634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Verdriet verhoogt je energetische vibratie

Tijd om uit de spirituele kast te komen! Want ik moet eerlijk toegeven dat ik soms bedenkelijk naar mezelf kijk als ik mijn stenen zorgvuldig in het maanlicht uitstal. Tegelijkertijd zijn er de afgelopen jaren zoveel magische dingen gebeurt dat er niet in geloven het enige is dat nog gekker zou zijn. Een aangezien dit mijn online dagboek is en ik van energie mijn werk heb gemaakt wordt het tijd dat we er hier ook meer aandacht aan gaan besteden. Te beginnen met de beruchte wet van de aantrekkingskracht!

Berucht is natuurlijk een beetje overdreven, maar desondanks vind ik het heftig dat deze wet er min of meer op neer komt dat je alles in je leven zelf creëert. Je roept het over jezelf af met niets minder dan je eigen gedachtespinsels. En die zijn nou niet bepaald makkelijk in de hand te houden.

Ik geloof zeker dat hier een kern van waarheid in zit. Dat je bijvoorbeeld nooit “rijk” zult worden als je je nu niet al ontzettend rijk voelt. Iets waar je alle reden toe hebt als je een van de weinige gelukkigen op deze wereld bent met een solide dak boven je hoofd, eten op tafel en zelf uitgekozen kleding in de kast.

De kracht van jouw energetische vibratie

Als dit je bovendien niet regelrecht uit de slachtofferrol knikkert dan weet ik het ook niet meer. Er schuilt een onwijze kracht in de wetenschap dat je alles zelf creëert, aantrekt en in stand houdt. Dat betekent dat je er ook zelf iets aan kunt doen! We zijn niet langer hulpeloos overgeleverd aan onze ongelukkig omstandigheden.

Hartstikke mooi natuurlijk, maar mijn geloof in het feit dat gedachten je werkelijkheid creëren heeft er ook meer dan eens voor gezorgd dat ik me ernstig zorgen maakte om niets minder dan mijn energetische vibratie. Met name als ik overspoeld werd door vloedgolven van verdriet. Als ik me gewoon simpelweg down en niet gelukkig voelde. Want volgens de wet van de aantrekkingskracht zorgt dat er dus voor dat ik op dat moment meer verdriet in mijn leven creëer. Dat ik met mijn energetische vibratie meer situaties in mijn leven verwelkom die dat verdriet in de eerste plaats veroorzaakte. Dat willen we natuurlijk niet!

Helaas zorgde deze wetenschap er niet voor dat het verdriet spontaan verdween. Dat ik mezelf een potje dankbaar kon gaan zitten denken. Ik ging er hooguit harder van huilen.

Energetische vibratie en de liefde

Dit gebeurde met name in situaties waar wispelturige liefdesfiguren bij betrokken waren. Ik hou van de liefde en het neemt nu eenmaal mijn halve leven in beslag. Er zijn weinig dingen waar ik zo gelukkig, maar tegelijkertijd ook zo diep verdrietig van ben geworden als van dit magische verschijnsel. Er is in mijn ogen geen enkele andere ongrijpbare energie waarin je beide uitersten en alles daartussenin zo intens ervaart als de liefde. Vaak ook nog eens in een niet bij te benen sneltreinvaart.

En in dat gegeven schuilt het bewijs van een andere wet. Een wet die veel minder bekend is en waar het grootste deel van mijn werk op gebaseerd is. Dat is de wet van polariteit. Deze wet komt er op neer dat twee uitersten slechts tegenstellingen van hetzelfde zijn en deze dus altijd met elkaar verbonden zijn. Volg je het nog?

Zie het als warm en koud water. Beide zijn water, maar je ervaring van dat water verschilt afhankelijk van de temperatuur. Je kunt de temperatuur veranderen met behulp van een knop, maar het water zelf verandert niet. Hetzelfde geldt voor een ervaring die je hebt rond een bepaalde gebeurtenis. Je kunt deze bestempelen als “goed” of “slecht” afhankelijk van hoe je ernaar kijkt, maar dit zal de gebeurtenis zelf niet veranderen.

Je kunt op deze manier bewust kiezen voor de ervaring die je hebt. Je kunt in gedachten de weg afleggen die de twee uitersten met elkaar verbindt. De weg tussen de beleving van hetgeen je overkomen is als een “goede” of “slechte” ervaring. Door deze weg af te leggen transformeer je jouw ervaring met behulp van je gedachten. En nu vraag je je vast af wat dit allemaal met de liefde en liefdesverdriet te maken heeft? Dat ga ik je vertellen!

Wat gebeurt er als je (liefdes)verdriet wegstopt?

Ah, wegstoppen! Verdoven, negeren en doen alsof het er niet is. Jarenlang mijn favoriete bezigheid, maar eigenlijk alleen omdat ik geen weet had van de magie van het voelen. Van het ervaren. Want als je het koude water niet prettig vindt kun je twee dingen doen. Je kunt aan de knop draaien en wachten tot het water warm wordt of de kraan uitzetten.

