634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

En wat nou als het wel lukt?

Als je hier bent ga ik ervan uit dat je niets liever wilt dan pijn tijdens het vrijen overwinnen. Dat je niets liever wilt dan fijne seks. Fysieke intimiteit met jouw persoon. Of deze nou al in je leven is of niet.  

Of misschien ben je voor de lol aan het Googlen geslagen op “pijn tijdens het vrijen.” Dat kan natuurlijk ook.

En wat nou als dat echt zou lukken?

Wat gebeurt er dan?

En stel die vraag nou eens echt aan jezelf. Want als je dat doet kan er maar één antwoord uitkomen. Als het echt lukt valt een groot deel van je identitieit weg.

Hoe lang heb je al last van pijn tijdens het vrijen? Tien jaar? Twintig jaar? Dertig jaar? Hoe lang ga je het daten al uit de weg? Hoe lang doe je al alsof het er niet is? Lach je mee met je vriendinnen wanneer ze het over seks hebben terwijl je doet alsof jij er gewoon niet zo’n behoefte aan hebt? Ha-ha. Wat grappig.

Verandering is eng en houdt ons gevangen

Zelfs een verandering die we heel vraag willen.

Hoeveel mensen hebben een droom waar ze nooit achteraan gaan? Een droom van een eigen bedrijf. Een verre reis of verhuizing. Nee bedankt. Ik blijf wel op de bank zitten. Veilig iedereen uitlachend die meedoet aan “ik vertrek.” Om jaren later geconfronteerd te worden met die ene dodelijke vraag: Wat als?

Er is een reden dat ik niet in zee ga met cliënten waarbij ik niet een beetje angst voel. Een beetje twijfel. Onzekerheid. Als je dat allemaal niet voelt heb je geen idee waar je aan begint en ben je er absoluut niet klaar voor om pijn tijdens het vrijen echt te overwinnen.

De vrouwen die wel klaar zijn voor verandering? Dat zijn de vrouwen die zeggen “Ik weet het niet… Is dit een goed idee? Ik vind het eng… maar ik ga het toch doen!” En dat zijn de vrouwen die het snelst de meest fantastische resultaten behalen.

Ready? Lees HIER alles over Path to Pleasure en vraag een gratis kennismaking aan.