634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Waarom je verlangen naar liefde nooit vervuld zal worden

De laatste tijd ben ik gefascineerd door verlangen. Het universele verlangen naar liefde. Iets waar we nooit genoeg van lijken te krijgen, maar onszelf tegelijkertijd onbewust van weghouden. In dit artikel ga ik je niet vertellen dat jij alle liefde van de wereld waard bent. Ik ga je ook niet vertellen dat je gewoon meer van jezelf moet houden. In plaats daarvan ga je erachter komen waarom jij nooit de liefde zult krijgen waar je naar verlangt en waarom dat helemaal niet erg is.

Het heeft lang geduurd voordat ik vrede heb kunnen sluiten met mijn verlangen naar liefde. Wat zeg ik, soms kost het nog steeds de grootst mogelijke moeite.

Het grootste gedeelte van mijn leven heb ik doorgebracht in de overtuiging dat er iets grondig mis was met mij omdat ik niet de liefde kreeg waar ik zo naar verlangde. De mannen die mijn interesse hadden zagen mij niet staan. In ieder geval niet helemaal. Niet voor altijd en niet op de manier die ik voor ogen had. Ze waren getrouwd, woonden aan de andere kant van de wereld of wilden om wat voor reden dan ook nooit volledig voor mij gaan.

Uiteindelijk leerde ik met veel vallen en opstaan dat er niets mis was met mij. Bijna niets. Want ik dacht nog steeds dat er iets mis was met mijn verlangen naar liefde. Ik dacht dat ik nog steeds niet genoeg van mezelf hield en daarom niets liever wilde dan me verstoppen in de armen van een oude liefde.

Er is niets mis met jou of je relatie

Wat als ik je zou vertellen dat jouw verlangen naar liefde net zo natuurlijk is als je verlangen naar water, voedsel en kleding? Je behoefte aan water wordt misschien even bevredigd als je een groot glas leegdrinkt, maar er gaat onvermijdelijk een moment komen waarop je opnieuw dorst krijgt. Zo is het ook met jouw verlangen naar liefde.

Als jij in je vrouwelijke energie zit en/of een vrouwelijke energetische kern hebt (klik HIER om daarachter te komen!) betekent dit dat de liefde jouw grootste goed is. Het is wat jij in essentie bent. Hetgeen waar je geen genoeg van kunt krijgen. Jouw natuurlijke staat van zijn is liefde geven en ontvangen. Of je nu in een relatie zit of al jarenlang vrijgezel bent maakt niet uit. Jouw verlangen naar liefde is een belangrijk onderdeel van wie jij bent en het wordt tijd dat we onszelf niet langen veroordelen voor dit verlangen. Aan de andere kant zullen we ons ook moeten realiseren dat een relatie dit verlangen niet zal vervullen. Hetzelfde geldt voor het krijgen van meer liefde en erkenning van een bestaande partner.

Dit is ook het moment om de eindeloze tocht in persoonlijke ontwikkelingsland te beëindigen. Wat misschien een vreemd advies is van een coach. Begrijp me niet verkeerd, persoonlijke ontwikkeling is fantastisch, maar het is ook een gebied waarin we gemakkelijk in verdwalen. Een gebied waarin we het risico lopen eindeloos rondjes achter onze eigen staart aan te rennen in de hoop ooit goed genoeg te zijn.

Jouw verlangen naar meer liefde is geen teken dat je nog niet genoeg van jezelf houdt. Dat daar nog werk aan de winkel is. Er is geen werk aan de winkel en het wordt tijd dat we massaal vrede sluiten met ons verlangen. Dat we onszelf leren vasthouden in dat verlangen.

Erken dat jouw verlangen niet op iets of iemand gericht is

Wanneer mijn verlangen naar liefde boven komt is het heel verleidelijk om dat te richten op een oude liefde. Toen ik nog niet geleerd had om mezelf te dragen in mijn verlangen raakte ik er binnen de kortste keren van overtuigd dat ik deze persoon miste. Dat ik deze persoon nodig had. Ik voelde het in iedere vezel van mijn lichaam en het duurde niet lang voordat het pijn begon te doen. Ik voelde de afwezigheid van liefde en de keiharde aanwezigheid van een leegte die misschien wel nooit gevuld zou worden.

Hoe kan het dat vrouwen in een relatie regelmatig dezelfde soort pijn ervaren? Betekent dit dat er iets mis is met hun relatie? Dat ze samen zijn met de verkeerde persoon? Dat kan natuurlijk, maar niet omdat hun partner de honger naar meer liefde niet weet te stillen. Die honger is niet te stillen. Ook niet door de prins op het witte paard.

De aanwezigheid van mannelijke energie

De aanwezigheid van mannelijke energie kan de honger naar liefde tijdelijk wegnemen. De balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie zorgt ervoor dat je met het verlangen om kunt gaan. Dat je jezelf kunt vasthouden in dit verlangen.

Die balans is er op drie niveau’s. Er is de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf, in relatie tot anderen en in relatie tot het leven. Het is belangrijk dat we ons realiseren dat een romantische relatie niet de enige vorm van liefde is. Als we de romantische liefde wel op die manier benaderen zal het niet lang duren voordat deze bron van liefde uitdroogt. Voordat de relatie bezwijkt onder de verantwoordelijkheid van het vervullen van al onze behoeftes. Van het zijn van onze enige bron van liefde. Bovendien lopen we dan ook het risico om langer in een relatie te blijven dan goed is voor beiden en de liefde in het algemeen.

