634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Dit is waarom je “het” niet voelt bij een leuke date

De connectie die ik voelde was zó sterk. Dit moest hem zijn. Dacht ik. Hoopte ik. Het was niet de eerste keer dat ik dit zo voelde en het duurde niet lang voordat ik me begon af te vragen of het nu echt anders af zou lopen. Of ik nu niet met een gebroken hart achter zou blijven zoals al die andere keren. Waarom was de connectie nooit zo sterk met mannen die echt voor mij wilden gaan? Mannen die leuk, vrijgezel en oprecht geïnteresseerd in mij waren?

Dat ga ik je vertellen! Want inmiddels voel ik die sterke connectie niet meer voor mannen die al in een relatie zitten. Mannen die om wat voor reden dan ook aangeven niet klaar te zijn voor een relatie of niet volledig voor mij willen gaan.

En dat maakt het leven echt een heel stuk makkelijker. De keren dat ik de wanhoop nabij was zijn niet meer op één hand te tellen. Ik was er altijd van overtuigd dat wanneer de connectie zo sterk was de relatie wel moest werken. Koste wat het kost. Inclusief mijn eigen gemoedstoestand.

Waarom doen we dat? We zijn leuk, intelligent, sterk, en ook nog eens lief. We zijn niet dom. Waarom vallen we voor mannen die ons niet zien staan? Waarom voelen we “het” niet wanneer we een lief, leuk en oprecht persoon voor ons hebben staan? Het lijkt wel alsof er onzichtbare krachten aan het werk zijn… En dat is precies wat er aan de hand is. Tijd om deze onzichtbare krachten te ontmaskeren!

Op zoek naar liefde

Hou je vast want hier volgt een theorie die misschien helemaal nieuw voor je is. In dat geval wil ik je vragen met een open mind verder te lezen. Of gewoon weg te klikken. Dat mag altijd!

Alles in de wereld bestaat uit mannelijke en vrouwelijke energie. Wanneer deze energieën in balans zijn is er harmonie. Dan is er vreugde, liefde en geluk. We kunnen deze twee energieën op drie levels terugvinden. In onszelf, in onze liefdesrelatie en in de wereld. Pas wanneer deze energieën in onszelf in balans zijn zullen we in staat zijn een gebalanceerde liefdesrelatie te creëren. De liefde die hieruit voort komt kunnen we vervolgens uitdragen in de wereld.

Het probleem is dat de meeste mensen innerlijk uit balans zijn. Dat leidt tot relaties die uit balans zijn en uiteindelijk ook tot de ontwrichting van de wereld.

De dominante energie in jou en de invloed hiervan op je liefdesleven

Iedereen heeft mannelijk en vrouwelijke energie in zich en het is aan ieder voor zich om deze te balanceren. Wel is het zo dat één energie de overhand heeft en dat is compleet onafhankelijk van je geslacht. Je zult altijd een partner aantrekken met de tegenovergestelde dominante energie. Klik HIER om erachter te komen welke energie in jou de overhand heeft!

Vrouwelijke energie is altijd op zoek naar liefde. Ze wil liefde geven en liefde ontvangen. Degene met een mannelijke dominante energie is meer gericht op zijn missie in het leven. Vrouwelijke energie verlangt naar liefde en mannelijke energie verlangt naar vrijheid. Wanneer deze energieën in een relatie in harmonie zijn zul je elkaar in vrijheid liefhebben. De vrouwelijke energie zal haar mannelijke tegenpool volledig vertrouwen in zijn leiding en zich daaraan kunnen overgeven. Deze relatie kent geen manipulatie of controle. Beide partners nemen de verantwoordelijkheid voor hun eigen pijn en steunen elkaar indien mogelijk en gewenst in het overkomen hiervan.

Als deze energieën uit balans zijn

Ontzettend veel mensen zijn de verbinding met hun vrouwelijke energie verloren. Met de energie die jou verbindt met je intuïtie, creativiteit en het vermogen zonder angst lief te hebben.

Voor degene met een dominante vrouwelijke energie zorgt dit voor een innerlijke leegte. Je bent in dat geval niet meer verbonden met je eigenliefde en gaat op zoek naar liefde buiten jou.

Omdat je innerlijk uit balans bent zul je iemand met een mannelijke kern aantrekken die ook innerlijk uit balans is. En omdat je niet verbonden bent met je eigenliefde zul je bang zijn de liefde te verliezen. Vanuit die angst zul je een partner aantrekken die bang is zijn vrijheid te verliezen.

Dat zijn partners die al een relatie hebben, aangeven niet toe te zijn aan serieuze relatie of om wat voor reden dan ook niet volledig beschikbaar te zijn voor de liefde. Voor jouw liefde.

Wanneer je wel met een dergelijke partner in een relatie zit is de kans groot dat je je vastklampt aan de liefde. Je cijfert jezelf weg in een poging de liefde te behouden. Je slaat in feite door in de essentiële kwaliteit van je vrouwelijke kern en dat uit zich in grenzeloos liefhebben. Liefhebben ten koste van jezelf.

