634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Twee dingen die jouw mindblowing orgasme in de weg staan

Yes! Let’s talk about the big O. Want wat doe je als de O niet zo big is? Of zelfs totaal afwezig? Hoewel een orgasme (net als penetratie) geen vast onderdeel en al helemaal geen doel van seks is… Is het natuurlijk wel mooi meegenomen! En lichtelijk frustrerend als het niet lukt… Hoe kan dat en belangrijker nog: wat kun je eraan doen? 

De inspiratie voor dit blogartikel kwam van een artikel dat ik las. Geschreven door een seksuoloog met als titel “Alleen mannen kunnen een vaginaal orgasme krijgen.” Nou klinkt een vaginaal orgasme natuurlijk als een ver van je bed show wanneer penetratie pijnlijk of onmogelijk is, maar HALLO. Het is niet zo onbereikbaar zoals in het desbetreffende artikel werd omschreven. Ik ben van mening dat iedere vrouw toegang heeft tot de extase van een vaginaal orgasme. Ze bereikt het alleen niet op de manier waarop mannen dit bereiken. Hem erin stoppen en gaan met die banaan gaat ‘m niet worden zeg maar.

Hoe je wel tot een vaginaal orgasme komt? Met behulp van een clitoraal orgasme! Laten we daar voor nu dan ook naar terug gaan want deze doet zeker niet onder van haar vaginale vriendin. Dan vertel ik je alles over het vaginale orgasme zodra je van die pijn tijdens het vrijen af bent. Beloofd!

Wat zit jouw orgasme in de weg? 

Niets is zo vervelend als tevergeefs aan je clitoris draaien tot het pijn begint te doen en je overloopt van frustratie. Of dit nou gebeurt wanneer je alleen bent of met een partner. Een orgasme is hartstikke heerlijk en levert ook nog eens een aantal fijne gezondheidsvoordelen op. Meer slaap, creativiteit en een beter humeur bijvoorbeeld. Wat wil je nog meer?

Je lichaam onthoudt de manier waarop je tot een orgasme komt

Als jij je lichaam voor een orgasme altijd in een bepaalde houding houdt en op een bepaalde manier aanraakt wordt dit door je lichaam geregistreerd en vastgelegd in je zenuwstelsel. Je lichaam weet welke houding en welke bewegingen tot een orgasme leiden. 

Daarom lukt het niet “ineens” met behulp van de douchekop als je dit normaal gesproken niet doet. Daarom lukt het in de ene houding wel en in de andere houding niet. Daarom lukt het in je eentje wel en met je partner niet. Of andersom natuurlijk! Het heeft allemaal te maken met waar jouw lichaam aan gewend is. Wat jouw lichaam heeft geregistreerd als “handelingen die voorafgaan aan een orgasme.”

Nou is dit gelukkig niet het einde van de wereld. Je lichaam en zenuwstelsel zijn niet in beton gegoten! Je kunt jezelf langzaam maar zeker laten wennen aan nieuwe manieren, standjes en bewegingen. Wat je hierbij in de weg staat? Frustratie dat het niet (meteen) lukt! Weet dat dit niet meer dan normaal is en gun jezelf de tijd om nieuw terrein te ontdekken. Ga op ontdekkingsreis en wees nieuwsgierig. Laat de doelgerichte prestatiedrang zoals altijd buiten de slaapkamer en enjoy the ride. Letterlijk.

Je belangrijkste seksuele orgaan is ook de grootste spelbreker

En dat is natuurlijk alles wat er in je mind omgaat. Je brein is je belangrijkste seksuele orgaan en daarmee ook de grootste spelbreker. Pijn tijdens het vrijen begint in je brein en je brein kan ook je orgasme in de weg staan.

Een orgasme is de ultieme overgave. Het is het ultieme opgaan in het niets. Het is messy. Het is één grote oncharmante bedoeling en dat is precies zoals het zou moeten zijn. Vraag je eens af welke gedachten ervoor kunnen zorgen dat een orgasme een ver van je bed show is. Welke gedachten voorkomen dat je je volledig kunt laten gaan? Voel je je niet veilig bij de persoon met wie je in bed ligt? Heb je het idee dat je jezelf altijd together moet hebben en lukt het daarom niet? Vind je het überhaupt niet fijn om de controle los te laten? Ben je bang dat je een raar gezicht zult trekken of dat je een raar geluid zult maken? 

Let it go. Let it be messy. Geef jezelf toestemming om je volledig te laten gaan en te genieten van de seksuele energie waar we allemaal mee geboren worden. Het zit niet voor niets in je lichaam. Seksueel genot is je geboorterecht en je hoeft er niet “netjes” uit te zien terwijl je hier gebruik van maakt.

Ben je er na het lezen van dit artikel achter gekomen dat het tijd wordt om die pijn tijdens het vrijen voor eens en altijd op te lossen? Voor niemand anders dan you, yourself and you? Kom dan naar de GRATIS live online masterclass “Van Pijn naar Pleasure, Inner Power & Play” Je ontdekt wat pijn tijdens het vrijen nou precies veroorzaakt, hoe je er vanaf komt EN wat de drie veel voorkomende valkuilen zijn die pijn in stand houden zodat jij snel weer kunt genieten van de liefde, intimiteit, relaties & all the good stuff! Klik HIER om je gratis en voor niets aan te melden!