De aanwezigheid die jouw verlangen draagt

De meest pure vorm van mannelijke energie is aanwezigheid. Dat is hoe hij zijn liefde toont. Het is een stille, aandachtige vorm van aanwezigheid die alles kan dragen. In tegenstelling tot de vrouwelijke energie die altijd in beweging is. Je zou kunnen zeggen dat mannelijke energie de ruimte biedt die door de liefde van de vrouwelijke energie gevuld kan worden zodat beiden het kunnen voelen en ervaren.

In een relatie wordt deze vorm van aanwezigheid gegeven door een oprecht luisterend oor. Door de armen om je heen en de bereidheid om er te zijn terwijl de vrouwelijke energie zich een weg baant door haar diepe, chaotische gevoelswereld.

Hoewel het absoluut essentieel is dat jij jouw behoeftes uit en dat deze erkend en vervuld worden is het niet realistisch om te verwachten dat jouw partner op ieder willekeurig moment liefdevol aanwezig is. Het feit dat hij dit soms niet is betekent ook niet per definitie dat hij geen liefde voor jou voelt, maar zijn emotionele afwezigheid kan ons soms wel dat idee geven waardoor we in paniek raken of boos en gefrustreerd reageren.

Dit kun je voorkomen door te begrijpen dat beide energieën op een andere manier liefhebben en dit uiten. Door hierover te praten en wederzijds aan te geven wat jullie behoeftes zijn en in hoeverre jullie deze van elkaar kunnen vervullen. Door te weten en waarderen dat het onrealistisch is om te verwachten dat de ander altijd alles voor jou is.

Realiseer je ook dat tijdelijke emotionele afwezigheid iets anders is dan onbeschikbaarheid. Iemand die om wat voor reden dan ook (emotioneel) onbeschikbaar is zal jou nooit in je verlangens kunnen ontmoeten.

De enkele aanwezigheid van die ene persoon gaat je verlangen niet vervullen

Jouw verlangen naar liefde is even groot als jouw oneindige vermogen om liefde te geven. Om ondanks alles lief te hebben. Deze gave is een van de meest kostbare eigenschappen van de vrouwelijke energie. Een eigenschap die gekoesterd zou moeten worden. In de eerste plaats door onszelf.

Want we zijn in staat onszelf, de wereld en anderen oneindig veel liefde te geven, maar hoe vaak richten we onze liefde op één persoon? Hoe vaak verlangen we bovendien dat onze behoefte aan liefde door één persoon vervuld wordt in plaats van onszelf te vullen met onze eigen liefde en de liefde van het leven, de wereld of het Universum? Soms raken we zo verstrikt in ons verlangen om liefde te geven en ontvangen dat we ons niet los kunnen maken van een persoon die helemaal niet in staat is om onze liefde te ontvangen. Om ons te ontmoeten in ons verlangen. Om ons te geven wat we nodig hebben. Uiteindelijk zal hierdoor onvermijdelijk het licht en al het moois dat jij te bieden hebt gedimd worden en dat is natuurlijk eeuwig zonde.

Vind de aanwezigheid van mannelijke energie in jezelf en het leven

Kun jij liefdevol bij jezelf aanwezig zijn als je verlangt naar liefde? Het maakt niet uit of dit nu de liefde is van een persoon die niet (meer) in je leven is of de liefde van je huidige partner. Waar het om gaat is dat je dit verlangen voelt, zonder je op het object van jouw verlangen te richten. Zonder te denken dat het allemaal goed zou komen als die persoon jou de liefde zou geven waar je zo naar verlangt. Op die manier richt je je op de ander en loop je weg van jezelf. Je keert jezelf de rug toe en dat is juist wat zo’n pijn doet.

Voel je verlangen. Wees erbij aanwezig met behulp van je eigen innerlijke mannelijke energie en geef jezelf op die manier wat je nodig hebt. Loop niet weg van jouw verlangen, maar duik erin. Verdoof jezelf niet langer. Veroordeel jezelf niet langer. Voelen is wat vrouwelijke energie in essentie is. Voelen is wat jou weer met haar en jouw hart in verbinding zal brengen. Voel het verlangen branden in je binnenste en laat het je in vuur en vlam zetten. Dit is wat het vuur in jou weer zal aanwakkeren. Het vuur dat zorgt voor een gepassioneerd leven op alle vlakken.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Deel het dan met een vriendin, zus of collega die het ook zou kunnen gebruiken!

Wil jij leren hoe je jezelf kunt dragen in dit verlangen zodat je ook een ware verbinding met een ander kunt creëren? Ben jij het zat dat jouw liefdesleven beheerst wordt door partners die niet volledig voor jou willen of kunnen gaan? Of wil je jouw bestaande relatie nieuw leven inblazen met behulp van de dynamiek tussen mannelijk en vrouwelijke energie? Dat en veel meer is waar we mee aan de slag gaan binnen de magische muren van een 1:1 coachingstraject! Klik HIER om je aan te melden voor een intake sessie.