Je partner zal doorslaan in de essentie van zijn mannelijke energie. Liefhebbende leiding waar jij je aan zou kunnen overgeven verandert in dat geval in controle. Controle in de vorm van emotionele manipulatie en in sommige gevallen zelfs fysiek geweld. In dit soort relaties zit je niet in die prachtige overgave. Je bent verlamd. Verlamd van angst. De tegenhanger van de liefde die jij in werkelijkheid bent.

Maar we hebben echt een hele sterke connectie!

Ik snap het. Echt. Wat je voelt is de magnetische trekkracht tussen twee tegenpolen. En deze trekkracht is vaak nog sterker als het gaat om twee individuen die innerlijk uit balans zijn. Wanneer je niet verbonden bent met je eigenliefde heb je de ander nodig om je goed en geliefd te voelen. Je kunt daarin zelfs zo ver gaan dat je jezelf in gedachten wijsmaakt dat hij het niet zo bedoeld. Dat hij heus wel van je houdt en ooit zal inzien hoe speciaal jij bent. Dat hij ooit zal veranderen…

Naast het feit dat ongezonde passie en een sterke connectie veroorzaakt wordt door een innerlijke disbalans is het ook geen graadmeter voor liefde. Het is niet hetzelfde en het wordt tijd om de roze bril af te zetten. Als het er dan nog steeds mooi uitziet mag je ‘m weer opzetten. Soms heb je even een reality check nodig. Soms moet je even nagaan hoeveel liefde je daadwerkelijk ontvangt binnen een relatie waarvan je voelt dat deze zoveel potentie zou kunnen hebben. Als hij nou maar gewoon zou zien hoe goed jullie bij elkaar passen…

Wachten op iemand die er niet volledig voor jou is staat niet gelijk aan “het volgen van je hart.” Er zit een heel groot verschil tussen je hart volgen en het weglopen van een innerlijke leegte. Van innerlijke pijn. Dat is wat je doet zolang je niet op jezelf, maar op een onbereikbare ander focust.

Voor de ware hoef je je best niet te doen. Voor de relatie tot op zekere hoogte wel, maar niet voor de liefde zelf. Die is er gewoon. De ware neemt jou zoals je bent. Waardeert jou om wie je bent precies zoals je bent en neemt geen genoegen met minder dan de geweldige persoon die schuil gaat achter de muren en maskers. De ware verbrandt de maskers waarmee je jouw imperfecties verborgen houdt. De ware verlangt naar de ware jij.

Je bent niet hulpeloos overgeleverd aan de connectie

Het maakt niet uit of jullie soulmates, tweelingzielen of wat dan ook zijn in de hogere sferen. We leven op Planeet Aarde. Als de situatie HIER niet om over naar huis te schrijven is kun je de roze bril misschien beter af laten. Want jij verdient beter. Jij verdient iemand die iedere dag naast jou wakker wilt worden. Iemand die daar moeite voor doet. Het maakt ook niet uit of je denkt dat hij stiekem bang is voor de sterke connectie tussen jullie. Wil je echt samen zijn met iemand die bang is voor wat er tussen jullie speelt? Jij verdient het om te genieten van de connectie met een ander en dat lukt niet als je bezig bent hem te overtuigen van jullie liefde.

Het wordt tijd dat we stoppen met wegzwijmelen op verdrietige liefdesliedjes. Tijd dat we stoppen over hem te fantaseren terwijl onze vibrator de enige is die echt bij ons is. Het wordt tijd voor een nieuwe fantasie. Het liefst een die wel goed voor je is. Een die wel werkelijkheid zou kunnen worden en waar je wel gelukkig van wordt.

Je kunt altijd weglopen. Op weg gaan naar iemand die er wel echt voor jou kan zijn. Iemand die wel echt voor jou wilt gaan. Onderweg zul je jouw patronen onder ogen komen en moeten loslaten. Zul je er actief aan moeten werken om jouw innerlijke energieën weer in balans te brengen. Dat is wat er uiteindelijk voor gaat zorgen dat je “het” ook gaat voelen bij mensen die jou kunnen geven wat jij nodig hebt. Die chemie kan alleen veroorzaakt worden door een tegenpool die net zo in of uit balans is als jij. Als je van partner verandert zonder het patroon in jou te veranderen zul je deze dynamiek meenemen naar de volgende relatie. En de volgende en de volgende…

Heel veel liefs van iemand die weet hoe het voelt.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Deel het dan met een vriendin, buurvrouw of collega die het ook zou kunnen gebruiken!

Als jij klaar bent met de huidige staat van je liefdesleven en hier iets aan wilt veranderen zul je ook echt iets moeten veranderen. Ik help je met heel veel liefde en een beetje tough love.

Wil jij er samen met mij voor zorgen dat jij de liefde krijgt die je verdient en (emotioneel) niet beschikbare partners loslaten? Op dit moment heb ik extra ruimte voor Gratis Transformatie Sessies. Wil je kans maken op een gratis sessie van 45 minuten waarin we samen kijken naar wat jouw liefdesleven in de weg staat en wat je hieraan kunt doen? Klik dan HIER om je aan te melden!