634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Het verband tussen vaginisme en nachtmerries

Laten we voorop stellen dat het voor jou waarschijnlijk gewoon een nachtmerrie is om hier last van te hebben. Toch is dat niet waar dit artikel over gaat.

Niet in de laatste plaats omdat ik mijn vaginisme godsgruwelijk dankbaar ben. En ik geloof dat jij dat ooit ook zal zijn. Mijn vaginisme heeft ervoor gezorgd dat ik nu niet bij die 62% (!) van de vrouwen hoor die “gewoon niet van seks geniet.”

Deze vrouwen hebben geen last van pijn tijdens het vrijen. Ze ondergaan het gewoon zonder er zelf plezier aan te beleven. Yieks. Omdat het bij mij “niet werkte” werd ik gedwongen om mijn seksualiteit en seks flink onder de loep te nemen. Om er VOL in te duiken en te onderzoeken hoe ook ik hiervan kon genieten. En dat is gelukt. Allemaal dankzij mijn vaginisme.

Het hebben van vaginisme voelt misschien een nachtmerrie, maar het is er wel één waar je uit kunt ontwaken. Daarover aan het eind van deze mail meer. Voor nu eest iets over het andere (veel coolere) verband tussen enge dromen en pijn tijdens het vrijen!

Je seksualiteit is een lichamelijke sensatie

Net als vermoeidheid! Je overgeven aan seks kun je vergelijken met overgave aan vermoeidheid waarna je in slaap valt.  

En dat is knap lastig als je altijd last hebt van nachtmerries. Probeer dan maar eens de controle los te laten. Probeer je dan maar eens “gewoon” te laten gaan.

Overgave aan een lichamelijke sensatie lukt niet als je er negatieve associaties mee hebt. Hoe mooi, natuurlijk en heerlijk die lichamelijke sensatie ook kan zijn. Jouw ervaring ermee is shit en dus ga je het liever uit de weg.

Een nachtmerrie is niet echt

Nog zo’n statement waar je niet zo veel mee kan als je regelmatig badend in het zweet wakker wordt. Want het voelt hartstikke echt.

Hetzelfde geldt voor het feit dat penetratie nu gewoon niet lukt. Dat het gewoon niet lijkt te passen ondanks dat je ergens wel weet dat dit onzin is. Dat het ook bij jou gewoon zou moeten kunnen.

Van doen alsof je nachtmerries er niet zijn ga je niet beter slapen. Ermee leren leven maakt je niet gelukkiger en open dat ze op een een avond vanzelf verdwijnen zorgt er niet voor dat je ineens comfortabel in je bed ligt. Het wordt tijd om jezelf wakker te schudden.

– Van Pijn naar Pleasure –
Gratis Online Masterclass

Wil je weten wat pijn tijdens het vrijen precies veroorzaakt en wat de drie stappen zijn waarmee je dit voor eens en altijd oplost? Reserveer dan één van de vijfentwintig plekken voor “Van Pijn naar Pleasure” en ontdek in één uur wat je nodig hebt voor een seksleven zonder pijn.

Kun je daarnee weer rustig slapen. En seks hebben. Twee vliegen in één klap!

Klik HIER om je aan te melden.