634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Seksuele aantrekkingskracht

Kun jij je nog herinneren dat je je twenties achter je liet? Of je teenage years natuurlijk als je daar nog niet bent.

Over twee maanden word ik 30. Der-tig. The big three O. En hoewel ik absoluut geen probleem heb met ouder worden vind ik het wel een mooi moment om terug te kijken op een decade aan leven. Wat heb ik bereikt? Meegemaakt? Wat wil ik de komende jaren voor mezelf? En wat absoluut niet? Over die laatste categorie wil ik het met je hebben. Want het is tijd dat ik afscheid ga nemen van seksuele aantrekkingskracht. Zoals ik het ken.

Let’s rewind…

Tien jaar geleden zat ik vast in paniekaanvallen, een eetstoornis, vaginisme en een destructieve relatie. Had ik al gezegd dat mijn leven alleen maar leuker wordt? 😛  De paniekaanvallen, eetstoornis en vaginisme zijn inmiddels verleden tijd. Relaties blijven lastig. En dan heb ik het over gezonde, vervullende relaties hé. Een relatie aangaan is niet zo moeilijk. Hier gelukkig van worden, zijn en blijven is een compleet ander verhaal.

Het grootste deel van mijn twenties ben ik blind achter seksuele aantrekkingskracht aangegaan. Als ik een lul had gehad liep ik er achteraan. De gevoelens waren ZO sterk dat ik compleet vergat wat ik nog meer nodig had in een relatie.

En ik hou ervan. Van chemistry, passie en spanning. Maar goed ook. Anders had ik misschien een beroep gekozen waarbij je niet de hele dag over seks en intimiteit kan praten. Goed. Terug naar die seksuele aantrekkingskracht. Want voor nu ga ik ‘m loslaten. Wetende dat er nog zo veel meer is dan dat.

Je hebt altijd een keus

Hoe sterk gevoelens ook zijn. Hoe on fire ik ook sta… Ik ga kiezen voor een relatie waar ik op alle vlakken gelukkig van wordt. Een relatie die niet alleen maar “lekker en spannend” is.

Het is het verschil tussen “vond je de seks lekker” en “zou je het me vertellen als je het niet lekker vond?” Het is “ik ben er als je me nodig hebt” en niet “wanneer het mij uitkomt.” Het is de hand die niet alleen je boobs, maar ook je wang streelt. Het is emotionele aantrekkingskracht. Wat er dus vrij weinig mee te maken heeft dat je hem sexy vindt als hij huilt. Het heeft alles te maken met je veilig voelen om je gevoelens te uiten. Wetende dat ALLES van jou welkom is in de armen die jou vasthouden.

Als je geluk hebt dan heb je deze armen (inclusief seksuele aantrekkingskracht!) al gevonden. Als je een beetje op mij lijkt heb je hierin een keus te maken. Hoe dan ook is de vrijheid om te kiezen je meest belangrijke bezit. Iets wat niet iedereen on this crazy little planet heeft.

Maar jij kunt altijd kiezen. Ondanks je angst. Ondanks je beperkende overtuigingen die je met man en macht proberen tegen te houden. Je keus gaat nergens heen. Die is altijd daar. Geduldig wachtend tot jij bereid bent om ‘m te maken.

Ik heb ‘m gemaakt op een gebied in mijn leven dat nu voor mij belangrijk is. Ben jij er klaar voor om hetzelfde te doen?

Van Pijn naar Pleasure

Dan zie ik je heel graag op donderdag 9 juni om 20u bij de gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure.” In deze masterclass ontdek je de drie stappen waarmee je vaginisme voor eens altijd achter je laat.

Sounds good? Good!

Klik HIER om je aan te melden. Of doe het niet natuurlijk. Je keus gaat nergens heen, maar… Je leven gaat wel door. Voor je het weet ben je dertig 😉 of veertig, vijftig, zestig…