634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Stop met het veroordelen van zijn ongevoeligheid

Deze is voor iedere vrouw die hoopt op een lief berichtje van hem. Die wil weten dat er aan haar gedacht wordt. Iedere vrouw die zich gezien en gehoord wilt voelen door haar man. Deze is voor jou als jij je soms afvraagt of hij nou echt niet doorheeft dat zijn opmerking jou kwetste. Dat je nu gewoon zijn armen om je heen wilt. Ziet hij dan niet hoe je erbij zit? Is wat je al die tijd al vermoedde nou echt waar? Zijn mannen gevoelloos?

Nee. Absoluut niet. Je kunt echt opgelucht ademhalen. Mannen zijn geen gevoelloze machines. Het zijn alleen ook geen vrouwen.

DISCLAIMER: Voordat we in het artikel duiken wil ik iedereen die bang is dat ik de genderneutraliteit revolutie gemist heb geruststellen. Wanneer ik het over “man” en “vrouw” heb bedoel ik de mannelijke en vrouwelijke energie die we allemaal in ons hebben. Man, vrouw en iedereen daar tussenin en daarbuiten.

Binnen een relatie handel je vanuit de energie die voor jou het meest natuurlijk voelt. Voor ongeveer 80% van de vrouwen is dat de vrouwelijke energie, maar dus niet voor iedereen en dat is fantastisch. Om het artikel leesbaar te houden hou ik het bij “man” en “vrouw,” maar weet dat dit genderonafhankelijk is en dat we allemaal beide energieën in ons hebben.

Goed! Nu we dat uit de weg geholpen hebben kunnen we door naar de orde van de dag. De belangrijke vraag die iedere vrouw met regelmaat bezighoudt.

Zijn mannen gevoelloos?

Wanneer je kijkt naar de onvolmaakte mannelijke energie die onze huidige maatschappij kleurt zou dit een logische conclusie zijn. Daar zie je mannen in pak die over lijken gaan om hun doel te bereiken. Doelen die allemaal neerkomen op meer geld en meer seks. Ten koste van alles. Ten koste van zichzelf, anderen en het milieu. Yieks.

Vanuit deze onvolmaakte mannelijke energie zijn mannen gevoelloos als wat. Deze variant is lichtelijk doorgeslagen en heeft zich laten beïnvloeden door alles dat niets met liefde te maken heeft.

De pure vorm van mannelijke energie vermengt leiderschap met liefde. Hij is aanwezig, doelgericht en gefocust, maar absoluut niet gevoelloos. Wanneer je niet begrijpt hoe de mannelijke energie in elkaar steekt en hoe deze verschilt van de vrouwelijke energie kan het wel zo overkomen. Ook wanneer hij handelt vanuit de pure vorm van zijn energie. Ook dan zal hij je niet horen. Hij zal je niet zien en je niet genoeg knuffelen. Hij zal ook niet aan je denken als hij aan het werk is.

Mannen komen van mars…

Als je een gepolariseerde relatie wilt die van passie uit elkaar spat zal je hiermee moeten leren leven. Ik kan het niet mooier maken dan dit. Een gepolariseerde relatie creëer je wanneer één partner in de mannelijk energie zit terwijl de ander handelt vanuit de vrouwelijke energie. Dat zorgt voor passie, vuurwerk, eindeloze erotiek en all the good stuff.

Dat betekent dat je man gegrond is. Gefocust en aanwezig. Hij kan niet worden afgeleid. Wanneer hij bij jou is dan is hij bij jou. Hij ziet iedere vezel van je lichaam. Hij voelt het wanneer je ademhaling verandert en kijkt dwars door je heen. Niets kan hem afleiden van jou. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik krijgt het hier spontaan warm van. Dit wil ik! Waarom is hij niet altijd zo? Waarom is hij afwezig als hij bij mij is?

Probeer jij een vrouw van hem te maken?

Eén van de kwaliteiten van de vrouwelijke energie is dat ze ALLES voelt. Je kan lachen en huilen tegelijk. Verdriet en blijdschap zijn geen twee emoties. Hierin ken je honderd verschillende varianten die allemaal subtiel van elkaar verschillen. En je voelt niet alleen jezelf, maar ook anderen. Je hoeft de ruimte enkel in te stappen om te zien wie op zijn gemak is en wie niet. Wie een knuffel nodig heeft en wie met rust gelaten wil worden. Eén moment bevat zo ontzettend veel informatie. Zij ziet en voelt alles.

Hij niet. De mannelijke energie is gefocust op zijn doel. Wat zijn doel is verschilt per moment. Soms is het jou met huid en haar verslinden. Soms is het vertellen van de beste grap zijn doel en soms is het zorgen dat zijn werk zo goed mogelijk gedaan wordt. Als jij wilt dat hij een volledige laserfocus op jou heeft wanneer jullie samen zijn, stop dan hem te straffen voor zijn laserfocus als jullie niet samen zijn.

Het verwart hem. Versnippert hem. Door zijn aandacht te verlangen wanneer hij ergens anders mee bezig is schop je hem uit zijn mannelijke energie en daarmee help je de polariteit om zeep.

