634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Jamie Elise |

vaginisme coach

Waarom mannen te vertrouwen zijn | Deel I

Kun je honderd en één voorbeelden bedenken van mannen die niet te vertrouwen zijn? Ik ook. Ze gaan vreemd, bedriegen de boel en zetten het vuilnis niet buiten terwijl ze dat nog zo beloofd hadden. Er zijn ontelbaar veel momenten geweest waarop ik me bedrogen heb gevoeld… Maar betekent dat ook dat deze mannen niet te vertrouwen waren? Dat mannen in het algemeen niet te vertrouwen zijn?

Nee. Verre van. Het is waarschijnlijk een van de overtuigingen die jouw liefdesleven in de weg staat. Want waarom zou je een diepe verbinding creëren met iemand die je niet vertrouwd? Waarom zou je delen van jezelf laten zien aan iemand die je niet vertrouwd?

Dit gaat natuurlijk allemaal onbewust. Als dat niet het geval was geweest hadden we hier niet gezeten. Dan hadden we dit probleem niet gehad. Waar komt dit gebrek aan vertrouwen vandaan? Is het echt afkomstig van die ene keer dat je vriendje er met je beste vriendin vandoor ging? Of zit er meer achter?

De verheerlijking van mannelijke energie

De mannelijke energie is de dominante energie in ongeveer 80% van de mannen en in 20% van de vrouwen. Deze getallen mag je direct weer vergeten. Als je benieuwd bent welke energie in jou de overhand heeft kun je daar HIER met behulp van één simpele oefening achter komen.

Het is ook de energie die in onze maatschappij het meest gewaardeerd wordt. De doelgerichte, logisch nadenkende energie die er voor zorgt dat dromen als irrationeel worden beschouwd. Emoties als te veel en intuïtie als zweverig. Niet te vertrouwen.

Vanuit deze maatschappelijke opvattingen is het de vrouwelijke energie die als onbetrouwbaar bestempeld wordt. Dat je deze niet moet vertrouwen, maar volledig op je mannelijke energie moet leunen om ook maar iets te betekenen in deze wereld. Dat is natuurlijk niet waar en onbewust voel je dit. Dit is een van de redenen waarom je het vertrouwen in de mannelijke energie verliest. Zowel de mannelijke energie in jezelf, als in je partner als in de wereld. Het is immers deze energie die jou verteld dat je een groot deel van jezelf moet wegstoppen en op een gegeven moment word je daar hartstikke ongelukkig van. En dan is er maar één schuldige aan te wijzen…

De verheerlijking van mannelijke energie gebeurt op drie niveau’s

De sexy en oprechte verheerlijking die komt nadat je je een weg hebt gebaand door de bagger van je onbewuste overtuigingen laat ik hier even achterwege. Maar vergeet vooral niet dat er licht is aan het eind van de tunnel. Dat mannen en de mannelijke energie natuurlijk echt hartstikke fijn zijn. Alleen niet fijner dan de vrouwelijke energie. Dat is waar het is misgegaan.

Dit is wat vrouwen van jongs af aan wordt geleerd. Deze wetenschap zet zich via drie wegen vast in ons systeem. Het wordt ons geleerd door de maatschappij en daarmee door onze ouders en grootouders die dit evengoed op deze manier geleerd hebben. We leren het ook door hetgeen we onbewust oppikken en opmaken uit alles dat onze nieuwsgierige ogen zien gebeuren.

Misschien was jouw moeder op wat voor manier dan ook afhankelijk van je vader en dacht jouw jonge brein “dat nooit.” Misschien had je het gevoel dat je broer meer mocht dan jij of met meer wegkwam en deed je je best om je ouders te laten zien dat jij net zo was als hij. Of misschien is je letterlijk verteld dat mannelijke kwaliteiten meer waard zijn. Dat je vooral niet moest huilen en goed je best moest doen op school. Dit alles betekent natuurlijk niet dat jouw ouders nooit kinderen hadden moeten krijgen. Als het goed is hadden ze het beste met je voor en zijn ze enkel ten prooi gevallen aan alles overheersende maatschappelijke overtuigingen. Iets waar wij ons nu langzaam maar zeker van losmaken.

Identificatie met de mannelijke energie

Identificatie met de mannelijke energie kan ver gaan. Zelf ging ik hier op een gegeven moment zo ver in dat ik streefde naar een “mannelijk” uiterlijk. Iets met veel spieren en het vetpercentage van een selderijstengel. Niet dat er iets mis is met deze lichaamsvorm natuurlijk. Het gaat zoals altijd om de intentie erachter. En mijn intentie was alles behalve zuiver. Ik had mezelf ervan overtuigd dat de mannelijke energie de enige is die gewaardeerd wordt. De enige die mee mag doen in de wereld. Die voorkomt dat je een zwak hoopje mens – vrouw – wordt.

Dit soort overtuigingen kunnen zich ook uiten in het verbannen van je dromen om in plaats daarvan te kiezen voor een loopbaan waarvan het hartstikke logisch is dat je dat gaat doen. Volgens je brein natuurlijk. Het kan zich ook uiten in de vorm van onbewuste blokkades tegen het huwelijk en het moederschap. Zelfs als je dit op bewust niveau wel wilt! Als jij er onbewust van overtuigd bent dat dit je zwak zal maken zal je dit altijd onbewust uit de weg gaan.

