634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Als dit ontbreekt is pijnvrije seks onmogelijk

Het zal  je vast niet ontgaan zijn dat het donderdag ontzettend heeft geregend. Op het moment dat ik dit schrijf zitten we daar middenin – dus ik neem je even mee terug in de tijd.

Het is donderdagochtend en ik zit al zeker een uur te luisteren naar de regen die tegen het raam tikt. Tot ik op een gegeven moment word gestoord door mijn knorrende maag die mij vertelt dat het echt tijd is om te eten.

Terwijl ik mijn ontbijt maak dagdroom ik verder over intimiteit en wat dit voor mij heeft betekend.

Zonder intimiteit geen veiligheid

Het heeft mij al zo veel gebracht. Op een hele andere manier dan ik van te voren had kunnen bedenken. Want in eerste instantie is intimiteit met jezelf alles behalve fijn. Ik moest mijn relatie patronen onder ogen komen. Oude trauma’s aankijken en doorvoelen. Van sommige wist ik niet eens meer dat ik ze had. Ik wist alleen dat ik last had van de gevolgen.

Ik heb mezelf en de relaties in mijn leven diep aangekeken. Mijn relatie met eten, sporten, geld, mannen, mijn familie en mijn bedrijf. Pas toen ik dat had gedaan ontstond er een mogelijkheid voor de fijne variant van intimiteit. Nog fijnere, diep verbindende seks. Helemaal opgaan in een work-out omdat het precies is wat mijn lichaam op dat moment nodig heeft. Oprecht genieten van het uitgeven van geld. Zowel aan mezelf als aan anderen.

Door het opruimen van oude shit ontstaat een nieuw basisgevoel van veiligheid. En alleen van daaruit kan genot, intimiteit en fijne – pijnvrije – seks ontstaan.Veiligheid in je lichaam omdat je het niet uitput. Veiligheid op je bankrekening omdat er voldoende spaargeld aanwezig is. Veiligheid in je relaties omdat je weet wat je wilt. Omdat je niet meer schroomt om je grenzen aan te geven.

Een echt of ingebeeld gebrek aan veiligheid

Alle fijne dingen in het leven beginnen met een basisgevoel van veiligheid. Zonder veiligheid sta je in de overlevingsstand. Van daaruit kan niets groeien. Kan niets ontstaan. Het lastige is dat je systeem soms denkt dat je onveilig bent terwijl dit absoluut niet het geval is.

Er staat voldoende geld op je spaarrekening, maar die ene investering durf je nog steeds niet te doen. Je partner is de liefste die er is, maar toch kun je je lichaam niet voor hem openstellen. Toch zegt je lichaam keihard NEE op het moment van penetratie.  

Wat doe je dan? Wat doe je als de veiligheid er is, maar jouw lichaam toch voorkomt dat je fijne seks kan ervaren?

Dat vertel ik je donderdag 4 augustus om 19.30u in de gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure!” Je ontdekt wat de oorzaak is van het feit dat jouw lichaam keihard NEE zegt op het moment van penetratie en wat de drie stappen zijn om hier voor eens en altijd verandering in te brengen. Klik HIER om je aan te melden.