634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Wat als pijn tijdens het vrijen slechts een signaal is?

Alles in het leven is erotisch. Wat betekent dit woord eigenlijk voor jou? Waar voor gevoel krijg je als je denkt aan “erotische” momenten? Welke kenmerken heeft een erotisch moment?

Als je voorbij het seksuele gaat kom je al snel uit bij woorden als langzaam, genot, aanwezigheid, sensualiteit…

Wat mij betreft ook zeker de kwaliteiten van een fijne seksuele ervaring, maar het gaat zo veel verder dan dat. En er zijn altijd twee zijden van de medaille. Let me explain.

Erotiek zit in de manier waarop ik mijn eten bereid

In de manier waarop ik ’s ochtends pindakaas over mijn havermout druppel. In het gevoel wat ik krijg als de chocola smelt op mijn tong. Aanwezig, maar tegelijkertijd verlangend naar meer…

Als je net als ik ooit een ongezonde relatie met voeding of een eetstoornis gehad hebt herken je dit gevoel misschien wel. Je eet één koekje en voor je het weet is het pak leeg. In het moment voelt het zo goed. Even niet nadenken. Even niet voelen. Even niet bezwijken onder het gewicht van het leven, maar eten. Eten… Eten.

Daarna volgt het schuldgevoel. De schaamte… Je wijdt het overeten aan een gebrek aan discipline, maar in werkelijkheid ben je uitgehongerd. Beroofd van het genot van het leven. Gevangen in de schijnveiligheid van structuur zodat niets je kan raken. Zodat het leven je niet kan penetreren in al haar hartverscheurend mooie manieren.

Neediness is niet sexy

In de tijd van mijn eetstoornis verromantiseerde ik eten. Ik had er niet genoeg van en dus had ik het nodig. Dacht ik nergens anders aan. En als ik het mezelf eindelijk toestond… Genoot ik er niet van. Was ik verdoofd in plaats van aanwezig.

Het was ook de periode waarin ik de liefde van een ander nodig had. Mijn gebrek aan eigenliefde probeerde ik op te vullen met zijn aandacht. En als ik het eindelijk kreeg… Genoot ik er niet van. Was ik bang dat het weer zou verdwijnen. Dat hij mij zou verlaten.

Jezelf verdoven en piekeren over de toekomst zijn fantastische manieren om jezelf te beroven van genot. In een poging jezelf “veilig” te houden gaat het leven aan je voorbij. Hoe je hier verandering in brengt?

Laat het leven je openbreken

Zie de schoonheid in alles.

De eetmomenten die ik niet langer probeer te controleren? Die eindelijk vrij zijn van regels? Die zijn nu erotisch op een hele andere manier dan vroeger.

Dat gebroken hart wat ik uit alle macht probeerde te vermijden? Er is niets waar ik nederiger van word dan het moment waarop ik mijn moedige, betraande gezicht in de spiegel zie. Niets waar meer schoonheid in zit dan in de verschillende texturen van een gebroken hart.

Het hart gebroken door gemis.
Het hart gebroken door “wat als…”
Het hart gebroken door een perfect moment. Wetende dat het snel een herinnering zal zijn.
Het hart gebroken door hoop. Door de juiste persoon, maar de verkeerde plaats. De geliefde die niet lang meer onder jullie zal zijn.

Sta jij jezelf toe de schoonheid van ieder moment te ervaren? Ieder gevoel? Iedere traan die valt en iedere angst die je overwint?

Wil jij het leven in al haar volledigheid proeven of het van een veilige afstand aanschouwen?

Wat als pijn tijdens het vrijen slechts een signaal is? Een signaal van jouw verkramping? Een signaal dat het leven je probeert binnen te dringen? Je wanhopig in het hier en nu probeert te krijgen? Weg van de ingebeelde zorgen in je hoofd…

Er is niets mis met je

Als ik pijn tijdens het vrijen kan overwinnen dan kan jij het ook. Hoe? Dat vertel ik je in de gratis online masterclass “van pijn naar pleasure.”

Want pleasure is zo veel meer dan seks en als je de pleasure weer in seks vindt zul je het ook in de rest van het leven gaan ervaren. Erotiek is overal.

Ready om die andere bril op te zetten? Om weer echt te genieten van intimiteit? Voluit en vrij van schaamte en schuldgevoelens? Klik dan HIER om je aan te melden. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!