634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Met deze overtuiging is vaginisme herstel onmogelijk

Vijf jaar geleden viel ik bijna van m’n stoel. Ik ben redelijk onhandig dus in de tussentijd is dat vaker gebeurd, maar die keer zal me altijd bij blijven. Ik zat in de kroeg met een aantal vriendinnen en we hadden het over seks. Of nouja.. Zij hadden het over seks. Ik zat erbij en lachte af en toe mee. Er nog compleet van overtuigd dat ik “gewoon niet voor seks gemaakt was.” Ik had altijd pijn en kon er kennelijk gewoon niet zo van genieten als zij. Boy was I wrong. Maar dat is een ander verhaal.

Terug naar dat gesprek. Als de dag van gister kan ik me herinneren dat één van mijn vriendinnen zei dat ze ook niet altijd penetratie wilde.

Omdat ik niet compleet van m’n stoel viel, maar slechts bijna was ik in staat haar te vragen of het dan pijn deed. Nee. Dat niet, maar soms voelde ze “gewoon” dat ze daar geen zin in had. Je kon me wegdragen. Dat snap je denk ik wel.

Het verschil tussen seks en penetratie

Jarenlang ben ik ervan overtuigd geweest dat penetratie gelijk stond aan seks. Dat seks zonder penetratie “geen echte seks is.” En dat vaginisme herstel betekent dat je altijd seks met penetratie moet, kunt en wilt hebben.

Boy was I wrong. Again.

Sterker nog… Zolang penetratie voor jou het allerbelangrijkste-enige-echte-ultieme-doel blijft tijdens de seks.. Wordt de kans veel kleiner dat het lukt. Ik schiet bijna in de verkramping van die gedachte alleen al. Het. Moet. Lukken. Lekker ontspannen maar niet heus. En die ontspanning heb je wél nodig voor fijne penetratie.

En het voelt zo dubbel. Dat zie ik keer op keer bij de vrouwen die ik coach. Zitten ze in een traject om hun vaginisme te overwinnen, kom ik met de boodschap dat ze penetratie niet als doel moeten hebben. Hé?!

Een “normale” mentaliteit rond seks

Wat (helemaal bij primair vaginisme) vaak vergeten wordt is dat DIT een gezonde en “normale” mentaliteit rond seks is. We zien wel of het lukt. Het hoeft niet altijd. Dat was ook de mindset van mijn vriendin zonder vaginisme die ook niet altijd penetratie seks wilde.

Je streeft er niet naar dat penetratie lukt. Je streeft naar fijne seks en als je je vaginisme overwint kun je daar meestal penetratie aan toe voegen, maar het is nooit het doel. Dat is genot en verbinding.

Wil je nu meer weten over hoe je je vaginisme dan precies overwint? Snap ik!

Dat vertel ik je in mijn gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure.” Je ontdekt de drie stappen die je mag zetten om te kunnen genieten van pijnvrije seks. Het zijn de stappen die ik zelf heb doorlopen om daar te komen en die ik ook met de vrouwen in Path to Pleasure doorloop. Need I say more? Daar wil je bij zijn!

Klik HIER om je aan te melden en dan “zie” ik je daar!