Dit is niet iets om je schuldig over te voelen. De vrouwelijke energie verlangt naar liefde en wilt ieder moment vullen met liefde, harmonie en openheid. Haar energie kan met honderd dingen tegelijk bezig zijn en daarom denk je aan hem terwijl je onderweg naar je werk bent. Het is niets om te veroordelen, maar wel iets om je bewust van te worden. Zodra je je er bewust van wordt kun je het gebruiken om polariteit te creëren.

Uit je liefde en creëer polariteit

Hoe je dat doet? Door hem met een sexy berichtje succes te wensen voor die belangrijke vergadering. Door hem te laten weten dat je niet kunt wachten tot je hem ’s avonds weer ziet. Zonder hier iets voor terug te verwachten. Dat is de kern van het geven van liefde. Wanneer je hem dit kunt geven zonder verwachtingen zal je ’s avonds bovendien dubbel en dwars beloond worden.

Waarom zijn mannen gevoelloos in het moment?

Mannen zijn absoluut niet gevoelloos, maar hun gevoeligheid werkt anders. Waar vrouwen in het moment alles kunnen voelen voelt hij enkel de consequenties van zijn acties voor de toekomst. Hij is bezig met de toekomst. Met zijn doelen. Dit geldt voor de mannelijke energie in ons allemaal. Als ik … doe dan is … het gevolg.

Wanneer hij zijn gevoeligheid ontwikkelt kan hij de gevolgen van zijn acties haarfijn aanvoelen. Ik was laatst bij een virtuele workshop van John Wineland en hij gaf hier een briljante voorbeeld van. Stel je voor dat je met een man aan het daten bent en ergens weet je dat jouw gedroomde toekomst met hem geen werkelijkheid zal worden. Je voelt het, hij heeft je letterlijk verteld dat hij geen relatie wilt of is getrouwd en niet beschikbaar.

Desondanks beland je bij hem in bed. Het voelt zo goed dat je niets liever wilt dan de kleren van zijn lijf scheuren. In het moment voelt het goed. In het moment wil je bij hem zijn. Je wilt je openen. Liefde voelen en delen. Terwijl je weet dat dit in de dagen die hierop volgen ongelofelijk veel pijn gaat doen. Dit maakt de vrouwelijke energie niets uit. Zij zit in het moment. Wanneer hij zijn gevoeligheid heeft ontwikkeld kan hij haarfijn aanvoelen wat het gevolg van deze actie voor de toekomst zal zijn. Een gebroken hart. Pijn. Verdriet. Ellende. Een man verbonden met zijn integriteit zal je dan ook liefdevol de deur wijzen.

Zijn verharde zenuwstelsel

Als er iets is dat mannen de afgelopen decennia geleerd hebben dan is het wel dat ze niet mogen voelen. Dat ze op geld en seks beluste machines moeten zijn. Mannen hebben feminisme net zo hard nodig als vrouwen. Mannen ondervinden net zo goed de negatieve gevolgen van het patriarchaat als wij.

Zijn zenuwstelsel is verhard. Veel meer dan dat van ons. Dit houdt hem tegen in het ontwikkelen van zijn mannelijke gevoeligheid wat dus iets heel anders is dan vrouwelijke gevoeligheid! Natuurlijk hebben we allemaal beide in ons, maar voor polariteit binnen een relatie wil je je bewust worden van de verschillen.

Voor polariteit binnen een relatie wil je hem niet meer straffen voor zijn focus. Wil je niet meer van hem verlangen dat hij in zijn vrouwelijke gevoeligheid stapt en ieder moment haarfijn aanvoelt wat jij nodig hebt.

Dit betekent niet dat je jouw gevoelens moet verbergen. Dat je maar moet doen alsof zijn botte opmerking je niet kwetste. Wat je wel kunt doen is jouw reactie hierop veranderen. Voorkom discussies door hem te vragen hoe hij het “in vredesnaam in zijn hoofd haalt om zo iets te zeggen!”

Gebruik in plaats daarvan je lichaam als instrument om hem te laten zien dat je gekwetst bent. Een simpele “auw…” is al genoeg.

Laat je harnas zakken

Stop met jezelf te verdedigen en laat in plaats daarvan zien wat er echt in je omgaat. Kijk hem recht in zijn ogen aan en vertel hem dat je pijn hebt. Vertel het hem met je ogen en dat ene simpele woord. “Auw…” En kijk dan wat er gebeurt. Kijk wat dit doet voor de polariteit. Een goede man wil jou liefhebben. Een goede man wil jou geen pijn doen. Hij wil niets liever dan jou gelukkig maken. Sta jij het toe?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Arrow-down-.png

Maakt de liefde jouw leven moeilijker in plaats van mooier?

Dan is de gratis live video call van donderdag 26/11 om 19u of zondag 29/11 om 11u voor jou!

Tijdens deze call ontdek je…

♡ De drie blokkades die jouw ideale relatie in de weg staan
♡ Alles over de magie van aantrekkingskracht
♡ Hoe je volledig in jouw vrouwelijke sensualiteit kunt stappen

Klik HIER om je gratis aan te melden.

xoxo

Jamie