiging van dat wat ik al wist. “Seks kan ook heel fijn zijn.” En het enige dat ik dacht was HOE DAN?! Daar mocht ik vier jaar later zelf achterkomen. Mijn huisarts heeft me nergens bij geholpen.

Hoe serieus neem je jezelf?

Bijna alle vrouwen die ik spreek hebben een soortgelijke ervaring. Ze zijn naar huis gestuurd met een negatieve SOA test, lopen al een jaar bij de seksuloog zonder resultaat of hebben van de bekkenbodemspecialist te horen gekregen dat ze daar ook niet verder geholpen kunnen worden.

Dat betekent niet dat er iets mis is met deze artsen en specialisten. Het betekent ook niet dat er iets mis is met jou. We zijn allemaal ten prooi gevallen aan het grote taboe dat op seks en genot rust. We zijn allemaal opgegroeid met een gebrek aan kennis over vrouwelijke seksualiteit. Want ja, het werkt voor jou echt heel anders dan voor hem. En hoe veel weet je daar nou echt over?

Eén van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd is dat een behandeling kan falen, maar jij nooit. Het enige wat jij mag doen is jezelf en jouw genot serieus blijven nemen. Geloven in dat zachte stemmetje in jou dat fluistert dat het voor jou ook mogelijk is om zonder pijn van seks te genieten. Dat je enkel de weg naar seksueel genot mag kiezen die bij jou past. Jouw eigen unieke Path to Pleasure.

Van Pijn naar Pleasure – De gratis online masterclass

Gun jij jezelf een (nieuwe) kans op seksueel genot? Op een pijnvrij seksleven waar je samen met je partner van kunt genieten?

Zorg dan voor een lege agenda op donderdag 26 augustus om 19.30 en schrijf je in voor de gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure.” In deze masterclass ontdek je de drie unieke stappen die mij en mijn cliënten voorgoed verlost hebben van pijn tijdens het vrijen.

Klik HIER om je aan te melden.