634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

In de 8 jaar die ik al samen was met mijn vriend hadden wij op één keer na nooit succesvolle penetratieseks gehad. Ik dacht eerst dat dit veroorzaakt werd doordat ik het gewoon nog nooit gedaan had, maar de pijn bleef zo lang aanhouden dat ik maar eens naar de dokter ben gegaan. Die deed het af met een vaginale schimmelinfectie, maar “als ik het graag wilde” mocht ik ook naar een bekkenbodemfysiotherapeut. Na talloze bezoeken aan twee bekkenbodemfysio’s en twee seksuologen kwamen we maar een heel klein stapje verder. Het advies was ook helemaal niet gericht op vaginisme, maar op alle randzaken. Zo kreeg ik te horen om eens “iets zonder elkaar doen,” want dan is het bijzonder als je elkaar weer ziet of om eens te masturberen etc. 

De focus lag in deze trajecten niet echt op mijn vaginisme waardoor ik dus allerlei adviezen kreeg die niet pasten. Tijdens Path to Pleasure was dit allemaal heel anders. De focus was duidelijk en lag echt op álle facetten van vaginisme. Het traject werd ook aangepast aan wat passend en kloppend was voor mij persoonlijk. Dit alles maakte het een doeltreffend en op maat gemaakt traject. Eindelijk was er een aanpak die paste bij mijn probleem. Dat Jamie zelf ervaringsdeskundige is maakte het natuurlijk ook extra fijn en vertrouwd! 

Path to Pleasure gaf me het vertrouwen dat penetratie óók bij mij kan. Iets wat eerder echt niet het geval was. Sinds ik wist dat er iets “mis” was, had ik behoefte aan een concreet en zinvol stappenplan. Dit heb ik gevonden in dit traject. Daarnaast heb ik nu ook meer begrip voor wat vaginisme nou is en hoe het lichamelijk werkt. Bij Jamie vond ik het ook geen moment ongemakkelijk om over mijn seksleven te vertellen en updates te geven. Haar motiverende woorden gaven mij veel hoop en vertrouwen dat ik het kon en dat het uiteindelijk wel goed zou komen. Ook was ze oprecht geïnteresseerd in hoe het ging buiten het traject om. Ze kan goed de koppeling maken tussen het traject en het leven daarbuiten. 

Jamie doet haar werk met heel veel passie. Door haar durfde ik te geloven dat pijn tijdens het vrijen geen “life sentence” is. Ik heb elke sessie met een fijn, opgelucht en hoopvol gevoel afgesloten. Naast het aanpakken van vaginisme heb ik ook veel geleerd over mijn eigen seksualiteit en dat neem ik voor de rest van mijn leven mee. Ik heb het programma als enorm fijn ervaren en het is echt elke cent en minuut waard. Ik zou willen dat ik Jamie en haar programma eerder had gevonden!