634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Voordat ik aan Path to Pleasure begon had ik al tien jaar geen penetratieseks door de pijn. Ik voelde ik me tekortschieten als vriendin (en vrouw). Het voelde echt alsof er iets ‘niet klopte’ en er iets mis met me was. Dit zorgde ook voor een gebrek aan intimiteit tussen mij en mijn partner wat ik mezelf aan rekende. Het schuldgevoel groeide, maar ik dacht ook dat ik gewoon zo was en mezelf moest accepteren.

Ik had voor Path to Pleasure al meerdere trajecten gevolgd bij de bekkenbodemfysio, seksuologen (ook samen met mijn partner) en een psychotherapeut. Bij de bekkenbodemfysio werden mijn spieren los gemasseerd. Dit voelde echt als een martelbehandeling, maar ik dacht dat het zou helpen en daarom doorstond ik het. Niet wetende dat dit de ‘vicieuze pijncirkel’ en daarmee mijn vaginisme alleen maar erger maakte. De andere trajecten hebben ieder op hun eigen manier geholpen, maar van het daadwerkelijke ‘probleem’ kwam ik niet af. Tot ik nog eens op internet ging zoeken en bij Jamie terecht kwam.

Nu na Path to Pleasure is er echt een wereld van verschil. Ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan over seks en alles wat daarbij komt kijken. Er is weer kleur in mijn seksleven! Ik heb meer seks dan ik ooit had durven hopen omdat het geen pijn meer doet en ben samen met mijn partner vol op in ontdekking.

Jamie is ontzettend lief. Ze heeft alle begrip van de wereld, biedt een luisterend oor en leeft oprecht met je mee. Ook begrijpt ze je helemaal omdat ze in dezelfde schoenen heeft gestaan. Geen enkele vraag is raar en je voelt je direct volledig op je gemak. Daarnaast heeft ze heel veel expertise. Je merkt direct dat ze gespecialiseerd is in vaginisme en dat ze weet waar ze het over heeft. Dit is wat mij betreft echt hét traject voor iedereen met vaginisme!