Het onderdrukken van de vrouwelijke energie brengt voor iedereen problemen met zich mee. Man, vrouw en iedereen daartussenin en daarbuiten. Het is een energie die we allemaal in ons hebben. Het hebben van een vrouwelijke energetische kern maakt het wel een stuk problematischer.

Hoe doorslaan in je eigen mannelijke energie je liefdesleven in de weg staat

Leunen op je eigen mannelijke energie voelt alles behalve goed zodra dit ertoe leidt dat jij je vrouwelijke energie wegstopt. Wanneer dit jouw energetische kern is heb je de verbinding met het grootste deel van jouw innerlijke energie verbroken. De mannelijke energie in jou doet alles om dit te compenseren en dat kan ertoe leiden dat je doorslaat in een gevalletje controlfreak. Is er iemand die dit niet herkend?

Het voelt niet goed, je voelt je incompleet en het ergste van alles: je wordt geen man. Het werkt niet. Je voelt je nooit gelijk aan die mannen die je onbewust probeert te evenaren. Dit is ook wat het gebrek aan vertrouwen in de mannelijke energie veroorzaakt. Voor je gevoel schiet je tekort in je eigen mannelijke energie. Hoe hard je ook je best doet.

Dit kan veel verder gaande gevolgen hebben dan enkel een onbevredigend liefdesleven. Het kan leiden tot een eetstoornis, burn-out en andere ellende. Daar gaan we het nu niet over hebben. Terug naar de liefde!

Vrouwelijke energie is overgave

De disclaimer die ik niet vaak genoeg kan geven: overgave is niet hetzelfde als verlamming. Wanneer jij je in een relatie bevindt met een partner die jou fysiek of emotioneel mishandelt zit je niet in de pure vorm van overgave, maar in angstige verlamming. Voor pure overgave is puur leiderschap nodig. Geen corrupt leiderschap. In dit geval verdien je alle hulp van de wereld om jezelf zo snel mogelijk los te maken uit die situatie.

Overgave dus. Het tegenovergestelde van overgave is controle. En de controle loslaten is zo goed als onmogelijk wanneer er sprake is van een gebrek aan vertrouwen. Dit gebrek aan vertrouwen speelt zich af op twee niveau’s. Zowel in jezelf als in je partner. Zowel in de mannelijke energie in jezelf als in de mannelijke energie van je partner.

Vertrouwen in je eigen mannelijke energie zorgt voor een boel fantastische dingen. Bijvoorbeeld de wetenschap dat jij er altijd voor jezelf zult zijn. Dat je sterk bent en alles aankunt. Dat je jezelf kunt dragen. Inclusief innerlijke pijn en chaotische gevoelswereld. Dit voorkomt dat je jezelf in allerlei bochten wringt om een al dan niet fantastische partner bij je te houden. Die waarschijnlijk niet zo heel fantastisch is als hij geen genoegen neemt met de ware jij. De jij zonder maskers en andere ellende.

Vertrouwen in de mannelijke energie van je partner

Zodra jouw innerlijke energie in balans is zul je in staat zijn een gebalanceerde relatie te creëren. Dan zul je je kunnen overgeven aan de mannelijke energie van je partner. Je zult de controle los kunnen laten en je over kunnen geven aan zijn pure leiderschap. Zijn pure aanwezigheid waarmee hij iedere cel van jouw zijn doorboort. Waarmee hij je dieper in jezelf en de liefde zult brengen dan je ooit geweest bent.

Klinkt dit even heerlijk als bedreigend? Dan was dit artikel voor jou!

Herstel van het vertrouwen in de mannelijke energie is iets waarin beide partijen iets te doen hebben. Het gebrek aan vertrouwen is niet ongegrond. Er is het patriarchaat en ontelbaar veel andere vormen van misbruik. Dit zijn natuurlijk geen voorbeelden van de pure vorm van mannelijke energie. Pure mannelijke energie is verbonden met het hart. Het is leiderschap dat voortvloeit uit liefde en integriteit. Zullen we hier weer naar opzoek gaan? Zullen we iedereen met een mannelijke kern aanmoedigen dit in zichzelf naar boven te halen? En zullen we ons wat vaker overgeven aan degenen die hebben bewezen ons vertrouwen waard te zijn?

Want er kunnen onvoorstelbaar mooie dingen gebeuren als je de controle loslaat. Als je in plaats daarvan de verbinding aangaat. Stay tuned voor deel II …

Ben jij je lauwe liefdesleven meer dan zat? Wil je alles weten over de magische werking van aantrekkingskracht zodat je een partner aan kunt trekken die echt bij je past? Meld je dan aan voor mijn Gratis Online Masterclass!

Je ontdekt welke drie blokkades jouw ideale relatie in de weg staan en wat het geheim is van een diepe verbinding zonder houdbaarheidsdatum zodat de liefde jouw leven weer mooier kan maken in plaats van moeilijker. Dat is waar het allemaal voor bedoeld is!

Klik HIER om je aan te melden.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Deel het dan met een vriendin, buurvrouw of collega die het ook zou kunnen gebruiken!