De meeste mensen zetten de kraan van hun gevoelswereld uit en vragen zich tegelijkertijd af waarom ze de juice van het leven niet ervaren. Waarom alles zo vlak en uitgedroogd aanvoelt.

Negeren, verdoven en wegstoppen staat helaas ook niet synoniem voor oplossen. Voor het voor eens en altijd afrekenen met alles dat onprettig aanvoelt. Met alles dat pijn doet. Je verdriet gaat nergens heen. Het blijft in je systeem achter en juist daarom zul je soortgelijke situaties aantrekken. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je partners blijft aantrekken die niet volledig voor jou willen gaan. Partners die net zo ver van zichzelf verwijderd zijn als jij en daarom niet goed weten wat ze willen. En dat is nergens voor nodig. Pijnlijke gevoelens toelaten betekent niet de afwezigheid van blijdschap en geluk. Het betekent enkel dat je je aan de andere kant daarvan bevindt en de weg terug moet afleggen. En dat kan alleen door het te voelen.

Het voelen van verdriet verhoogt je energetische vibratie

Wat een opluchting! Hoef ik me nooit meer druk te maken om mijn deprimerende gedachten. Vanaf nu hoef ik me enkel nieuwsgierig op te stellen en me af te vragen waar ze vandaan komen. Meestal één en dezelfde plek.

Onjuiste gedachten die hartstikke echt aanvoelen. Gedachten als “ik kan niet zonder hem,” “ik ben niet goed genoeg,” “ik kan dit niet,” “ik ben een wandelende mislukkeling” en ik vermoed dat je zelf nog wel wat eerlijke vergissingen aan dit lijstje kunt toevoegen. Want altijd als ik mezelf de vraag stel of dit echt waar is moet ik toegeven dat dat niet het geval is. Ook niet als het op dat moment ontzettend echt aanvoelt. Gevoelens zijn geen feiten. Geen allesomvattende waarheid. Als er al zoiets bestaat.

En dat betekent dat ik er niet meer mee in discussie hoef. Het is geen kwestie van waar of niet waar. Van juist en onjuist. Het is er gewoon en het maakt niet uit hoe onlogisch ik dat vind. Dat accepteren zorgt ervoor dat ik mijn gevoelens kan ervaren. Dat zorgt ervoor dat verdriet uiteindelijk getransformeerd wordt in geluk en op die manier verhoogt het voelen van verdriet je energetische vibratie. Dat voelen is hier natuurlijk wel essentieel hé!

Omarm je magische gevoelswereld

En niet alleen je favoriete gevoelens, maar allemaal. Iedereen met een dominante vrouwelijke energie (klik hier om erachter te komen of dat voor jou geldt!) is gezegend met een diepe gevoelswereld vol nuances waar geen woorden voor zijn. Het houdt niet op met “verdriet,” “woede,” en “blijdschap.” Hier zitten ontzettend veel lagen tussen waar je jezelf met de snelheid van het licht doorheen manoeuvreert.

Hier heb je natuurlijk ook toegang toe als je een dominante mannelijke energie hebt, maar de kans is groot dat je dan minder het gevoel hebt dat het je “overkomt.” Dat je overspoeld wordt door emoties waarvan je de kracht niet kende. De vrouwelijke energie is chaos. Chaos waar niemand iets van begrijpt en zij zelf al helemaal niet. Het wordt tijd dat we hier weer de schoonheid van gaan inzien. Dat we onszelf niet meer bestempelen als overgevoelig, needy of extreem emotioneel. Voelen is het domein van de vrouwelijke energie. Alleen als je voelt sta je hier weer mee in verbinding. En dat betekent gratis toegang tot de magie die hierin schuilt. Magie in de vorm van een ijzersterke intuïtie, schaamteloze sensualiteit en grenzeloze eigenliefde.

Maar ook magie in de vorm van het diep kunnen ervaren van alles wat het leven mooi maakt. Want iemand met een minder genuanceerde gevoelswereld wordt vrolijk van een situatie die ons intens gelukkig maakt. Zullen we de keerzijde daarvan niet meer zien als bewijs dat we gebroken, kapot of raar zijn? Zullen we het ervaren van intens verdriet niet meer zien als een teken dat we slappelingen zijn die zichzelf niet overeind kunnen houden? We ervaren dit omdat we het aankunnen. We ervaren dit omdat we ons ook intens gelukkig kunnen voelen. Het enige dat wij hoeven doen is de weg terug afleggen. Onszelf onderweg flink plat knuffelen en zorgen dat we nooit vergeten waar we werkelijk toe in staat zijn. Ook als we alle pijn van de wereld voelen. Juist als we alle pijn van de wereld voelen.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Deel het dan met een vriendin, zus of collega die het ook zou kunnen gebruiken!

Wil jij leren hoe je in de volledigheid van jouw vrouwelijke energie kunt staan zodat je alle vruchten daarvan kunt plukken én een partner aan kunt trekken die volledig in zijn/haar mannelijke energie staat? Dat en veel meer is waar we mee aan de slag gaan binnen de magische muren van een 1:1 coachingstraject! Klik HIER om je aan te melden voor een intake sessie.