634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Stel jezelf deze twee vragen tijdens de seks

Huh… Maar ik mag toch niet in mijn hoofd zitten tijdens de seks?! Nou.. Wat je wel en niet mag kan ik je sowieso niet vertellen, maar je hoofd is geen nutteloos object. Ook niet tijdens de seks.

Alles behalve zelfs. Je kunt je brein hartstikke goed gebruiken om je te helpen. En dat is waar het vaak misgaat. Zowel binnen als buiten de slaapkamer.

De kans is groot dat je op dit moment last hebt van NIET helpende gedachten in plaats van helpende. 

Tijdens de seks klinkt dat als “doe ik het wel goed…” “verwacht hij nu geen penetratie?” “heeft hij het wel naar zijn zin?” “duurt het niet te lang?” “moet ik nou niet een keertje klaarkomen?” 

En weet je wat het stomme is? Je weet zelf hartstikke goed dat deze gedachten niet helpen. Dat je ze “niet zou moeten hebben.” En daarom verzet je je ertegen. 

Je wilt ze niet hebben. Je wilt ze niet denken. Je wilt ze met man en macht wegstoppen en dat werkt… Averechts. 

Jezelf willen verplichten om je hoofd leeg te maken is als jezelf verbieden om aan een roze olifant te denken. Zie jij ‘m al voor je? 

Wat veel beter werkt is gedachten vervangen. Dat is wat je mag doen. Je mag alle bovenstaande ruis vervangen door twee nieuwe, helpende gedachten: 

1. Voelt dit goed? 
2. Wil ik hier meer van? 

Deze gedachten werken ontzettend goed omdat ze je betrokken houden bij je eigen seksuele ervaring in plaats van die van je partner. En dat is precies waar je focus in eerste instantie mag liggen. Bij jezelf. 


Dat is – niet geheel ontoevallig – ook waar vaginismeherstel over gaat. Het gaat over het herstel van de verbinding met jezelf en lichaam zodat je tijdens de seks verbonden kan zijn met je eigen genot. 

Want ehh spoiler alert: het genot van je partner gaat er nooit voor zorgen dat jouw lichaam fijne penetratieseks kan ervaren. 

Daar heb je je eigen genot voor nodig. En om dat te ervaren heb je verbinding met zowel jezelf als je lichaam nodig. En nog wat andere dingen!

Benieuwd welke dingen dat zijn? Kom dan naar de eerstvolgende editie van de gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure.” Je ontdekt wat de reden is dat jouw lichaam tijdens de seks op slot gaat én wat de drie stappen naar een pijnvrij seksleven zijn. 

Als klap op de vuurpijl krijg je ook nog de mogelijkheid om verhalen van anderen te horen. Anderen die precies weten hoe jij je op dit moment voelt. Want je bent niet alleen en het is ook voor jou mogelijk om een pijnvrij seksleven te creëren. 

Klik HIER en ontdek tijdens de masterclass hoe je dat doet. Meer dan duizend vrouwen gingen je al voor en zijn enthousiast! Deelname aan de masterclass is gratis en anoniem. Je komt zelf niet in beeld dus kom vooral in je pyjama 🙂 Ik kan niet wachten om alle tips, kennis en inspiratie met je te delen.