634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Voor Path to Pleasure hadden mijn vriend en ik helemaal geen seksueel contact meer vanwege de pijn die ik ervaarde. We konden er samen goed over praten en hij had respect voor mij en de situatie, maar ik zag geen licht aan het eind van de tunnel. Het voelde echt alsof ik ons allebei teleurstelde.

Ik was in een vorige relatie al bij twee huisartsen, een gynaecoloog en bekkenbodemfysiotherapeut geweest. In mijn huidige relatie kreeg ik ook weer last van pijn. Opnieuw ging ik naar een (andere) huisarts, gynaecoloog, bekkenbodemfysiotherapeut en een medisch seksuoloog. Het grootste verschil tussen Path to Pleasure en andere trajecten is dat er vaak gefocust wordt op het fysieke aspect: gespannen bekkenbodemspieren, bloedverlies et cetera. In Path to Pleasure ligt de focus daarnaast ook op mentale aspecten zoals luisteren naar je lichaam, grenzen aangeven etc. Dat maakt mijns inziens het verschil.

Path to Pleasure voelde echt als een laatste redmiddel en gelukkig heeft het super goed geholpen! Ik kan pijnloos vrijen en weet nu ook dat seks niet alleen penetratie is, maar vooral om genieten draait. Buiten de slaapkamer heeft het ook veel opgeleverd. Ik denk dat ik een tijd lang niet gevoeld heb. Ik werkte vooral hard en praatte niet echt over mijn gevoelens. Nu zie ik het belang daar meer van in en plan ik ook meer rust momenten in zodat ik niet aan mezelf voorbij ga.

Jamie is geduldig, flexibel, meedenkend en slim. Het is ook gewoon heel fijn om met een ervaringsdeskundige te praten. Jamie creëerde echt een veilige omgeving waarin ik mijn verhaal durfde te doen en ik vond de gesprekken heel waardevol en leerzaam. Het is ook fijn om te weten dat ik haar altijd nog een vraag kan stellen indien nodig al heb ik dankzij dit programma het volste vertrouwen dat ik het nu zelf kan!