634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Ze noemde zichzelf “extreem seksueel”

Een paar dagen geleden luisterde ik een podcast aflevering – over seks natuurlijk – waarin een “extreem seksueel persoon” te gast was. Haar woorden hé. Niet de mijne. 

Ze vertelde dat ze het makkelijker vond om seks te hebben dan een emotionele connectie met iemand op te bouwen. Dat ze die emotionele connectie ook niet per sé nodig heeft om seks met iemand te hebben.

Dat ze soms juist seks met iemand heeft als ze weet dat het niets “serieus” meer gaat worden. Gewoon voor de leuk. Want why not? 

Tot zo ver allemaal niet heel bijzonder, maar door wat ze daarna zei sprong ik bijna een gat in de lucht. Het was dat ik mijn make-up aan het doen was en geen zin had in een streep mascara over mijn wang.

Nou – hou je vast! Ze zei… “Ik vind penetratieseks iets om naartoe te werken.” “Dat doe ik eigenlijk bijna nooit de eerste keer met een nieuw persoon.”

Er zijn zo veel dingen die ik nu zou willen zeggen. Ik weet nog dat ik tijdens mijn eigen “vaginisme jaren” gewoon helemaal geen seks had omdat er geen piemel in kon. 

Ik weet nog dat ik dacht dat van vaginisme herstellen betekende dat je altijd penetratieseks zou willen en kunnen hebben. 

En dat de kans groot is dat jij dat nu misschien ook denkt, maar niets is minder waar. 

Vaginismeherstel gaat over twee dingen: het overwinnen van de onbedoelde aanspanning van je bekkenbodemspieren op het moment van penetratie én het (her)ontdekken van jouw seksualiteit. 

Ontdekken wat jij wel en niet lekker vindt EN wat jij nodig hebt om fijne penetratieseks te kunnen hebben. 

Dit is voor iedereen anders omdat onze seksualiteit net zo uniek is als wij zelf zijn. Ik weet nog dat ik zo graag “normaal” wilde zijn toen ik geen penetratieseks kon hebben, maar normaal bestaat helemaal niet. 

Gelukkig maar. Dat zou een partij saai worden. 

Het enige wat bestaat is jouw unieke seksualiteit. Je seksualiteit is een deel van jouw persoonlijkheid. Een deel van wie jij bent. 

Dat wil je toch niet wegstoppen? 

Het leren kennen van jouw seksualiteit (en die van je partner) is ook wat vaginismeherstel zo ontzettend leuk kan maken. Het hoeft geen “zwaar proces” te zijn. Je mag ervan maken wat je wilt.

Je kan er ook voor kiezen om je seksualiteit met vaginisme helemaal te omarmen. Voor altijd of tot je er klaar voor bent om ermee aan de slag te gaan. 

Ik zou willen dat ik dat had gedaan. Dat ik gewoon van seks had genoten met de persoon waar ik ontzettend gek op was. Of gewoon één avond leuk vond. 

Je mag het doen zoals jij wilt, maar denk alsjeblieft niet dat je gek, kapot of abnormaal bent. Dat je helemaal geen seks kan hebben nu je vaginisme hebt. Dat penetratieseks ooit een verplicht onderdeel wordt van seks. 

Dat wordt het niet. Niet voor, niet tijdens en niet na vaginismeherstel. En dat kan ik niet vaak genoeg benadrukken. Genot is het enige verplichte onderdeel van seks. 

En jij mag helemaal zelf ontdekken hoe je dat voor jezelf (en je partner) kan creëren. 

Benieuwd hoe je vaginismeherstel leuk kan maken én wat ervoor nodig is om die onbewuste aanspanning op het moment van penetratie te overwinnen? 

Schrijf je dan in voor de gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure.”

Een magische uur voor iedereen die last heeft van pijn tijdens het vrijen. Want je bent niet alleen én het hoeft niet voor altijd zo te blijven.  

Ik vertel je tijdens de masterclass alles over mijn eigen verhaal, wat vaginisme precies is en wat de drie stappen naar een pijnvrij seksleven zijn. Kortom – een uur vol inspiratie, motivatie en herkenning. Wat wil je nog meer? 

Klik HIER om je gratis aan te melden en dan “zie” ik je daar! Deelname is anoniem – je bent zelf niet in beeld.