634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

De bekkenbodemspecialist kan je NIET helpen

Goed nieuws voor velen want het aantal vrouwen dat een teleurstellend traject bij de bekkenbodemspecialist achter de rug heeft vind ik persoonlijk een tikkie schrikbarend.

Op instagram vroeg ik een aantal dagen geleden in een poll wie er wel eens naar de bekkenbodemspecialist was geweest voor haar vaginisme EN of ze daarna ook pijnvrije penetratie kon hebben.

De resultaten spraken voor zich:
6% Was na een bezoek aan de bekkenbodemspecialist van haar pijnklachten af
72%  Was niet geholpen
22% Heeft daarnaast nog andere trajecten moeten doorlopen

Tweëenzeventig procent. Ik schrik ervan. En toch ook weer niet.

Waar ik van schrik is dat je nog altijd zo slecht geïnformeerd wordt. Want laat ik één ding voorop stellen: bekkenbodemspecialisten doen fantastisch werk, maar niet voor jou.

Dat zo’n traject niet heeft gewerkt betekent niet dat jij kapot bent. Reddeloos verloren. Dat het voor jou echt nooit mogelijk zal zijn om pijnvrije penetratie te kunnen hebben.

Het betekent dat je de focus op de verkeerde dingen hebt gelegd.

Want JA ontspannen bekkenbodemspieren zijn één van de drie elementen van pijnvrije penetratie (naast aanwezigheid in je lichaam en bakken vol opwinding), maar voor het oplossen van vaginisme hoeft daar nou net niet de nadruk op te liggen.

Sterker nog… Ik heb zelf nooit een bekkenbodemspecialist van dichtbij gezien en geniet nu de tent uit van penetratie.

De nadruk leggen op bekkenbodemspier oefeningen heeft bovendien iets geforceerds. Alsof je vecht tegen je vaginisme en die verdomde V probeert te dwingen open te gaan en blijven.

Dat is niet hoe heling werkt. Je heelt door de flow te volgen. Niet door te forceren. En die flow waarmee jouw ladylandscape zich stap voor stap zal openen… Ja. Die begint met aanwezigheid in je lichaam. Met opwinding en de verbinding met jouw seksualiteit.

Benieuwd hoe je dit voor elkaar krijgt?

Mijn gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure” is the place to be.

De plek waar je wel juist geïnformeerd wordt. Waar je informatie krijgt die je nog nooit eerder gehoord hebt.

Gratis en voor niets.

Reserveer HIER je plek voor de aankomende editie voordat ze allemaal bezet zijn. Want het heeft inmiddels lang genoeg geduurd. Vind je ook niet?