634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Een reden om vandaag te vieren

Er ligt veel op je bord. Werk, een gezin, studie… En dan moet je ook nog eens voor jezelf zorgen. Goed eten, genoeg slapen en minstens twee liter water drinken. We weten allemaal dat het leven niet altijd makkelijk is. Dat het ongewenste ballen naar je toe gooit die je vervolgens óók in de lucht moet houden. Te weinig slaap. Te veel maand aan het eind van je geld. Vaginisme. Pijn tijdens het vrijen…


We hebben allemaal momenten waarop we ons verloren en verward voelen. Momenten waarop we de ongewenste ballen onder water proberen te duwen en ondertussen zelf bijna verzuipen. Het is lastig, maar ik durf te wedden dat er meer is.

Meer van de dingen die niet gaan zoals je wilt, maar ook meer dingen die stiekem best wel fantastisch zijn.

Vandaag is een cadeau

Wil je het uitpakken of ongeopend weggooien omdat je te druk bezig bent met morgen en gister? Met die uitkomst die ver in de toekomst ligt. Die uitkomst waarvan je zeker weet dat het je gelukkig gaat maken, maar waar je tegelijktertijd niet volledig voor durft te gaan. Want wat als alles misgaat? Als je het niet kan? Wat als het niet lukt?

Stop.

Stop met piekeren en nadenken over alles wat je fout hebt gedaan. Alles waar je niet goed genoeg in bent. Alles wat je allang overwonnen, gedaan en gezien had moeten hebben. Begin te geloven dat het oké is om hier te zijn. Dat je precies bent waar je moet zijn omdat dit de enige plek is van waaruit je verder kunt.

Betekent dit dat je moet opgeven? 

Als je me een beetje kent weet je dat ik de laatste zou zijn die dat zou aanbevelen. Oké zijn met waar je bent is precies het tegenovergestelde van opgeven. Er is geen beter moment om jezelf een dikke knuffel te geven om wie je bent dan nu. Dit moment. Wachten met jezelf leuk vinden, aardiger tegen jezelf praten en iets liefs voor jezelf doen tot je dat ene doel hebt bereikt betekent wachten tot je een ons weegt.

Want er is altijd een volgend doel. Mensen die verder zijn dan jij. Beter dan jij. Mensen die het allemaal al voor elkaar hebben. Denk je.

Stop met kijken naar vage bekenden en volslagen vreemden op internet. Kijk naar de mensen om je heen. Je dierbaren, hond, kat. De buurvrouw die je pakketje heeft aangenomen en het nog bij je komt brengen ook. De conducteur die de treindeur voor je openhoudt zodat je niet op de volgende trein hoeft te wachten.

En nadat je dat hebt gedaan… Kijk je nog eens goed naar dat grote enge doel dat je wilt bereiken. Dat doel waarvan je je afvraagt of het wel voor jou is weggelegd. Of je het wel kan. Of je het wel waard bent om zo veel geluk te ervaren.

Wat kun je vandaag veranderen om een stap dichterbij te komen? 

Stop met de wereld van jezelf te verlangen. Stop met verlangen dat je van de één op de andere dag je leven omgooit. Begin met die ene kleine stap richting dat grote onbereikbare doel. Wil je afvallen? Gooi eens een suikerklontje minder in je thee. Wil je pijn tijdens het vrijen overwinnen? Hou die bal niet langer onder water, maar praat erover.

Door je grote doel op te splitsen in kleine stapjes heb je iedere dag iets te vieren. In plaats van jezelf op je kop te geven omdat je er nog steeds niet bent vier je de kleine stap die je vandaag hebt gezet. Net zo lang tot je ineens, het lijkt haast vanzelf, je doel bereikt. Je terugkijkt en denkt WOW heb ik die hele berg beklommen? Ja je hebt die berg beklommen en dat had je niet gekund als je onderweg niet af en toe was gestopt voor een slokje water.

Tegenslagen zijn geen tegenslagen. Het zijn drinkpauzes. De momenten waarop je je blaren verzorgd tot je weer verder kunt. Ze horen bij jouw unieke pad.

Omarm jezelf. Omarm je pad en for God’s sake, vergeet onderweg niet te genieten van het uitzicht.

Wil je pijn tijdens het vrijen overwinnen, maar weet je niet welke stappen je daarvoor mag zetten?

Als jij de eerste stap zet stippel ik de volgende voor je uit. Dat doen we samen in een gratis en vrijblijvende kennismaking. Na deze kennismaking weet je precies hoe jij pijn tijdens het vrijen voor eens en altijd kunt overwinnen. Ook als dat betekent dat mijn programma niets voor jou is en je een andere weg mag bewandelen. Jouw tijd en mijn reviews wil ik absoluut niet verspillen 🙂

Of je blijft onderaan die berg zitten. Dromend van het uitzicht dat je nooit zult zien. Het fijne seksleven dat je nooit zult bereiken. De keus is aan jou.

JA! Ik wil weten hoe ik pijn tijdens het vrijen voor eens en altijd overwin en zet de eerste stap.